V Třinci se rozloučili se sedmi hráči, kteří nezapadali do koncepce nového trenéra Hejduška

V Třinci se rozloučili se sedmi hráči, kteří nezapadali do koncepce nového trenéra Hejduška

Desáté místo, hned šest porážek během úvodních sedmnácti kol a hlavně desetibodová ztráta na vedoucí Zlínsko. Je zřejmé, že v ambiciózním Třinci si podzimní průběh MSFL nepochybně představovali jinak. I kvůli tomu se ostatně rozloučili s koučem Martinem Pulpitem již po jedenácti zápasech.

Jarní část třetí ligy už odehraje severomoravský klub pod novým šéfem i novým trenérským štábem v čele s exkarvinským Tomášem Hejduškem, který má za sebou i několik rolí v Baníku Ostrava. O výrazně obměněném kádru nemluvě. Z podzimní soupisky už ostatně zmizelo 7 jmen a nyní se dotahují příchody jejich nástupců.

V Třinci už není krajní obránce Martin Slaninka, se kterým se vedení rozloučilo po půl roce. Sedmadvacetiletý rodák ze Žiliny toho na třineckém území opravdu mnoho neodehrál.

Hostování z Baníku Ostrava vypršelo autorovi tří tref Timofejovi Barkovovi a sportovní úsek už mu další pokračování nenabídl.

Do zimní přípravy pak nenaskočili ani gólman Adam Fabisz, střední obránce Filip Maksić, středopolaři Norbert Brodzianky a Adam Bougouetouta a forvard Vanja Vučićević.

Laštůvka je začátek, chystáme další ligové osobnosti, slibuje šéf Havířova a chce do MSFL

"Tito hráči nezapadali do nové koncepce, kterou chce náš klub razit, a navíc neseděli mužstvu typologicky. Se všemi jsme se dohodli na rozvázání smlouvy a umožnili jsme jim najít si nové působiště," pronesl na webu fotbaltrinec.cz ředitel Karel Maceček.

Ten nyní intenzivně maká na posilách a protože v mužstvu zůstala řada zkušených hráčů, cílí především na mladé perspektivní fotbalisty, kteří zapadnou do herního systému nového trenéra.

"Ovšem zároveň nevylučuji, že mezi nově příchozími hráči se nemůže objevit vyspělý fotbalista se zkušenostmi z vyšších soutěží. Budujeme tým, který bude silný už na jaře a také perspektivní do budoucna," informoval funkcionář.

Když Třinec nedávno narazil na Havířov (2:0), byli u toho i navrátilci z hostování Michael Szewieczkek, Matěje Mieszek a Patrik Lörincz.

DOSTAL PADÁKA, PAK OTEC REPREZENTANTA DOUDĚRY TRENÉRSKY POVÝŠIL. PROŠLO MU DOMA ANGAŽMÁ VE SPARTĚ?

"Jsem rád, že o místo v týmu srdnatě bojují i naši kluci z dorostu. Pokud neuspějí už nyní, doufám, že se jim to podaří v dohledné době. Filip Čmiel nás už o svých kvalitách přesvědčil. S klubem uzavřel svou první profesionální smlouvu, z čehož mám radost. Věřím, že jej budou následovat další odchovanci," přidal Maceček.

Dosud byly představeny tři nové akvizice. Zadák Lukáš Dadák, který prošel Karvinou i Martinem, univerzál Lukáš Cienciala, na nějž bylo možno narazit v Baníku, Dukle i Prostějově a brankář Ondrej Mrózek, jenž se objevil i ve Viktorii Plzeň.

Další posily by měly následovat a prostoru ke zkoušení bude dost. Tým, jehož kapitánem je ostřílený Lukáš Holík, ostatně ještě čeká dalších sedm přípravných duelů.

"Ciencialu brzdila zranění. Snad se mu ve svém mateřském klubu povede restartovat kariéru. Jsem rád, že on i další hráči chtěli do Třince jít. Jejich příchodem se tým okysličil. Doufám, že se bude zlepšovat každým tréninkem i zápasem. Ještě zkoušíme mladého pohyblivého křídelníka Konečného z Baníku, jenž poté hrával ve Frýdku-Místku a jednáme také s jedním hráčem z druhé ligy. Jedno dvě místa v kádru si ještě necháme volná pro případ, že by se nám podařilo přivést zajímavou posilu," uzavřel.

Posila Sparty má instinkt zabijáka. Za rok mu bude druhá liga malá, říká o Šilerovi bývalý trenér Peřina

Foto: FK Třinec