Jihoamerické posily v Hostouni? Žerou trávu, makají, chválí kouč. Na trénink přijde s monoklem a nikdo se nediví

Jihoamerické posily v Hostouni? Žerou trávu, makají, chválí kouč. Na trénink přijde s monoklem a nikdo se nediví

V posledním podzimním kole ČFL přišel Sokol Hostouň o první místo v A skupině třetiligové tabulky, to ale nic nemění na plánech středočeského klubu porvat se o první místo. „Chceme tam nahoře otravovat, být takovým černým koněm, co chce vyhrávat,“ hlásí trenér druhého týmu tabulky Dominik Rodinger.

Na první pokus se rozhovor nepovedlo uskutečnit, trenér si dával do těla v tělocvičně a v tu chvíli nic jiného neexistuje. Když mu ale skončil trénink, ochotně se rozpovídal o tom, jak v Hostouni příprava jede podle plánu. Na úvod ale prozradí, že sám tvrdě dře u Lukáše Stránského, kde podstupuje tréninky boxu. „Když sem tam něco zabrblám, stane se, že mi ji trenér ubalí. Zrovna nedávno jsem skončil na zemi,“ směje se trenér Sokola.

Na připomínku, že nikdo asi není rád, když dostane ránu do obličeje, Rodinger souhlasně přitaká. Bere to ale jako realitu, že tohle k boxu prostě patří. Takže se klidně může stát, že na trénink fotbalového týmu dorazí třeba s monoklem. „Žádný problém. Kluci vědí, že se takhle chystám, ostatně oni tam makají taky v rámci silové přípravy,“ neskrývá.

Po povedeném podzimu, který výsledkově pokazil jen jeho závěr, kdy Sokol přišel o první místo, dal ambiciózní trenér týmu delší volno. Naopak letos se sešli hráči o týden dříve, než bylo v plánu. „Některé tréninky jsme na konci roku museli zrušit kvůli počasí a šli jsme místo toho do hospody, tak teď kluci byli rádi, že jsme začali dřív a pěkně zvolna,“ říká kouč.

Dostal padáka, pak otec reprezentanta Douděry trenérsky povýšil. Prošlo mu doma angažmá ve Spartě?

Jenže první tým utekl jako voda a Hostouň už jede na plný plyn. Za sebou má i první přípravný zápas na umělce Zličína, týmu z pražského přeboru. „Zvládli jsme i rychlostní testy. Tam mě mrzí, že jsme na ně šli už ve druhém týdnu a zranil se Diego. Všichni to přežili, ale on je mimo na dva až tři týdny. To mě moc mrzí. Beru to na sebe, je to další zkušenost,“ přiznává sebekriticky náročný trenér, bývalý vynikající gólman.

Jedním dechem přiznává, že příprava v současném chladném počasí, hodně bolí jihoamerické posuly mužstva. V zimě se navíc do týmu vrátil argentinský štírek Tadeo Paulizzi, jenž naposledy nastoupil do soutěžního utkání na konci září proti Karlovým Varům. „Pak si odjel vyřizovat italské občanství, jeho babička snad byla Italka,“ vysvětluje Rodinger, kde se vzal v malém středočeském klubu krajan Lionela Messiho.

Během podzimu se Hostouň prezentovala dobrou hru. Proto Rodinger čekal, že se ozve během zimy konkurence třeba ze druhé ligy a bude mu chtít některou z hvězd vyfouknout. Jenže žádné laso pro cizince nepřiletělo. „Pozor, my máme i kvalitní české hráče. Ale je pravda, že nikdo nevolal, takže tím jsem opravdu nemile překvapený,“ neskrývá kouč.

Třetiligová štika chystá útok! Zápy se na podzim blýskly rekordní sérií, šéfa klubu mrzí kauza exsparťana

Hostouň má jako cíl posouvat hráče do vyšší soutěže, i proto je Rodinger zklamaný, že na to nedošlo. „Být majitelem druholigového klubu, tak bych se trenérů zeptal, zda mají třetí ligu naskautovanou. A my jsme byli čtrnáct zápasů na prvním místě, fakt mě zaskočilo, že nikdo nevolal,“ zopakuje s tím, že nejspíš na odchody dojde tedy až v létě.

A nemusí jít jen o druhou nejvyšší soutěž. Může zavolat třeba Sparta, jako v případě útočníka Radka Šilera, kterého si našla v konkurenční Admiře. „Kluci díky tomu zase viděli, že je šance poskočit výš. My určitě nebudeme nikomu bránit, aby se posunul výš. Mě se na Šilera také vyptával jeden ligový klub, zda ho znám. Takže obrovský kredit Admiře a jejímu trenérovi, jak s hráčem pracovali a on se posunul do ligy,“ dodává Rodinger.

Když už nedošlo na odchody, nedají se čekat ani výrazné zápasy v kolonce příchodů. „Je možné, že se objeví jeden střední záložník a zase z ciziny. Oni přijdou a žerou trávu. Fakt mám s těmi hráči jen ty nejlepší zkušenosti, jak jsou pracovití,“ překvapí trenér Sokola.

A jak to tedy vidí s útokem svého týmu na první příčku. Hostouň na klubovém webu doslova přetéká texty, kde hráči netají odhodlání vítězit a prohnat nyní vedoucí pražskou Slavii B. „Pro mě jsou hlavním aspirantem na baráž Domažlice. Vím, že Slavia B pustí nebo už pustila nějaké hráče do Vlašimi. Bude to napínavé až do konce a my chceme zlobit.“