Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.

Salát z růžičkové kapusty a jablek v sobě kombinuje křupavost růžiček, příjemnou chuť jablek a také granátového jablka a skvělou jednoduchou zálivku.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Salát z růžičkové kapusty a jablek

Ingredience na salát z růžičkové kapusty a jablek

Množství: 4 porce

500 g růžičkové kapusty
1 větší jablko (150 g)
1 granátové jablko
100 g anglické slaniny
1 lžíce másla (20 g)

Na zálivku
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 lžíce citronové šťávy (20 ml)
1 stroužek česneku (5 g)
1 lžička cukru (5 g)
1 špetka soli (1 g)
1 špetka červené papriky (1 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Připravujeme růžičkovou kapustu

Co vám budu povídat. Připravit si růžičkovou kapustu je na celé přípravě salátu to nejzdlouhavější a ač je chuťově naprosto skvělá, vždycky si při jejím čistění říkám, že je to za trest. Ale vytrvejte a výsledek bude rozhodně stát za to. Růžičky je potřeba očistit od svrchních seschlých lístků a také odříznout stonek. Poté je rozřízneme napůl.

Pečeme kapustičky

Do velké pánve dáme rozehřát máslo, na které poklademe rozkrojené kapustičky a necháme je smažit do zezlátnutí. Poté je otočíme a ještě smažíme.

Pokud jsou kapustičky větší, nechte je klidně 1–2 minuty podusit pod pokličkou.

Jakmile kapustičky otočíme na druhou stranu, přidáme k nim ještě na kostičky nakrájenou slaninu, která krásně pustí tuk a pěkně se nám osmaží.

Dokončujeme salát

Kapustičky přendáme do mísy a doladíme si je na kostičky pokrájeným jablkem a také granátovými zrníčky. Očistit si granátové jablko je trošku věda a popsat ho je možná o to složitější, takže pokud nevíte, jak jej oloupat, velmi doporučuji video od Apetitu, kde je to krásně popsané. Vše přidáme ke kapustičkám a už nás čeká jen zálivka.

Zálivka

Připravíme si pro mě takovou velmi univerzální a lahodnou zálivku. Smícháme si olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, trošku červené papriky a doladíme cukrem a solí.

Vše promícháme a můžeme podávat. Uvidíte, že je to naprostá lahůdka.

Ať vám chutná!
Pája

PS. Další salátovou inspiraci najdete v kategorii (Ne)zdravé saláty.