Před poslední kolem Tipsport ligy nás čeká Třinec

24. 1. 2024
Redakce

Posledním utkáním zimní Tipsport ligy je zápas s domácím Prostějovem v sobotu 27. ledna od 10:30. O den dříve se pak na umělé trávě v Kylešovicích od 11:00 utkají opavští fotbalisté s třetiligovým Třincem.

Minulý týden Slezský odehrál další porci přípravných utkání. V tom pátečním si doma poradil s Frýdlantem nad Ostravicí 3:2 a do utkání zasáhla řada debutantů z dorostu a z B-týmu. Trefil se také testovaný Kubovič. V sobotním duelu zimní Tipsport ligy si pak opavští připsali první výhru v rámci této soutěže, když brankami Blechy a Přichystala porazili Kroměříž 2:0.

Prvním soupeřem v tomto týdnu bude opavským třetiligový Třinec. Ten je na začátku přípravy na jarní část sezony, a tak má za sebou jen jeden přípravný duel. V tom se třinečtí utkali s divizním Havířovem, který porazili 2:0. Dále je kromě Opavy čeká také polský Rakow, Prostějov, Vítkovice, slovenská Považský Bystrica a na závěr pak polský Sosnowiec.

V současné chvíli přišel trenér Hejdušek jen o záložníka Martina Vlachovského, který se vrátil do Prostějova, odkud na podzim v Třinci hostoval.

Přípravné utkání s Třincem je na programu v pátek 26. ledna od 11:00 na umělé trávě v Kylešovicích.

Prostějov zimní Tipsport ligu zahájil vítězstvím proti Kroměříži, kterou porazil 2:0. V druhém kole však těsně padl s B-týmem Olomouce, když prohrál 2:3. V současné chvíli má tým Pavla Zavadila za sebou také jedno přípravné utkání, a to se Startem Brno. V tom pak remizovali 2:2.

V zimní přestávce dostál kádr Prostějova několika změn. Tým opustili obránce Elbel, který zamířil do Sigmy a záložník Rolinek, který zamířil do Líšně. Naopak k týmu se připojil brankář Hrubý z ostravského Baníku a záložník Marek Matocha z Líšně. Dále formou hostování Prostějov posílil o záložníka Jakuba Matouška, který do Prostějova zamířil z nedaleké Olomouce.

Závěrečný duel zimní Tipsport ligy se odehraje v sobotu 27. ledna od 10:30 na umělé trávě v Prostějově.


sdílet