Muž měl v Mostě škrtit přítelkyni, až jí zlomil kost v krku. Policie ho dopadla, míří do vazby

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal v neděli dopoledne do vazby 43letého Vladimíra P., po kterém od pondělí pátraly policejní hlídky. Muž se totiž vyhýbal účasti u soudu, u kterého se měl zpovídat z obžaloby z pokusu o vraždu své přítelkyně. Nejdříve se měl vymlouvat, že musí k lékaři, potom uváděl, že mu prý ujel vlak. Nakonec se před policisty pět dnů skrýval.

„Vzhledem k tomu, že se pan obžalovaný nedostavil na hlavní líčení, na které byl řádně pozván, soudu bohužel nezbývalo nic jiného než na něj uvalit vazbu. Vazebním důvodem bylo, že by se vyhýbal trestnímu stíhání,“ uvedl advokát obžalovaného muže Robert Hebký. To současně znamená, že se soud obával opětovného skrývání nebo útěku muže.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vražda novorozence v Lipně. Dítě leželo v kontejneru déle, nové údaje mění směr vyšetřování

Vladimír P. si měl podle obžaloby v panelovém domě v Mostě počkat na svou přítelkyni a brutálně na ni zaútočit. „Pan obžalovaný měl podle obžaloby napadnout svoji přítelkyni způsobem, kterým ohrozil její život,“ uvedl státní zástupce Vladimír Jan. Partnerku měl rdousit oběma rukama tak silně, až jí zlomil kost v krku. Ženanakonec jako zázrakem přežila.

„Podal jsem na něj obžalobu pro dva trestné činy, a to pro pokus zločinu vraždy a přečin nebezpečného vyhrožování,“ doplnil Jan. Obžalovaný muž na otázky reportéra CNN Prima NEWS před budovou krajského soudu nereagoval. V případě prokázání viny mu hrozí až 18letý trest vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Průlom v kauze pražských útoků. Muž se přiznal k napadení ženy s kočárkem i vraždě v Kyjích

Tagy: