Hokejisté Plzně podlehli Litvínovu 3:5 a prohráli počtvrté za sebou

foto 41. kolo hokejové extraligy: HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov, 28. ledna 2024 v Plzni. Zleva:Ondřej Kaše z Litvínova, Adrián Holešinský z Plzně.

Plzeň - Hokejisté Litvínova zvítězili ve 41. kole extraligy na ledě Plzně 5:3 a odčinili páteční domácí porážku s Pardubicemi. Vyrovnané utkání rozhodli Severočeši ve svůj prospěch dvěma góly během necelé půl minuty na začátku třetí třetiny. Dva góly Litvínova zaznamenal Nicolas Hlava, dvě přihrávky si připsali Michal Gut s Ondřejem Kašem. Naopak Plzeňští zaznamenali čtvrtou porážku v řadě.

Domácí začali aktivněji a hráči Vervy byly od začátku pod tlakem. Únik Jansy zakončený nebezpečnou stelou zastavil v 8. minutě faulem Zeman a následné trestné střílení proměnil povedeným forhendovým blafákem Söderlund. Ve 12. minutě mohl z přečíslení zvýšit vedení Indiánů Pour, jenže zblízka neprostřelil gólmana Tomka a naopak o dvě minuty později z protiútoku vyrovnal na 1:1 kanonýr Koblasa po ideální přihrávce Guta.

Po přestávce se hra otevřela a na šanci Poura zareagoval Havelka, v dobré pozici ale minul. Povedenou plzeňskou pasáž uťal v polovině utkání faul Holešinského, který potrestal dorážkou Kudrna a dokonal obrat na 2:1 pro hosty.

Následně se neprosadil po samostatném průniku Urban a naopak na druhé straně Rekonenovu střelu doklepl do sítě na 2:2 Holešinský. Krátce před druhou sirénou se ještě blýskl individuální akcí talentovaný Benák, již překonaného Tomka ale zachránil zakončením mimo odkrytou branku.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí příliš otevřeně a navíc ve 44. minutě prošlo nahození Jakse až do sítě. O pouhých 21 sekund později už na 4:2 zvýšil vedení Vervy Hlava, který po elegantní kličce překonal Pavláta přesnou střelou.

Domácí se nevzdali a v 52. minutě vstřelil po průniku z levé strany kontaktní gól kapitán Schleiss. Obětavě bránící hosté ale přečkali i vyloučení Hlavy v 55. minutě a při plzeňské hře bez brankáře právě agilní Hlava uzavřel skóre na 5:3.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Kořínek (Plzeň): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. Podařilo se nám vstřelit první braku. Pak jsme nedali šanci a bohužel jsme inkasovali. Ve druhé třetině to od nás bylo horší, zejména otáčení hry. Byl to otevřený hokej nahoru dolů, ale podařilo se nám srovnat. Škoda neproměněné šance Adama Benáka na konci druhé třetiny. Ve třetí třetině to byl boj a rozhodly ho dva slepené góly. Podařilo se nám sice vstřelit kontaktní gól a měli jsme šanci vyrovnat při přesilovce. Nesehráli jsme ji bohužel dobře. Chybí nám trochu štěstí i šikovnosti a to rozhodlo. Indrák odstoupil pro drobné zranění."

Karel Mlejnek (Litvínov): "Začátek utkání byl jednoznačně v režii domácích. Vrcholilo to zaslouženým a proměněným trestným střílením. My jsme pak z ojedinělé situace v první třetině srovnali na 1:1. Tím jsme s trochu vrátili do utkání. V druhé třetině bych se odvážil tvrdit, že jsme měli docela dost ze hry. Mrzela nás inkasovaná branka po chybě v obranném pásmu. Utkání rozhodly naše dvě slepené branky ve třetí třetině. Byl to velmi těžký zápas a nesmírně si ceníme vítězství."

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Söderlund z trestného střílení, 37. Holešinský (Rekonen, Mertl), 52. Schleiss (Michal Houdek) - 14. Koblasa (Gut, Zygmunt), 31. A. Kudrna (O. Kaše, Baránek), 44. Jaks (Gut, A. Kudrna), 45. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava (O. Kaše, Zile). Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík - Gerát, Zíka. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 5626.

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Malák, Laakso, Kvasnička, Piskáček, Michal Houdek – Šiler, Lev, Schleiss - Rekonen, Mertl, Holešinský - M. Indrák, Benák, Söderlund - P. Straka, Jansa, K. Hrabík - Pour. Trenér: Kořínek.

Litvínov: M. Tomek - D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman, Šalda - Koblasa, Gut, A. Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, T. Urban - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 22.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je středa 22. května 2024

Očekáváme v 21:00 14°C

Celá předpověď