O návštěvě v Algarve, Ngadeovi, koncovce i zraněních

Asistent trenéra Zdeněk Houštecký zhodnotil po závěrečném dvojzápase s Beijingem Guoan vliv zátěže z tréninku na obraz hry, rozpovídal se o opětovném shledání s Michaelem Ngadeem, Alexem Bahem a Davidem Juráskem a zmínil také zdravotní stav kádru.

Máme za sebou dvojzápas s Beijingem Guoan (3:1, 0:0), jak byste utkání zhodnotil?
„Oba duely probíhaly podobně, chtěli jsme se hlavně držet na míči. Kluci mají v nohách obrovské dávky kilometrů, jsou unavení. Z části se to přeneslo i do zápasů, ačkoli větší část z nich jsme kontrolovali. Výhrou měly skončit jednoznačně oba, několikrát jsme trefili tyčku nebo špatně vyřešili jasnou příležitost. Chybějící lehkost v zakončení je jednoznačným odrazem únavy, klukům nic nevyčítáme. Herní stránka byla sama o sobě na velmi vysoké úrovni, což je důležité. Teď máme čtrnáct dní, abychom vše před startem jara zoptimalizovali. Věřím, že všechno bude tak, jak má,“ říká po sobotním dvojzápase asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Soupeř hrál převážně z bloku, byla to tedy užitečná prověrka před ligou?
„Přesně tak. Týmy, které nás na jaře v lize čekají, se z velké části prezentují podobným stylem. Soupeř bránil velmi organizovaně, nedal nám ani metr prostoru. Každý náběh dokázali obránci zachytit, byli opravdu poctiví. Naopak dokázali rychle přepnout do ofenzivy skrze protiútoky, což je přesně to, na co si musíme dát pozor i v lize. Ukázali jsme si, že otevřít zformovanou obranu umíme, teď jen zkvalitnit finální fázi a bude to skvělé. Věřím, že v ostrém zápase budeme šance proměňovat.“

V prvním zápase nastoupil Michael Ngadeu, jaké bylo setkání po pěti letech?
„S Míšou jsme se vřele přivítali. Na stoperskou dvojici, kterou tvořil se Simonem Delim, ve Slavii nikdo nezapomene. Míša je zeď a v utkání to jednoznačně prokázal. Na hlavě jakoby měl magnet, všechny centry ve vápně si najde a vyhraje hlavičku. Vzduchem jsme se tedy kvůli němu neměli šanci prosadit. Společně jsme vzpomínali na duel se Sevillou, stejně jako všem ostatním mu utkvěl v paměti. Rádi jsme ho viděli a šlo poznat, že on to cítil stejně. Moc mě těší, že máme s bývalými hráči přátelský vztah, člověka to vždycky zahřeje.“

Před několika dny přijeli tým navštívit i David Jurásek s Alexem Bahem. I to dokazuje, že Slavia je zkrátka jedna velká rodina.
„Měli jsme z toho velikou radost. Víme, že cesta sem nebyla úplně nejkratší a kluci ji stejně podstoupili, aby nás přijeli pozdravit. Alex už s námi není nějaký pátek, i tak jsme cítili, že nás rád vidí. Popovídali jsme si o životě i o zkušenostech z Benficy. Hostování v Hoffenheimu mu moc přejeme, věřím, že se tam chytí. V Benfice měl smůlu na zranění, které ho trošku přibrzdilo a do sestavy se dostali jiní hráči. Potřebuje čas, aby se znovu dostal do té nejlepší formy. Oběma klukům přejeme, ať se jim v další kariéře daří co nejlépe.“

Zmínit musíme i nepříjemnou zprávu – zranění Conrada Wallema a přetrvávající problémy Jindřicha Staňka.
„Nechci dělat unáhlené závěry, nejdřív musíme počkat na vyšetření. Troufám si ale říct, že u Conrada by se němělo jednat o nic vážného. V případě Jindry Staňka šlo spíše o preventivní střídání, jelikož stále cítil sval, s nímž měl v poslední době problémy. Doufejme, že na první jarní kolo budou oba zdraví a stoprocentně připravení.“

Aktuálně

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

včera
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Nejlepší výkon ve Slavii. Žene mě radost fanoušků

včera
Po dvouzápasové pauze naskočil Ondřej Zmrzlý do duelu s Plzní (3:0) a své skvělé představení pozlatil vítěznou brankou. Po utkání hovořil s novináři o dost možná nejlepším výkonu v červenobílém, tvrdé práci, brance Oscara i výhledech do závěrečných kol.

Mami, ten gól je pro tebe! Musíme bojovat dál

včera
Autor nádherné rány, nejlepší hráč utkání. Pro #SlaviaTV odpovídal po výhře 3:0 nad Plzní Oscar. Probrali jsme klíčové aspekty vítězství, ohňostroj fanoušků i Den matek.

Další články