Zeptali jsme se Josefa Kůrky, jaké jsou základní kritéria pro přijetí na pustý ostrov. „Samozřejmě je tam zdravotní prohlídka, jsou tam fyzický testy i psychotesty, takže nějaká příprava tam je,“ popsal Muž roku, který prý na podobných testech již byl mnohokrát.

„Psychotesty jsem dělal v životě asi pošesté, takže mě nic nepřekvapilo, jelikož jsem dělal u vězeňské služby. Asi jediný překvapení bylo, že mám cukr v krvi, ale to bylo tím, že jsem si dal bagetu, než jsem šel na ty odběry,“ vysvětlil Kůrka s úsměvem.

Základem přežití v drsné reality show je podle něj silná mysl. „Já mám dobrou psychiku, umím se kontrolovat, jinak bych tam asi někoho snědl zaživa,“ tvrdí Josef, který se chtěl stát vítězem Survivoru, nakonec se mu ale nepodařilo porazit svého největšího soka v duelu Tomáše Weimanna.

„Nerad vzpomínám na to jak jsem vypadl. Já jsem chtěl vyhrát, bohužel se to nepovedlo,“ přiznává Pepa. „Nejhorší vzpomínka bylo když jsem byl večer v moři a honil mě žralok, to nebylo nic příjemného. Bál jsem se že mě kousne a budu muset jet domů. O život se nebojím,“ popsal účastník soutěže nejděsivější moment natáčení.

Vítěz by měl vypadat jako Tomáš Weimann

Ačkoliv Pepa Kůrka vypadl proti Tomášovi Weimannovi, žádnou zášť k němu necítí a naopak k němu velmi vzhlíží a bere ho jako prototyp vítěze podobné soutěže.

„Vítěz by měl vypadat jako ten loňský, tedy Tomáš Weimann. Podle mě on není ani člověk, ale nějaký stroj, který na hraně vyhubnutí a podvýživy dokázal všechny převálcovat a nejde ho porazit vůbec v ničem. Za mě to je prototyp dokonalého hráče. On má skvělý spalování, plus hrozně dře a je to profi sportovec. Byl to nejlepší skejťák u nás, takže to byla určitě výhoda,“ nešetřil Kůrka chválou.

Od příjezdu z ostrova se Josef věnuje hlavně své rodině, tedy přítelkyni Angie Mangombe a jejich společnému synovi. „Syn roste jako z vody, už má první zub a chodíme na plavání. Myslím, že je to šťastný miminko,“ pochlubil se Kůrka, který s partnerkou často sklízí kritiku za své volnější výchovné metody. Podle něj je to však mnohdy z jejich strany cílená provokace za účelem zvýšení dosahu a popularity.

„Kdybychom to nechtěli dávat na Instagram, tak se samozřejmě nikdo nedozví ani kde je, že je třeba u babičky, takže my s tím počítáme, to musí být lehká provokace těch lidí. Sociální sítě nejsou můj reálný život, dávám tam vše ve srandě. Předem očekávám, jaký tam budou komentáře. Dá se říct, že to je předem naplánovaná image, kterou schválně vyvoláváme diskuze,“ uzavřel Kůrka.

Související články