Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Smíšená štafeta biatlonistů a snowboardistka Volopichová vybojovaly na olympiádě mládeže bronz

Do sbírky české výpravy na olympijských hrách mládeže v Koreji přibyly dvě bronzové medaile. Postaraly se o ně biatlonisté Heda Mikolášová, Ilona Plecháčová, Jakub Neuhäuser a Lukáš Kulhánek ve smíšené štafetě a snowboardistka Vanessa Volopichová v disciplíně slopestyle.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté a snowboardistka Volopichová vybojovali na olympiádě mládeže bronz

Plecháčová získala v Kangwonu druhou medaili po zlatu z vytrvalostního závodu, což byl od úvodního soutěžního dne dosud jediný medailový úspěch týmu.

Mikolášová se dočkala cenného kovu po dvou čtvrtých místech. "Byla zima, takže jsme docela mrzli, ale jsem ráda, že jsme to zvládli jako tým," uvedla po závodě.

Mladí Češi jeli vinou chlapecké části sestavy pět trestných okruhů, ale v konečné klasifikaci se museli sklonit jen před vítěznými Italy a Francouzi.

"Asi nejlepší závod, co jsem kdy jel. Ale na střelnici bylo ode mě moc chyb, vždycky jsem tam dvě nechal a pak to ani na tři nedostřílel. Je to škoda, protože formu, myslím, mám, ale nedokázal jsem to tady předvést," litoval Neuhäuser.

Šestnáctiletá Volopichová za druhou ze tří finálových jízd obdržela 87,00 bodu a před závěrečným kolem byla druhá.

Těsně se před ni ještě posunula Novozélanďanka Lucia Georgaliová (88,25), soutěž vyhrála patnáctiletá Rakušanka Hanna Karrerová (89,00).

Volopichovou ještě čeká v Koreji start ve skokanské disciplíně Big Air, ve které na loňském mistrovství světa dospělých v Bakuriani obsadila deváté místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články