Co dnes dělají herci z kultovního filmu Prci, prci, prcičky? Většinou zůstali v zajetí béčkových filmů se stejnou tematikou

od Soňa Jiroutová
3 minuty čtení
American pie
Zdroj: Profimedia

Na přelomu tisíciletí byla série Prci, prci, prcičky známá po celém světě a stejně tak herci, kteří v ní působili. Jak se po skoro 25 letech změnili? Většina z nich skončila u béčkových filmů, jiní se dali na hudbu nebo se řeší spíše jejich vzhled.

Jim, Finch, Kevin a Oz. Čtyři puberťáci, kteří uchvátili svět svými hláškami a (ne)zkušenostmi se sexem. Málokdo čekal, že budou mít filmy plné neznámých herců takový úspěch.

Server ScreenRant uvádí, že první díl vydělal v kinech 253 milionů dolarů a ikonickou scénu Jima a teplého jablečného koláče zná dnes snad každý.

Jason Biggs

Herec Jason Biggs alias Jim byl neznámým hercem, který se předtím objevil pouze ve 3 filmech. Bohužel mu série nenastartovala úspěšnou kariéru, jak nejspíše doufal.

I přesto se pravidelně objevuje v různých amerických sitcomech a seriálech. Od roku 2008 je ženatý s kolegyní herečkou Jenny Mollen a mají dva syny.

Herec si nicméně velmi pochvaloval natáčení posledního dílu Prciček. „Bez ohledu na to, jakou cestou jsme se od té doby vydali, a bez ohledu na to, jak dlouho jdeme, aniž bychom spolu mluvili nebo se neviděli, je to, jako bychom se vrátili a byla tu energie, která je prostě fantastická,“ uvedl pro server Entertainment.

Alyson Hannigan

Jednou z mála známých hereček, která se natáčení zúčastnila, byla Alyson Hannigan. Diváci ji tehdy znali díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů.

V sérii Prci, prci, prcičky se proslavila zejména svou větou: „Tenkrát na hudebním táboře.“ Objevila se ve všech dílech série a následně si ji diváci oblíbili jako Lily Aldrin v seriálu Jak jsem potkal vaši matku.

Od té doby se na obrazovkách objevuje sporadicky a spíše se zaměřuje na výchovu dvou dcer, které má s Alexisem Denisofem.

Eugene Levy

Slavný Jimův otec Eugene Levy měl za sebou poměrně úspěšnou kariéru již před zmíněnou sérií. Věnuje se také dabingu a diváci ho mohou znát z filmu Hledá se Dory, kde namluvil jejího otce.

Získal mnoho ocenění za to, že byl jedním z nejzábavnějších Kanaďanů na světě. V roce 2008 obdržel cenu za celoživotní dílo. Aktuálně působí v seriálu Městečko Schitt’s Creek.

Jimovi kamarádi

Chris Klein ztvárnil postavu Oze a po úspěchu filmů by i on obsazován do mnoha rolí. Poté ale přišly zrušené zásnuby s herečkou Katie Holmes a propadák ve filmu Rollerball.

To byl začátek cesty k alkoholismu a následným přestupkům spáchaným právě pod vlivem alkoholu.

Jeho život na rozcestí doslova zachránil film Prci, prci, prcičky: Školní sraz, který opět nastartoval jeho kariéru. Nyní je ženatý a má jedno dítě.

Thomas Ian Nicholas neboli Kevin Myers natočil mnoho filmů a následně v roce 2008 začal jako hudebník a vydal své první album Without Warning.

Eddie Kaye Thomas si zahrál postavu Paula Finche a všichni si ho pamatují hlavně díky svedení Siflerovy mámy. I on se vrátil na všechna pokračování a natočil několik filmů, ale nejednalo se o žádné kasovní trháky.

A ti ostatní?

Velmi výraznou postavu byl Stifler, kterého hrál Seann William Scott. I on se objevil ve všech dílech a byl svými začátky přirovnáván k Ryanu Reynoldsovi.

Bohužel se jeho kariéra neubírala stejným směrem jako právě ta Ryanova. V podstatě již zůstal u typově stejných rolí, jakými začal.

Vnadnou Naďu, o které sní Jim, si zahrála Shannon Elizabeth. I ona zůstala v zajetí sexuálních rolí. V roce 2006 se rozvedla s kolegou Jasonem Reitmanem, a tehdy přestala hrát a přešla na poker.

Nelze opomenout Jennifer Coolidge, která je držitelkou ceny Emmy a v sérii si zahrála pověstnou Stiflerovu mámu. Ani ona se sice úplně neprosadila mezi největší hollywoodské hvězdy, ale má za sebou působivé množství filmů a seriálů a je stále herecky aktivní.

Při děkovné řeči na Zlatých glóbech to byli právě bratři Weitzové, jedni z tvůrců série, komu herečka děkovala.

„Bratři Weitzové mě udrželi v chodu,“ uvedla při děkovné řeči.

Postavu Vicky, kterou chtěl dostat do postele Kevin, hrála Tara Reid. I ta zůstala v zajetí béčkových filmů a v poslední době se o ní mluví zejména v souvislosti s jejím vzhledem.

Zdroje: ScreenRant, Business Insider, Entertainment, People, USMagazine, OnlyU

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články