Čeferinovi nerozumím a je pro mě nepřijatelný, tvrdí zásaditý Boban a opouští struktury UEFA

Čeferinovi nerozumím a je pro mě nepřijatelný, tvrdí zásaditý Boban a opouští struktury UEFA

Ředitel rozvoje fotbalu v UEFA Zvonimir Boban rezignoval na svou funkci. Někdejší záložník AC Milán a chorvatské reprezentace tak vyjádřil nesouhlas se záměrem prezidenta Unie Aleksandera Čeferina, který chce upravit stanovy a po konci svého závěrečného čtyřletého mandátu kandidovat i na další období.

"Je mi to líto, ale opouštím UEFA. Nechci si hrát na žádného hrdinu, zkrátka jen nemůžu odvracet zrak a zradit hodnoty, ve které hluboce věřím," uvedl Boban v otevřeném dopise, který zveřejnil chorvatský web Telesport.

Čeferin je prezidentem UEFA od roku 2016. Podle současných pravidel může jeden člověk vykonávat funkci nepřetržitě 12 let, tedy tři volební období.

V Limassolu po sobě fanoušci házeli světlice přímo na hřišti, Krmenčík měl místo derby neplánované volno

Slovinský funkcionář se podle Bobana chystá na únorovém kongresu podpořit změny, které by mu dávaly šanci znovu kandidovat i po vypršení současného mandátu.

"Paradoxně to byl právě Čeferin, který se v roce 2017 zasadil o změny na ochranu UEFA a celého evropského fotbalu. Jeho odklonu od těchto reforem nerozumím a je pro mě nepřijatelný," přidal Boban.

Nejlépe vydělávající kluby planety? Z čela byl sesazen Manchester City, Juventusu se netýká první desítka