Zidane je pod tlakem. Odmítl nabídku z Alžírska, i když je tři roky bez práce. Na kouče prý tlačí jeho otec

Zidane je pod tlakem. Odmítl nabídku z Alžírska, i když je tři roky bez práce. Na kouče prý tlačí jeho otec

Legendární Francouz Zinédine Zidane je sice už téměř tři roky bez práce, když jej ale nyní chtěla angažovat reprezentace Alžírska, s díky nabídku odmítl. Alžírsko tak dál hledá po krachu na africkém šampionátu, kde vypadlo už po základní skupině a trenér Belmandi dostal padáka, nového kouče.

Alžírsko v základní skupině zmíněného turnaje uhrálo během tří vystoupení jen dva body, což na postup nestačilo. Podle francouzského L'Equipe byl následně kontaktován Zidane, aby se stal koučem národního týmu. Neskrýval, že mu nabídka ze země, kde se narodili jeho rodiče, lichotí, ale rozhodl se ji nepřijmout.

Uznávaný expert Fabrizio Romano přišel s informací, že je Zidane pod tlakem otce, aby na nabídku kývl, takže není jasné, zda kouč své rozhodnutí ještě nepřehodnotí. Dalšími kandidáty na volné místo jsou Francouz Herve Renard a bývalý kouč Maroka Vahid Halilhodzič.

Zidane, který naposledy vedl v roce 2021 Real Madrid, odmítl už dříve nabídky z Brazílie a USA. Na klubové úrovni byl rovněž spojován s Manchesterem United. Do hry by se prý klub z Old Trafford dostal ve chvíli, kdy by byl vyhozen současný manažer Ten Hag.

Úspěšný kouč ale neskrývá, že by jej zajímala práce pro národní tým Francie. Na lavičce Bílého baletu získal jedenáct velkých trofejí, včetně dvou ligových titulů, třikrát slavil triumf v Lize mistrů. Jako hráč vyhrál MS, Euro i Ligu mistrů.

Klopp nemůže nic dělat na půl plynu a tvrdí: Mohu slíbit, že už nikdy nepovedu žádný jiný anglický klub