Dnes Sobota - obcasny-dest 17°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 20°C
Sobota 18. 5. 2024
Svátek má Nataša
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 1 uzavřela s developerem smlouvu kvůli stavbě domu v Petrské čtvrti
Vizualizace Klimentská Residence. Zdroj: ACORD Invest / projektroku.cz

Praha 1 uzavřela s developerem smlouvu kvůli stavbě domu v Petrské čtvrti

V průběhu letošního roku by měla v Petrské čtvrti nedaleko náměstí Republiky začít výstavba bytového domu Klimentská. Praha 1 aktuálně uzavřela s developerskou společností ACORD Invest smlouvu, která zajistí, aby při výstavbě bylo chráněno okolí a jeho obyvatelé. Informovala o tom mluvčí první městské části Karolína Šnejdarová. V sousedství nového domu je kromě zástavby také mateřská škola.  

Jak uvádí na svém webu developer, projekt Klimentská Residence bude mít 35 bytů různých velikostí. Dohoda, kterou se zavazuje dodržet řadu opatření pro ochranu veřejného zájmu a zajištění kvality života místních obyvatel během i po realizaci stavby. 

Hlavními body dohody jsou ochrana platanu javorolistého, památného stromu. Dále má stavebník přijmout opatření k minimalizaci prašnosti a hluku během výstavby, včetně pravidelného čištění prachu z dětského hřiště sousední mateřské školy na své náklady a informování školy o plánovaných prašných nebo hlučných pracích s dostatečným předstihem. 

Stavebník také nebude smět provádět hlučné práce v čase poledního spánku dětí. Developer daruje škole 400 tisíc korun na vybavení hřiště. Před zahájením stavby bude také instalována na náklady developera speciálně tvarovaná protiprašná zástěna o výši 3,5 metru, tak aby se do prostor školky co nejméně prášilo. Před kolaudací novostavby bude obnovena zeď dvorku školky.

„Oba partneři se zavázali k poskytování potřebné součinnosti a informací potřebných pro úspěšnou realizaci projektu,“ podotkla Šnejdarová. 

Podle radního Prahy 1 pro podnikání Karla Grabeina Procházky (ANO) by dohoda měla předejít problémům, které bývají se stavbami spojené. „Díky nové budově dojde k posílení atraktivity naší městské části a k navýšení počtu bytů v centru města,“ uvedl. 

„Jsem rád za tuto spolupráci, která přispěje k ochraně prostředí pro naše nejmenší obyvatele. Především mě potěšilo, že se podařilo do dohody zanést i požadavky směrem k omezení prašnosti, která by mohla ovlivnit naši MŠ Revoluční. Ani rameno přistaveného jeřábu se zavěšeným břemenem se nebude smět vyskytovat nad dvorkem přilehlé mateřské školy ve vymezené hodiny pracovních dnů,“ sdělil místostarosta a radní Prahy 1 pro školství David Bodeček (nez./klub Piráti a občané z Prahy 1). 


Autor: Jan Puci

Praha 4 hledá členy do komise pro Eurovolby

Včera ve 14:47

Praha 4 uvítá na doplnění komisí pro Eurovolby 2024 nové zájemce o členství. Vhodné je i pro studenty 18+ a zdatnější seniory. Bydliště na Praze 4 není podmínkou.

Praha 13: Pomozte zajistit hladký průběh voleb

Včera v 10:46

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Volební komise, které zajišťují průběh hlasování a následné sčítání hlasů, nejsou dosud plně obsazeny.

Hasiči zasahovali u převráceného návěsu

16. května 2024 ve 21:55

Ve čtvrtek 16. května od 18:45 hodin zasahovali hasiči ze dvou stanic v ulici Českobrodská v Praze 10. Převrátil se tam plně naložený návěs. Hasiči museli vyložit náklad před jeho vyproštěním.

Poslední rozloučení s Harapesem bude v Národním divadle

16. května 2024 v 18:25

Poslední rozloučení s tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem, který zemřel ve středu ve věku 77 let, se uskuteční 27. května v poledne v Národním divadle (ND). Informoval o tom mluvčí ND Tomáš Staněk. Harapes, který byl dlouholetým baletním sólistou Národního divadla a později baletní soubor...

Nadační fond Dvojka srdcem opět nabízí příspěvek dětem na letní tábory

16. května 2024 v 07:19

S blížícím se obdobím letních prázdnin přichází Nadační fond Dvojka srdcem s nabídkou pomoci pro rodiny s dětmi, které si nemohou dovolit poslat děti na tábory.

Další články
Nahoru