Bjelica potrestán za potyčku se Saném: Třízápasový trest a pokuta

25.01., 11:37, aktualizováno 25.01., 16:58
Aktuality
Leroy Sané a Nenad Bjelica (© AFP)

Nenad Bjelica, trenér Unionu Berlín, dostal třízápasový trest za chování ve středečním utkání bundesligy na hřišti Bayernu Mnichov, v němž byl po potyčce s domácím útočníkem Leroyem Saném vyloučen. Informoval o tom německý svaz s konstatováním, že Bjelica distanc přijal. Dvaapadesátiletý kouč přijde v nejvyšší soutěži o zápasy s Darmstadtem, Lipskem a Mohučí. Navíc dostal pokutu 25 tisíc eur (asi 619 tisíc korun).

Sané zhruba čtvrt hodiny před koncem zápasu za stavu 1:0 přišel k lavičce hostů pro míč, který zvedl ze země Bjelica a nechtěl mu ho podat. Když se pro něj hráč Bayernu natáhl, trenér ho odstrčil a následně ho chytil za obličej. Museli je od sebe odtrhnout.

"Byl jsem ve svém prostoru, chtěl vzít míč a dát ho Sanému. Vpadl mi tam a já reagoval. To, co jsem udělal, nelze tolerovat a je to nepřijatelné. Červenou kartu chápu," řekl Bjelica po zápase novinářům. "Byl jsem trochu naštvaný kvůli neodpískané penaltě. Musím se omluvit svému týmu, protože tohle nejde. Sané mě přišel vyprovokoval, ale samozřejmě jsem neměl takhle reagovat," dodal.

"Chtěl jsem jen rychle získat míč, abych mohl založit další útok. Pak se to trochu zvrhlo a on mě popadl za obličej," řekl Sané listu Bild. "Nejsem dlouho naštvaný, když se něco takového stane. Už jsem na to zapomněl. Trochu ho vytočila situace v našem vápně. Hlavní je, že máme tři body," uvedl německý reprezentant po výhře 1:0, po níž Bayern na druhém místě ztrácí čtyři body na Leverkusen.

Union, za který nastoupil český záložník Alex Král, dělí na 15. místě tři body od pásma sestupu i barážové příčky.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
Csaplárova past

Když můlže být sportem šachbox, proč bychom nemohli mít boxfotbal? Hoďte jim tam příště rukavice ať si to rozdají jako muži

Reagovat
Salfovic

Těmhle slečinkám

Reagovat
Pablos

Mně tedy příjde, že mu jen kontroloval chrup.

Reagovat
Luc-Luc

Klasicka provokaterska chcanka Sane

Reagovat
oli9

Trenér ani hráči na střídačce nemají na balóny co sahat, držet je nebo zakopavat..za to bych dával kartu automaticky

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mass

Děcka se perou o balónek na pískovišti

Reagovat
PavlíčeQ

sane me vyprovokoval

Reagovat
andrew96

Reagovat
raduinho

Sane je kktko.

Reagovat
Alan_Shearer

OT: Losovani listku na EURO uz je u konce? Prisel mi zapas s Tureckem, ale rad bych i to Portugalsko …

Reagovat
Jackmaker1989

Ja som napr. žiadal aj na vaše zápasy a dali mi iba jeden náš, škoda.

Myslíš, že sa ešte budú predávať voľne?

Reagovat
BenB

Taky jsem chtěl Portugalsko a přišlo Turecko, i tak ale vyrazíme

Reagovat
JarousFCB

:) mně se zadařilo. Když se losovalo přes FAČR, tak z toho káply dva lupeny na ČR Portugalsko. Ukecal jsem asi 8 lidí ať se tam registrují a teď přes UEFA jsem vychytal dva lístky na ten zápas s vítězem baráže. Jen to Turecko nevyšlo

Reagovat
Sigma Olomouc

Šťastný to člověk

Reagovat
vladino10

Ten sanel nejak často dostáva napiču

Reagovat
Rudnevs

Ale aj dava. Mwene by mohol hovoriť…

Reagovat
esmuellert

Koukám, že se německá liga stává atraktivní i pro fanoušky anglických týmu, kteří sem chodí diskutovat. Akorát by se mohli vysr*t u sebe doma a neházet ty ho*na zde...

Reagovat
DidusIneptus

Nojo, Jugoslávec... U nich to nepřekvapuje. Horkokrevní, neovladatelní, vznětlivci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele