Serie A - preview 22. kola: AS Řím se dotahuje na poháry

26.01., 08:38, aktualizováno 29.01., 08:22
Previews
Romelu Lukaku (© AFP)

Pondělní dohrávka Serie A má jasného favorita, poslední Salernitana Calcio hostí AS Řím, který se může dotáhnout na pohárové příčky. Vyhrají Giallorossi i podruhé pod vedením De Rossiho?

Salernitana Calcio - AS Řím

pondělí 20:45

Salernitana dokázala už dvakrát v řadě obrat favorizovaný AS Řím o dva body a remizovala s ním na jeho půdě. Jak jí to půjde na domácím pažitu proti mužstvu, které v nedávné době dostalo nový impuls, se uvidí v pondělní dohrávce 22. kola Serie A.

Salernitana se opět jen horko těžko zachraňuje a zatím se zdá, že ani vedení trenéra Pippa Inzaghiho by jí k záchraně stačit nemuselo. Pokud bychom počítali i neslavný pohárový výprask v podobě prohry 1:6 od Juventusu, tak Salernitana prohrála už ve čtyřech soutěžních duelech. A to s celkem hrozivým skóre 4:12. Nicméně faktem je, že los k ní nebyl moc přívětivý, neboť v těchto čtyřech utkáních se dvakrát potkala s Juventusem a jednou s Neapolí.

Ani předtím to ale nebylo moc slavné, Inzaghiho svěřenci zvládli bitvu s Hellasem a remizovali s AC Milán, ale pořád jim to stačí až na poslední místo. Jejich ztráta na příčky, které znamenají záchranu, se s každým dalším kolem zvyšuje, momentálně činí už šest bodů. V týmu Salernitany je špatně skoro všechno, nejhorší je ale obrana. Ta dostala už 42 branek, což je samozřejmě nejhorší defenzivní vizitka v celé lize.

Salernitana postrádá čtveřici Cabral, Coulibaly, Dia, Pirola, Římané jsou na tom ale o poznání hůř. Z různých důvodů jim chybí Abraham, Azmoun, Huijsen, Ndicka, Paredes, Renato Sanches, Smalling a Spinazzola.

Vezou se ale na vlně nového optimismu, který s sebou přinesl nový trenér. Daniele De Rossi, který v barvách AS odehrál 616 utkání a stala se z něj modla římských tifosi. Zvládl první ostrý test, Hellas nakonec padl 2:1, ale opět to nebylo bez nervů. Stejným výsledkem se AS, momentálně až sedmé v tabulce, prezentovalo i v přátelském utkání pro sponzory v Saúdské Arábie proti Al Shababu, které rozhodl Romelu Lukaku.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Zanoli, Lovato, Gyömbér, Bradarić - Martegani, Maggiore, Bašić - Candreva, Simy, Kastanos

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Karsdorp, Mancini, Llorente, Kristensen - Bove, Cristante, Pellegrini - Dybala, El Shaarawy - Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.68 - 3.78 - 1.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Lecce

neděle 12:30

Na stadionu Luigi Ferraris v Janově přivítají domácí Grifoni jihoitalské Lecce. Oba celky se aktuálně nacházejí v úplně jiném rozpoložení. Zatímco FC Janov drží solidní sérii neporazitelnosti, Lecce se propadá tabulkou.

Grifoni neprohráli v Serii A už šest zápasů v řadě a pokračovat chtějí i v neděli proti Lecce. Svěřenci Alberta Gilardina před týdnem porazili 2:1 Salernitanu a na sestupové pásmo mají pohodlný, osmibodový náskok. Janov v tuto chvíli pomýšlí na desátou příčku, která rozhodně není nereálná.

O něco blíže sestupu je Lecce, k dobru má jen čtyřbodový náskok a tlak na hráče roste. Obzvlášť, když se soutěžní zápas podařilo vyhrát naposledy v polovině prosince loňského roku. Před týdnem se D'Aversův tým marně pokoušel popasovat s Juventusem a doma prohrál 0:3.

První vzájemný zápas v této sezoně skončil výhrou Lecce a od roku 2011 se nestalo, aby vyhrál hostující tým. I v tomto směru jsou papírovým favoritem Janovští.

Větší marodka je na straně Grifonů. Alberto Gilardino postrádá Bohinena, Messiase, Hapse, Martina a suspendovanou dvojici Badelje s Frendrupem. Oproti tomu Lecce hlásí jen absenci Dermakua.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - De Winter, Bani, Spence - Sabelli, Malinovskyi, Strootman, Thorsby - Vasquez Retegui, Gudmundsson

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Kaba, Ramadani, Oudin, Almqvist - Krstović, Sansone

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.04 - 4.15

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Frosinone Calcio

neděle 15:00

Velmi důležitý duel má před sebou Hellas. Veronský celek doma přivítá Frosinone, které sice má k dispozici bodový "polštář", ale i ono je spojováno s bojem o záchranu.

Hellasu se nepodařilo navázat na vítězství v zápase s Empoli a o týden později podlehlo římskému AS 1:2. V tabulce tak zůstává se sedmnácti body na sestupové pozici. Boj o setrvání v nejvyšší soutěži však nabírá na obrátkách a namočeno je do něj hned několik týmů. Hellas sice ztrácí na Cagliari jeden bod, ovšem má jedno utkání k dobru.

V klidu nemůže být ani Frosinone, jenž má pětibodový náskok. Frosinone se naopak poslední kolo vydařilo a po sérii porážek získalo tři body proti Cagliari, mimochodem proti přímému konkurentovi.

Forma Frosinone byla v úvodu sezony skvělá, tým nicméně postupně ztratil dech. A nebýt zmiňované výhry nad Cagliari, byla by situace mnohem horší. Svěřenci trenéra Di Francesca potřebují formu ustálit a nejlépe hned ve Veroně získat alespoň bod.

Pokud jde o absence, lépe je na tom domácí celek. Veroně schází jen Berardi, zatímco Frosinone musí oželet starty Kalaje, Marchizzy, Oyona, Baeze, Liroly, Bonifaziho a Lusuardiho.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Cabal - Serdar, Duda - Saponara, Suslov, Folorunsho - Henry

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Zortea, Okoli, Romagnoli, Brescianini - Mazzitelli, Barrenechea, Gelli - Soulé, Cheddira, Harroui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.29 - 3.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - US Sassuolo

neděle 15:00

Monze poslední týdny rozhodně nevycházejí podle představ a trenér Palladino musí rychle najít způsob, jak zastavit pád tabulkou, který jeho mužstvo potkal. Pomoct by mu k tomu mohlo utkání se Sassuolem, které v této sezoně také rozhodně nezáří.

Monza v minulém ročníku utkvěla v paměti mnoha fanouškům za to, jak se z podceňovaného týmu, který byl jedním z hlavních kandidátů na sestup, stala překvapením ze středu tabulky. Delší dobu dokonce koketovala i s evropskými poháry. Na ně nakonec nedošlo, ale historicky premiérová sezona mezi italskou elitou může být stejně považována za jasný úspěch. Koncepční práce, úsilí a talent, to Monzu zdobilo.

V této sezoně se ale postavení celku z Lombardie trochu změnilo. Fungovat přestal hlavně útok, který se zatím pyšní pouhými dvaceti vstřelenými brankami. Pro srovnání, jen čtyři týmy v celé lize daly letos míň branek než právě Monza. Po pěti brankách od Interu se Monze v minulém kole vysmálo i Empoli, které se do jeho sítě prosadilo hned třikrát!

Tentokrát se proti němu postaví Sassuolo, které je na tom ještě hůř. V tabulce mu patří až patnáctá příčka a i když v ofenzivě mu to šlape přeci jen víc než Monze (i když tentokrát bude bez zraněného tahouna Berardiho), pro změnu si zas může stěžovat na obranu. Ta dostala už 36 branek a to je v celé lize třetí nejvyšší číslo. Ve venkovních duelech navíc Sassuolo vyhrává sporadicky, jen dvakrát z deseti výjezdů.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - D’Ambrosio, Marì, Caldirola - Pereira, Gagliardini, Pessina, Ciurria - Colpani, Mota - Colombo

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Pedersen, Erlić, Tressoldi, Doig - Boloca, M. Henrique - Castillejo, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.48 - 3.55

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SS Lazio - SSC Neapol

neděle 18:00

Přímý souboj o čtvrté místo svedou na Stadio Olimpico domácí Lazio s obhájcem prvenství Neapolí. Oba celky kvůli finiši italského Superpoháru do ligových soubojů minulý týden nezasáhly, a i proto jsou v tabulce až na sedmém, respektive devátém místě. Podle aktuálního průběhu to vypadá, že oba týmy budou bojovat o klíčové čtvrté místo, které jako poslední zaručí start v Lize mistrů.

Milionářská soutěž je mimochodem čeká i na jaře. Lazio v osmifinále vyzve Bayern a Neapol zase Barcelonu. Rozhodně je na co se těšit! Aby si nejprestižnější klubovou soutěž zahrály oba výběry i příští rok, musejí zabrat v lize. Na čtvrtou Atalantu Bergamo ztrácí Lazio pouhé tři body a pozor, v Serii A má slušnou formu, vždyť čtyřikrát v řadě zvítězilo. Biancocelesti ve všech případech porazili tým ze spodku tabulky, čímž splnili roli velkého favorita.

V neděli v podvečer zavítá do věčného města jiný kalibr - obhájce titulu z Neapole. Lazio na začátku září pod Vesuvem vyhrálo a dokonce se mu to podařilo podruhé za sebou. Pokud bychom šli dál do historie, lepší bilance by se přehoupla na stranu Partenopei.

Lazio sice před týdnem ligu nehrálo, ale zasáhlo do bojů o italský Superpohár. V semifinále však vůbec nestačilo na Inter (0:3) a ze Saúdské Arábie rychle odletělo. Štace Neapole byla delší, protože v semifinále přešla přes Fiorentinu (3:0), o čtyři dny později každopádně rovněž podlehla pozdějšímu vítězi Interu (0:1).

Porážka ve finále Superpoháru je pro Neapol další z řady zklamání, které jí v této sezoně provázejí. Přitom nepomohla ani změna trenéra, kdy Rudiho Garcíu nahradil starý známý Walter Mazzarri. Ligové výsledky Neapole nejsou uspokojivé a nic na tom nemění ani poslední vydřená výhra nad Salernitanou. Mužstvo bojující o záchranu se podařilo porazit až brankou v šesté minutě nastavení!

Walter Mazzarri se před časem nechal slyšet, že je potřeba zapracovat na pozitivní sérii výsledků. Výkony Neapole nejsou podle jeho slov vůbec špatné, jen se nedaří získávat body. I když skalp Salernitany nebyl přesvědčivý, může Partenopei odrazit k lepším výsledkům. A| už duel na Stadio Olimpico ukáže, jak na tom ve skutečnosti jsou. Neapol ztrácí na čtvrté místo pět bodů, avšak oproti Atalantě má o jedno odehrané utkání méně.

Maurizio Sarri musí oželet starty zraněného Patrice se Zaccagnim a k dispozici nebude ani kanonýr Ciro Immobile. Italský útočník si totiž odpykává karetní trest. Mnohem početnější marodkou pak disponuje Neapol, v Římě bude hodně oslabena. Chybějí strůjci posledního titulu - Osimhen, Kvarracchelia nebo Anguissa. Hrát nebudou ani Olivera, Natan, Meret, Cajuste či Simeone.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Gila, Romagnoli, Marušić - Guendouzi, Rovella, Luis Alberto - Isaksen, Castellanos, Felipe Anderson

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gollini - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus - Mazzocchi, Demme, Lobotka, Zieliński, Mario Rui - Politano, Raspadori

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 2.98 - 3.55

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Inter Milán

neděle 20:45

Inter se v poslední době dostal do skvělé formy a do situace, ve které se tento tým zastavuje jen velmi obtížně. Přesně takovýto úkol ale teď stojí před toskánskou Fiorentinou, kterou Inter navštíví v neděli večer. A pokud to "Fialky" myslí s útokem na Ligu mistrů opravdu vážně, teď mají šanci to dokázat.

Fiorentina se nehodlá krčit v koutě a tento rok už chce konečně nakouknout i do nejvyšší soutěže pro kluby, z níž tečou miliony proudem. Liga mistrů je pro Fiorentinu dlouhodobě cíl a teď se zdá, že si v jejím kádru konečně vše sedlo do té míry, že by se tenhle sen mohl stát opravdovou skutečností. Před jednotkami trenéra Vincenza Italiana se ale teď objevuje soupeř, který oprávněně vzbuzuje strach. Nicméně zrovna Fiorentina je jedním z mála týmů, které se zas tak bát nemusí.

Fiorentina totiž s Interem umí hrát vyrovnané zápasy a nezřídka kdy ho obere o bod i víc. Ve skutečnosti najdeme v celé lize jen jedno mužstvo, s nímž Inter remizoval víckrát než s Fiorentinou. A to jeho městský rival - dělbou bodů skončily bitvy těchto dvou velikánů už v šestapadesátkrát. Proti toskánským "Fialkám" Inter remizoval 55krát. Oba týmy se utkaly ve 171 utkáních první ligy a Fiorentina kromě těch remíz vyhrála 45 zápasů.

Nechybělo moc, aby se s Interem potkala v nedávné době znovu. S Neapolí totiž před pár dny hrála semifinále Superpoháru, jenže Partenopei jí nastavili jasné a dost děsivé zrcadlo. V Rijádu padly tři branky a všechny do sítě Fiorentiny, dvě z nich v samém závěru, když se Fiorentina nadechovala k útoku. Tento výkon ukončil sny Fiorentiny o trofeji a jen ukázal, že to v poslední době nemají hráči moc jednoduché.

V minulém kole Serie A remizovali s Udinese 2:2 a předtím dokonce prohráli se Sassuolem. Přesto jim v tabulce patří pořád skvělé čtvrté místo, i když se na ně už pozvolna dotahují nejbližší soupeři. Ať už je to Atalanta, Lazio nebo AS, rozdíly v honbě za vysněnou čtvrtou příčkou jsou minimální. Šlágr tohoto kola si navíc bude muset nechat ujít kapitán Cristiano Biraghi, který se do něj nezapojí kvůli kartám.

Interu schází mnohem víc hráčů. Kromě karetních hříšníků Barelly a Çalhanoğlua teď neuvidíme ani zraněného Cuadrada a otazník visí nad Bastonim. Inter se ale i tak zdá jako nezastavitelný tým. Jen v poslední době už Inzaghiho svěřenci odklidili z cesty Hellas, Monzu, Lazio nebo ve finále Superpoháru i Neapol, takže tuhle soutěž opanovali už potřetí v řadě. A teď cílí na Scudetto, o který se letos přetahují s Juventusem. V nekompletní tabulce na něj ztrácí jeden bod.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Faraoni, Martínez Quarta, Ranieri, Parisi - Arthur, Duncan - Ikonè, Bonaventura, Sottil - Beltrán

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Acerbi - Darmian, Frattesi, Asllani, Mchitarjan, Dimarco - Lautaro Martínez, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.58 - 3.53 - 1.90

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Udinese Calcio

sobota 15:00

Udinese v minulém kole sahalo po překvapivém úspěchu proti AC Milán, ale nakonec se muselo opět smířit s porážkou. A ani následující kola pro něj nebudou snadná. Už v sobotu odpoledne se totiž vypraví do Bergama, kde na něj už dychtivě čeká ofenzivní gólostroj.

Atalanta naopak svá utkání zvládá mnohem lépe než Udinese. Tým trenéra Gasperiniho opět útočí na příčky, které zajišťují start v dalším ročníku milionářské Ligy mistrů, aktuálně mu patří pátá příčka a na čtvrtou mu schází pouhý bod. A vděčí za to mimo jiné tomu, že dokáže porážet své přímé rivaly v boji o ty nejvyšší mety. Jen v poslední době remizovala Atalanta s AS Řím a pak vyhrála právě na dosud čtvrtým AC Milán.

V minulém kole k tomu přidala další zajímavý výsledek, který jen dotvrdil, že v ofenzivě má jen velmi malou konkurenci oproti ostatním týmům z ligy. Právě zde na Gewiss Stadium si domácí poradili bez problémů s Frosinone, kterému nadělili pět branek! Minulé kolo pak Atalanta vynechala z důvodu toho, že její soupeř, Inter Milán, hrál Superpohár. Až do konce února tedy bude mít Atalanta výhodu jednoho utkání k dobru, byť to bude s lídrem soutěže.

Atalanta se po nepříliš kvalitním úvodu zvedla a začala pálit ostrými. Za sebou už má 35 přesných zásahů a jen dva týmy v Serii A jsou na tom lépe. To jí navíc pořád chybí útočník Touré, od nějž si trenér Gasperini spolu se Scamaccou sliboval nejvíc. Kromě něj nemůže hrát ani duo Hateboer a Lookman.

Udinese postrádá zraněnou čtveřici Bijol, Ebosse, Deulofeu a Vivaldo. "Zebry" dokázaly nedávno překvapit, když nadělili tři branky Boloni, ale od té doby se zase vše vrátilo do starých kolejí. Udinese remizovalo s Fiorentinou, ale prohrálo s Laziem a minule taky s AC Milán. Tohle utkání se začalo vyvíjet velmi dobře, jenže domácí mužstvo nezvládlo závěr a během posledních deseti minut včetně nastavení dvakrát inkasovalo. Takže je pořád až na 16. místě s náskokem jediného bodu na sestupové pásmo.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Djimsiti, Kolašinac - Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri - Koopmeiners - De Ketelaere, Scamacca

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Ferreira, Pérez, Kristensen - Ebosele, Samardzić, Walace, Lovrić, Kamara - Pereyra - Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.62 - 6.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Juventus FC - Empoli FC

sobota 18:00

Jasného favorita má utkání na Allianz Stadium. Vedoucí Juventus změří síly s Empoli, které se topí v sestupovém pásmu. Situace Azzurri není beznadějná, ovšem potřebovali by nutně získat body a ty se budou získávat v Turíně jen velmi obtížně. Zároveň platí, že pod novým trenérem minulý týden vyhráli a rozhodně můžou domácím způsobit problémy.

Juventus je ve velké formě a v minulém kole dokonce vystřídal Inter na prvním místě tabulky. Pravdou je, že Nerazzurri mají o jedno odehrané utkání méně, ovšem Stará dáma potvrdila formu a dala jasně najevo že se s ní musí i nadále počítat.

Juve vyhrálo v Serii A už pět ligových zápasů v řadě a celkově natáhlo sérii neporazitelnosti už na šestnáct zápasů. Posledním přemožitelem Allegriho svěřenců bylo na konci září Sassuolo. I přes všechny tyto úspěchy se o Scudettu v černobílých řadách moc nemluví a hlavním cílem zůstává návrat do Ligy mistrů. Pohled na tabulku však hovoří jasně.

Úplně jiné starosti a cíle má pochopitelně Empoli, aktuálně předposlední tým tabulky. Klubové vedení se před nedávnem rozhodlo o další změně trenéra a Andreu Andreazzoliho nahradil Davide Nicola. Svojí misi začal nejlépe jak mohl a Empoli před týdnem porazilo Monzu přesvědčivě 3:0. Díky tomu se Azzurri přiblížili nesestupovým pozicím na rozdíl dvou bodů. Situace není pro hostující celek beznadějná, bude však záležet na tom, jestli se podaří dát pozitivním výsledkům kontinuitu.

Empoli cestuje do Turína jako velký outsider, ale vzájemné výsledky s Juventusem z posledních let nejsou vůbec špatné. Například v loňském kalendářním roku dokázalo Empoli Juventus porazit 4:1 a před dvěma a půl lety vyhrálo i v Turíně (1:0). Letošní vzájemný souboj na stadionu Carla Castellaniho ovládl Juventus brankami Danila a Chiesy.

Juventus se tentokrát musí vypořádat s absencemi De Sciglia, Chiesy, Rabiota i nově příchozí akvizice Djalá. V kompletním počtu nebudou ani hosté a Davide Nicola musí oželet starty Guarina, Bastoniho, Ebuehiho, Caputa a Destra.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Alex Sandro - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti - Kostić - Yildiz, Vlahović

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Ismajli,Walukiewicz, Luperto, Bereszynski - Grassi, Marin, Gyasi, Cambiaghi - Zurkowski, Cerri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 5.75 - 15.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Milán - Bologna FC

sobota 20:45

Nepříjemný soupeř v podobě Boloni čeká na věhlasný AC Milán. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho mají za sebou sérii pozitivních výsledků, ovšem Rossoblu letos hrají dobře a i když se jim momentálně přestalo dařit, představují pro domácí velké nebezpečí.

Ještě nedávno Boloňa atakovala čtvrtou příčku, nicméně porážky s Udinese a na Sardinii odklidili Mottův výběr až na osmé místo. I tak je to pro severoitalský celek mimořádně povedený průběh sezony. Pohárové příčky se v tuto chvíli vzdálily, nicméně na šesté Lazio činí ztráta jen jeden bod. Dva body pak dělí Boloňu od čtvrtého místa. Rosoblu si letos dokázali vyskočit na AS Řím, Inter, Neapol, Lazio nebo Atalantu. Minulé kolo s Cagliari prohrálo poněkud nešťastně vlastní brankou Calafioriho 1:2 a až do konce zápasu už nestačilo vyrovnat.

"Těžký zápas. Boloňa hraje výborný fotbal a všechny velké týmy v soutěži dostala do potíží. Boloňa je kompletní tým, mají driblink i hloubku. Bylo by velmi důležité vyhrát a prodloužit naší sérii," nechal se slyšet na předzápasové konferenci Stefano Pioli. Pozice hlavního kouče je po kritice zase o něco jistější.

AC Milán po poněkud rozpačitém období zase zabral, čtyřikrát v řadě zvítězil a osamostatnil se na třetím místě, kde má už jedenáctibodový náskok. Na druhou stranu na vedoucí dvojici Juventus, Inter ztrácí a pokud chce pomýšlet na Scudetto, potřeboval by manko stáhnout. "Zažíváme teď dobré časy a díky výhrám jsme na tom psychicky dobře. Žijeme výsledky, ale věci se rychle mění a v každé sezoně jsou vzestupy a pády," dodal Pioli.

Rossoneri v minulém kole porazili Udinese 3:2 a na vedoucí Juventus ztrácí sedm bodů. Boloňu už letos dokázali přehrát a v úvodním kole na Renato Dall'Ara jim k tomu stačili dvě branky. Milánští mají obecně lepší vzájemnou bilanci a Boloňa čeká na vítězství od roku 2016! Nejen vzájemná bilance, ale i aktuální forma a domácí prostředí dělají z Milána favorita číslo jedna.

Kvůli africkému šampionátu se musí AC obejít bez středopolaře Bennacera a útočníka Chukwuezeho. K dispozici nejsou ani Kalulu, Caldara, Thiaw, Pobega a Tomori. Podobně jsou na tom i hosté. Vedle Soumaora, Ndoyeho, El Azzouziho a Posche nebude hrát ani Saelemaekers, který dres AC Milán ještě nedávno oblékal.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo Hernández - Adli, Reijnders - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Giroud

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Ferguson, Freuler, Aebischer - Orsolini, Zirkzee, Urbanski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.65 - 5.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Turín FC

pátek 20:45

Serie A má na programu 22. kolo a jeho páteční předehrávka nás zavede na Sardinii. Domácí Cagliari se v prostorách stadionu Unipol Domus představí svým fanouškům proti Turínu a rozhodně ho nečeká snadná práce.

Cagliari se pere o záchranu a zatím se mu daří viset těsně nad propastí. Jak dlouho se nad ní ale udrží, to je otázka. Sardinský celek, který momentálně hodně vzpomíná na italského hrdinu Luigiho Rivu, má další motivaci zvítězit. Nedávno zesnulý italský střelec spojil téměř celou svou seniorskou kariéru s Cagliari (za 315 odehraných utkání evidujeme 164 branek!) a tam také v pondělí po nečekaném infarktu zesnul.

Střelce jako byl Riva by Cagliari teď hodně potřebovalo, protože jeho ofenziva neslibuje zrovna epesní zážitky. Nejlepším střelcem sardinské pýchy je veterán Leonardo Pavoletti, který ale vstřelil v sezoně jen čtyři branky. Posily, od nichž si fanoušci branky slibovali, jejich očekávání nenaplnily. Andrea Petagna dal pouhou jednu branku, Eldor Šomurodov nezvládl ani to. Celkově dalo Cagliari jen dvacet branek. Nicméně jeho soupeř je na tom ještě hůř, což ho může těšit. Turínské FC dokázalo dát jen osmnáct gólů, což je silně podměrečný výkon.

Domácím navíc schází právě Šomurodov a kromě něj i Oristanio, Mancosu a Rog. Hosté přijedou jen bez klíčového stopera Shuurse.

"Býci" se proti Cagliari postaví v pozici desátého týmu soutěže a pokusí se výsledkově zatlačit na týmy před sebou. Od pohárů je v tuto chvíli dělí pět bodů, ale faktem je, že konkurence je abnormální. Tlačí se na ně AS Řím, Neapol i Bologna. Turín vyhrál v šesti posledních ligových duelech jen dvakrát, jednou z nich ale bylo nedávné vítězství nad Neapolí. Minule na něj Turín navázat nedokázal a s janovským CFC jen remizoval.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Wieteska, Dossena, Augello - Nandéz, Prati, Makoumbou - Viola - Petagna, Pavoletti

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Ilić, Ricci, Lazaro - Vlašić - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.89 - 3.00 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Juventus FC
21
16
4
1
35 : 12
52
2
Inter Milán
20
16
3
1
49 : 10
51
3
AC Milán
21
14
3
4
41 : 23
45
4
ACF Fiorentina
20
10
4
6
29 : 21
34
5
Atalanta Bergamo
20
10
3
7
35 : 21
33
6
SS Lazio
20
10
3
7
24 : 20
33
7
AS Řím
21
9
5
7
34 : 25
32
8
Bologna FC
20
8
8
4
23 : 18
32
9
SSC Neapol
20
9
4
7
30 : 25
31
10
Turín FC
20
7
7
6
18 : 18
28
11
Janov CFC
21
6
7
8
22 : 25
25
12
AC Monza Brianza
21
6
7
8
20 : 28
25
13
Frosinone Calcio
21
6
4
11
28 : 40
22
14
US Lecce
21
4
9
8
20 : 29
21
15
US Sassuolo
20
5
4
11
26 : 36
19
16
Udinese Calcio
21
2
12
7
23 : 35
18
17
Cagliari Calcio
21
4
6
11
20 : 36
18
18
Hellas Verona
21
4
5
12
19 : 29
17
19
Empoli FC
21
4
4
13
14 : 35
16
20
Salernitana Calcio
21
2
6
13
18 : 42
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (176)

Přidat komentář
Agnelli

Pojďme do trháku

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Forza Roma! Forza Dani!

Reagovat
Raffaello

Milik co od toho souboje čekal?

Reagovat
10

Miliku, ty si kus vola snad v létě půjde

Reagovat
lnterista

tohle jestli date, tak realne verim, ze vyhrajete scudetto

Reagovat
Rip

Ano zápas s Empoli ve 22.kole, rozhodne o titulu.

Reagovat
lnterista

nebo ne vyhrají ale že jsou největší favoriti

Reagovat
10

tak gratulki, no...

Reagovat
Zark

uff, už to konečně nemusíme sledovat

Reagovat
10

Miretti většinou udělá do posledního dotyku všechno dobře, v něm ale naopak ve 106% případů zvolí to nejhorší možný řešení

Reagovat
Raffaello

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
Zark

Dušanko

Reagovat
Raffaello

Jen otázka času. Empoli je naprosto bezzubé, v obraně slaboučké. A Dušan zkušeně.

Kdyby hrál od začátku Yildiz místo Milika a Weah místo Kostiče, tak už se od druhé půle hraje "calma" za stavu 3:0

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Raffaello

Baldanzi , krásně umístil

Reagovat
cresposuper

Hernandez strasne hori dozadu

Reagovat
cresposuper

A nepozna pravidla

Reagovat
HV

Pochopil někdo, kdo se dívá na AC, proč neuznal tu dorážku po penaltě?

Reagovat
HV

Pochopil někdo, kdo se dívá na AC, proč neuznal tu dorážku po penaltě?

Reagovat
cresposuper

Pretoze trafil tyc a tym padom sa podla pravidiel nemohol znovu dotknut lopty skor nez iny hrac.

Reagovat
HV

Jo, mně to vůbec nedošlo

Reagovat
HV

A díky

Reagovat
Interista_4ever

Díky za objasnění, já ani nevěděl, že takové pravidlo existuje..

Reagovat
snuff24

Reagovat
Rudnevs

To mi pride ako trochu stupidne pravidlo

Reagovat
Džeko55

Stupidně to jen vypadá, ale vlastně je to to stejný jako kdybys sám sobě hodil aut, rozehrál přímák nebo odkop od branky tak, že bys sám sobě "přihrál" .. a když na to koukneš takhle, tak je to úplně logický, a ne stupidní

Reagovat
cresposuper

Doig za 6m do Sassuola, zaujimavy prestup

Reagovat
10

asi 8. odchod hráče ze základu Verony v zimním mercatu...

Reagovat
Maritazzi

.. a stejně to herně není vůbec špatný na poměry tý soutěže a že vždycky vytáhnou nějakýho noname hráče rovnou do základu.

Reagovat
10

teď jde o to, jestli to svědčí víc právě o tý kvalitě soutěže, nebo jejich sportovnímu úseku

Reagovat
Maritazzi

Oba faktory. Ten první ale jednoznačně převažuje. Mně se zdá, že jim prakticky stačí obstojně běhat, ten tým je dobře sestavenej na vyhrávání soubojů, teď za Duriče vzali zas nějakýho jinýho kolohnáta a ta hra funguje vlastně pořád stejně a recept na to není snadný najít - což je spíš o kvalitě soutěže.

Reagovat
10

Reagovat
snuff24

Já nevím proč furt schazujeme naší italskou ligu..jasně prachy tam nejsou ale já nevím sleduju občas Anglii a přijde mi to kurevsky přeceněná liga..a navíc teď poslední roky se daří italským tsmum i v Evropě.Jasně není to zatím podtržený trofejí, ale dokážeme hrát s každým

Reagovat
10

Já schazuju všechny ligy stejně, podle mě dnešní fotbal stojí dost za hovno

Reagovat
snuff24

Tak to potom jo. .ale přijde mi že obecně když je vyrovnanej fotbal v Anglii tak se vyzdvihujou ty menší týmy jakože jsou vlastně taky super, ale když je to sami v jiný lize tak ta liga nemá kvalitu

Reagovat
10

kdo je vyzdvihuje? fanoušci PL?

mě ty týmy přijdou na podobný úrovni jako v Itálii, akorát mají o nulu větší rozpočty

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
mastakillah

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
10

V tom Sassuolu si uvědomují, že reálně hrají o záchranu? Fakt nevím, co tam Dionisi za 2.5 roku dokázal pozitivního...

Reagovat
Nuno čomes

To je zvíře!!

LAUTARO!

Parisi zkusil poležet

Reagovat
mastakillah

No za mě docela kontroverzní gól. Ty ruce od Lautara tam poměrně byly

Reagovat
Nuno čomes

Za mě v pořádku. V každém souboji se minimálně 3-4 páry pretahujou a jakmile se kolem nich mihne míč, tak spadnou. Jen ať se to nepíská, samozřejmě nikomu. Pokud to samozřejmě není viditelné zatažení za dres apod.

Reagovat
Nuno čomes

A penaltu po tom, co nejdříve vyboxujes míč a setrvačností trefíš chlapa, bys pískal?

Reagovat
snuff24

To byl čištej jab na rypák

Reagovat
10

Reagovat
mastakillah

To jsem už spal

Reagovat
10
Reagovat
mastakillah

ouu tak to ho poměrně zboural. To bych písknul rozhodně taky

Reagovat
snuff24

Reagovat
Nuno čomes

Aaa obhájce https://net-storage.tcccdn.com/storage/fcinternews.it/img_notizie/thumb3/bb/bbeb60b008307faba32b9f10535af610-64528-oooz0000.jpg

To byl takový granát, který rozhodčí neviděl ani z těch pár m, co od toho stál Příště ať gólman nehraje míč a nechá si rovnou dát branku Že ty budeš jeden z těch, co se píchne o špendlík a dva měsíce leží s bolavým kolínkem co

Tvl pořád si tady stěžujme, jak diskuze v serii upadá. Bodejť by ne, jak se tu diskutující musí vypořádat s o 20 let starším egoistou, jehož jediná zábava je psaní na klávesnici do fotbalové diskuze

Reagovat
10

tyvole...

Reagovat
Rudy

Tak tenhle zaber v TV absolutne vynechali a jelo se az po tomhle momentu. Nastesti nedal a o nic nejde.

Reagovat
Truffaldino

A nevadí ti, že to obhajuješ záběrem někde z úrovně pasu a z úhlu, kde gólmanova ruka opticky překrývá míč, ale tím to asi tak končí? Yann byl mimo malé vápno, jeho ruka šla přímo do hlavy Nzoli, i kdyby tam byl o pikosekundu dřív, tak je to irelevantní. Tohle je penalta, která se v normálním světě píská. Jinak opět platí přímá úměra mezi počtem smajlíků v příspěvku a mírou demagogie.

Reagovat
Nuno čomes

Takže říkáš, že jako první balon nehrál jo? Tak jo, tak jo

Reagovat
Salfovic

Takhle mizerně zahraná penalta se jen tak nevidí

Já bych to taky nepískal. Nejdřív hrál míč. Z brankářů se poslední dobou dělají úplní čuráci. Třeba teď je módou, že se při standardkách postaví hráč přímo před brankáře, kterej s tím nemůže nic dělat, protože kdyby ho chtěl odstrčit, tak ta se ta kupa sraček hned svalí a je z toho penalta.

Reagovat
Nuno čomes

Stejně špatným stylem to kopal Jorginho

Reagovat
10

Jsou fakt situace, kde bych nečekal, že je někdo bude rozporovat, tohle vnímám jako jednu z nich. Ale když už se tady zpochybňoval i loket Bastoniho, tak je asi fakt možný všechno...

Brankář je zodpovědný za svůj pohyb a prostě nemůže trefit protihráče pěstí do obličeje, to je v pravidlech definováno jako nebezpečná hra a je to faul za žlutou kartu, jako včera. Je úplně irelevantní, že hrál pikosekundu předtím míč.

Reagovat
Salfovic

Není. Když jde brankář do chumlu hráčů, tak prostě vždycky někoho více či méně trefí.

Reagovat
10

Způsob, jakým se to "trefení" povede, bereš v potaz, nebo to hážeš všechno do jednoho pytle?

Reagovat
Salfovic

Pokud má nejdřív míč, tak je mi to fuk.

Reagovat
10

ok

Reagovat
pistacik11

Ja ako bývalý brankár poviem, že to bolo čisté, brankár vyboxoval loptu, že zobral hráča sebou sa stava. Brankár musí ísť po lopte za každých okolností. Kľudne tam môže môže dať aj nohu ( koleno do predu).

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Nuno čomes

Musím ale ocenit vytrvalost, jakou si tady vždycky podfukujete

Reagovat
10

pistacik fandí Juve...to ti tam trochu nesedí, ne? ty si konstantní mimoň tyvole

Reagovat
Nuno čomes

Kdybys zapojil hlavu, tak si uvědomíš, že nemyslím pistacika, ty mimoni.

Reagovat
10

kdybys zapojil hlavu...já za každým tvým příspěvkem vidím Alana z Hangoveru, ten byl taky tak debilní, že byl vlastně neprůstřelnej vůči jakýmukoliv náznaku urážky

Reagovat
Nuno čomes

To jsi borec, ale mě tvé urážky nechávají chladným. Na ty se totiž zmůže jen dement.

S kým se tady včera debatovalo proti penaltě? No samozřejmě že s tebou. A když napíše názor proti tobě dokonce někdo z vlastních řad, tak kdo tady přiběhne podfukovat s facepalmem? No samozřejmě že věrný sluha Bianco

Je mi ale naprosto jasné, že to stejně nepobereš. Alane.

Reagovat
10

Vidíš duchy, Alane. Jsou na to prášky, ale to ty určitě dobře víš.

Reagovat
Nuno čomes

Wow, očekávaná argumentace. Dochází ti šťáva, Keve. Nemusíš být pořád nejlepší pejsek, neboj.

Reagovat
10

já ako bývalý rozhodca poviem, že nemáš pravdu...co teď?

Reagovat
pistacik11

Že to vysvetľuje, prečo si už bývalý si polož otázku či ako tréner by si chcel takého brankára, čo nepôjde do súboja, lebo je tam hráč? Brankár musí ísť po lopte bez ohľadu na hráča, nesmie sa zosrať. Keby nehral loptu, môžme sa baviť o faule, ale hral loptu, ostatok je irelevantné. Ako hovoril správca u nás, futbal neni pre panenky.

Máš tam Spartu, koľko takých zákrokov mal Blažek? Ten tiež chodil do súbojov noha na pred. V šestnástke je proste brankár kráľom.

Reagovat
Raffaello

Na dědině, kde hrají vykropený opice, je fakt jedno, kdo koho sundá, to máš pravdu.

Reagovat
pistacik11

Dole som dal link aj citáciu pravidiel, takže tu nejde o vesnicky futbal

Reagovat
Nuno čomes

Narazil jsi zrovna na bývalé romantiky a sofťáky, takže tvá snaha je víceméně zbytečná, zaobalí to vždycky výsměchem, aby si zachovali jakoby tvář, jak je jejich zvykem. Proto už s nima nikdo komunikovat nechce, to je ztracený případ. Proto šla diskuze tady úplně do kopru. Se není čemu divit.

Sledovali fotbal už 30 let nazpět, tak je celkem s podivem, že neví, že gólman chodí do souboje s kolenem napřed nebo když boxuje, tak někoho sem tam zbourá. Jenomže tady se dozvíš, že lidi z dědiny jsou opice To asi nepotřebuje další komentář. To intelektuálství tady z nich úplně stříká, přitom navoněná bída.

Reagovat
pistacik11

Asi tak no. Ja nemám problém uznať, že keby nehral loptu, môže sa to pisknuť. Ale to dôležité, že hral loptu tam nejak vynechávajú.

Reagovat
10

Četl si tu studii o tom, že lidi, který v každým příspěvku na internetu naráží na svoje macho tvrďáctví, jsou ve 106% případů malý umaštěný přizdisráčové, kterým na základce nejtlustší holka ve třídě brala svačiny?

Reagovat
Nuno čomes

Nerozumím tomu co píšeš, jsem z dědiny.

Reagovat
pistacik11

Povedať môžeš, ale podlož to aj argumentom, lebo zatiaľ si nedal žiaden.

Reagovat
10

Já jsem rozhodčí nebyl, jen jsem chtěl vidět tvojí reakci na tenhle absurdní argument "já chytal na dědině, takže to bylo čistý"

Argumentů jsem tady napsal myslím docela dost, stačí si to projet dole - Sommer šel do rizika, je zodpovědný za ten pohyb ruky při boxování a nemůže při něm trefit protihráče do hlavy, to je nebezpečná hra definovaná v pravidlech.

Ty tvoje argumenty o tom, že brankář tam musí vletět a je úplně jedno, jestli někoho trefí kolenem nebo pěstí do hlavy, jsou přesně hospodský nesmysly někde z vesnice tyvole.

Reagovat
10

Jinak tohle píšou i bývalý rozhodčí, který dělají movioly, to není o tom, že by to byl nějakej rozpor mezi tebou jako vesnickým brankářem a mnou jako nějakým pseudoexpertem za klávesnicí.

Mě přijde, že vám trošku uniká ten fakt, že ho Sommer trefil pěstí do hlavy víceméně ve stejný okamžik, kdy se dotkl míče, což je samo o sobě nebezpečná hra za žlutou kartu, definovaná v pravidlech. Je to jeho riziko, když tam jde s napřaženou pěstí, stejně jako je riziko hráče, když jde do skluzu nebo zkouší nůžky. Taky dostal žlutou za hrubost. Kdyby vyboxoval míč a trefil ho tělem, tak nikdo nic neřeší, tohle byl vedený úder přímo do hlavy.

Reagovat
pistacik11

Aké krčmové reči? To sú pravidla futbalu

Pravidlá futbalu

PRAVIDLO12 ZAKÁZANÁHRAANEŠPORTOVÉSPRÁVANIE Zakázaná hra a nešportové správanie sa trestajú nasledovným spôsobom:

Priamy voľný kop

Rozhodca nariadi priamy voľný kop proti družstvu, ktorého hráč sa dopustí jedného z na- sledujúcich siedmich priestupkov, pričom je považovaný rozhodcom za neopatrný, riskantný alebo vykonaný nadmernou silou:

• kopne alebo sa pokúsi kopnúť súpera

• podrazí alebo sa pokúsi podraziť súpera

• skočí na súpera

• vrazí do súpera

• udrie alebo sa pokúsi udrieť súpera

• sotí súpera

• pri odoberaní lopty nedovolene zasiahne telo súpera, skôr ako zahrá loptou.

Rozhodca tiež nariadi priamy voľný kop proti družstvu, ktorého hráč sa dopustí jedného z nasledujúcich troch priestupkov:

• drží súpera

• pľuvne na súpera

• hrá úmyselne rukou (s výnimkou brankára vo vlastnom pokutovom území).

Priamy voľný kop je vykonaný z miesta, kde došlo k priestupku (v súlade s pravidlom 13).

Pokutový kop

Rozhodca nariadi pokutový kop proti družstvu, ktorého hráč sa dopustí jedného z vyššie uvedených priestupkov vo vlastnom pokutovom území bez ohľadu na to, kde bola v tej chvíli lopta, ale za predpokladu, že bola v hre.

Reagovat
10

a kde konkrétně mám hledat část pravidla, která má podpořit ten tvůj argument?

tohle - Rozhodca nariadi priamy voľný kop proti družstvu, ktorého hráč sa dopustí jedného z na- sledujúcich siedmich priestupkov, pričom je považovaný rozhodcom za !!!neopatrný, riskantný alebo vykonaný nadmernou silou!!!:?

nebo udrie alebo sa pokúsi udrieť súpera?

Reagovat
pistacik11

Ten čo som ti tam dal nižšie, že keď hra loptu potom súpera sa to nepiska si už zámerne vynechal? Aj to tvoje riziko pokulhava, keďže sa neokúsil udrieť súpera, ale hrať loptu a pri brankárovi sa to riziko nejak vždy akceptuje, keďže je posledný a do tých súbojov tak musí ísť.

Reagovat
10

to si krásně vymýšlíš, no

Nebezpečná hra

Hraní nebezpečným způsobem je takový způsob hry, když při pokusu hrát míčem hrozí zranění některého hráče včetně hráče samého, nebo kterým blízko stojícímu soupeři znemožní hraní míčem z obavy před zraněním.

Reagovat
pistacik11

Ešte raz ti to sem dám

• pri odoberaní lopty nedovolene zasiahne telo súpera, skôr ako zahrá loptou.

Zdroj: http://www.futbalbfz.sk/wp-content/uploads/dokumenty/2016/Pravidla_futbalu_01062015.pdf

Reagovat
10

uvědomuješ si, že se každým dalším "argumentem" usvědčuješ z toho, že nemáš pravdu?

Reagovat
pistacik11

Zahral loptu skôr? Ani zahral. Tak kde sa usvedčujem? Ze si slepý ja za to nemôžem .

Reagovat
10

Očividně nedokážeš pochopit, že zahrání míče setinu vteřiny předtím, než trefíš někoho pěstí do obličeje ten zákrok nelegitimizuje. V pořádku.

Reagovat
pistacik11

Keby tu loptu nezasiahol, môžme sa baviť o penalte. Lenže on tu loptu zasiahol a to je ta časť pravidiel, ktorá ten zákrok legitimizuje.

Pre istotu ti to dám tuna ešte raz

Voľný kop sa nariaďuje ak:

• pri odoberaní lopty nedovolene zasiahne telo súpera, skôr ako zahrá loptou.

A tuna tu loptu zahral skôr, takže žiaden voľný kop, ani penalta.

Schluss, bodka, koniec, ende

Reagovat
snuff24

Tvl jasná penalta

Reagovat
cresposuper

Ako vyzera to hrozne, ale za mna je to teda celkom sporne Najprv hral loptu, naopak Nzola sa lopty ani nedotkol; kebyze takto ekvivalentne zahra obranca loptu a potom nohu, tak sa to nepiska.

Reagovat
10

"kebyze takto ekvivalentne zahra obranca loptu a potom nohu, tak sa to nepiska" - to by vzal míč s nohou a muselo by se to pískat

Reagovat
cresposuper

No lenze on najprv trafil loptu a az potom v zotrvacnosti Nzolu. Nehovorim, ze to nemoze byt penalta, len proste takyto zakrok som uprimne este asi nevidel a prislo mi to na hrane, Nzola vlastne ten suboj prehral a lopty sa nedotkol.

Reagovat
10

Já to teda vnímám úplně jinak, Sommer šel do rizika, je zodpovědný za ten pohyb ruky při boxování a nemůže při něm trefit protihráče do hlavy, to je nebezpečná hra definovaná v pravidlech.

A prosím aspoň ty nepoužívej ten absurdní argument o setrvačnosti, vždyť to by byly z obliga všechny fauly ve skluzu.

Reagovat
cresposuper

Pockaj, ked predsa v sklze trafis loptu a potom hraca, tak je to ok, ak to nie je slapak alebo nejaky extra nebezpecny zakrok U golmanov sa navyse suboje vo vzduchu vzdy interpretovali prisne v ich prospech.

Ale ako pisem, nemam na to uplne vyhraneny nazor, je to celkom vynimocna situacia a sudi by si asi obhajil obe rozhodnutia.

Reagovat
10

https://streamable.com/dhtwgl?src=player-page-share

sorry, ale fakt nechápu, o čem se tady bavíme...

Reagovat
cresposuper

https://m.fcinternews.it/rassegna/calvarese-poco-accurato-rigore-di-bastoni-su-ranieri-sommer-nzola-immagini-non-chiariscono-946189

Calvarese napriklad hovori, ze ak trafil najprv loptu, nemala to byt penalta (zaroven by piskal tu Bastoniho).

Reagovat
10

https://www.instagram.com/tuttosport/reel/C2qQyjPMgaO/

Calvarese řekl, že není vidět, kdo hrál první míč. Cesari a ostatní moviolisti zase řekli, že to je úplně irelevantní, jestli hrál míč nebo ne. Tvoje představa je taková, že brankář vlítne ven, trefí pěstí protihráče do obličeje a je to čistý?

Bastoniho by pískali všichni hlavní moviolisti. Já bych s tím problém neměl, pokud by se to všem pískalo stejně. V době VAR je takovýhle držení hráče v prostoru, kam letí míč, minimálně dost na hraně...

Reagovat
Zark

To si asi taky chystají k derby

Reagovat
cresposuper

Moja predstava je, ze ked trafi najprv loptu, je to ciste.

Reagovat
10

tak naštěstí nejsi rozhodčí, no...

Reagovat
pistacik11

Kiež by bol, možno by nebolo toľko simulácii a futbal by sa hral trochu viac chlapsky, ako do cca 2010.

Reagovat
10

jj, 2010, tam se to zlomilo

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Raffaello

Zlomový moment historie, Slovensko porazilo Itálii na MS 2010. Traduje se, že slavné slovenské vítězství zničilo tvrdé fotbalisty, protože od Bratislavy po Michalovce všichni plakali štěstím. Fotbal tím dnem zněžněl a ztratil tvář. RIP in peace, tough guys, jak se říká mezi místní eurofotbalovou elitou.

Reagovat
10

Reagovat
pistacik11

Zjavne chápeš kontextu, kolo roku 2010 plus mínus 5r končila ta stará garda futbalistov, nastupovala ta banda simulantska čo hra teraz. Výnimky sa našli aj vtedy aj teraz.

Reagovat
pistacik11

Reagovat
10

btw. !!!Gazzetta psala i o tom souboji Ranieri-Bastoni, že to mohla být penalta

to bych třeba nepískal, ale je pravda, že Bastonimu projde hodně věcí...jako dřív Chiellovi a spol.

Reagovat
cresposuper

Za mna nie, tam boli naraz tri dvojice hracov, co sa vzajomne tahali, to by potom bolo 5 penalt za zapas. Hej Bastoni pri standardkach pouziva ruky hrozne moc, v ere VARu by si to mohol odpustit.

Reagovat
10

To je pravda, ale každý kolo vidím minimálně jednoho rozhodčího, kterej si takovej zákrok najde. To je další z mnoha typů faulů, kdy rozhodčí/VAR nejsou absolutně konzistentní.

Reagovat
Nuno čomes

Absolutně nemyslitelné jako penalta, zas jen rozjíždí zbytečné spekulace. Ať z toho rovnou uudělají bezkontaktní sport.

Reagovat
Zark

Nejdřív lautaro u gólu, pak bastoniho situace a nakonec i toho Nzolu si s těžkým srdcem taky musel jít shlédnout na video, pak jim to ještě omluvně vysvětloval proč jim musí písknout penaltu asi jsem ze sledování juve zvyklý, že nám by to piskl vše naopak a třeba ten gól Martineze by po přezkoumání raději zrušil, aby měl klid

Nicméně penalta zahraná na kokota, předtím v tutovce to Nzola zazdil, místo aby nahrál úplně volnému Bonaventurovi. Fakt zápas jako víno, divím se, že jsou tak vysoko s těma jejich kopáčema, jediný Bonaventura snese nějaké měřítko. Hlavně ať se příště zase vyhecuji na nás jako na zápas století a pak 4/6 zápasů projebou, stejné močky jako neapol...

Reagovat
10

https://twitter.com/i/status/1751864392751157662

ten měl chudák úplně zkaženej víkend, když ho zavolali

Reagovat
Zark

a potom tak odevzdaně ukázal na penaltový puntík, jakoby se mu rozpadl život. To jsem čuměl

Reagovat
cresposuper

boze vy si riadne ujizdite

Reagovat
Nuno čomes

Začínají brzy no. 22. kolo a v týdnu kdy je derby, tak rovnou už od pondělí si to chystat

Reagovat
zurix_new

Reagovat
md92

Reagovat
sinter

Reagovat
Tomanatura

Jasna penalta

Reagovat
Nuno čomes

Spíš bych akceptoval penalta. Když ho zbourá bez toho aby trefil míč, jasná. Já ten nastolený trend budu prostě hejtovat

Reagovat
pistacik11

Preboha, veď hral loptu, brankár proste musí do takých súbojov ísť, kľudne aj kolenom na pred. Toto by bol faul ak by nezasiahol loptu. Ten dnešný trend je fakt na hovno, už aj v basketbale dovolia väčšie kontakty ako toto.

Kahn, Canizares a pod by ho tak zrubali, žeby ho na nosidlách odniesli.

Reagovat
Nuno čomes

No jo, už je tady jiný trend a tady ti sofťáci to budou vždycky bezhlavě obhajovat, hlavně že sledují fotbal 30 let. Asi jim tehdy rodiče zakrývali v takových soubojích oči. Za dva tři roky to bude bezkontaktní nuda.

Reagovat
10

strč si tyhle tvoje rádoby tvrdý kecy do prdele ty kreténe, víš úplný hovno

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
pistacik11

Reagovat
Zark

Neskuteční čůráci fialoví

Reagovat
10

since 1926

Reagovat
Interista_4ever

Tohle byly kurevsky cenné 3 body..

Slušně ubojovaný

Reagovat
snuff24

Reagovat
Largo

Forza Roma! Souboj dvou mistrů světa z roku 2006, snad to dopadne dobře pro DDR.

Reagovat
10

Co se u toho Angelina posralo, že se ze základu v Red Bullu a na první pohled nadstandardních výkonech ocitnul na hostováních v Hoffenheimu, Turecku a teď v AS?

Reagovat
Maritazzi

Taky to absolutně nechápu, že nevydrží nikde a podepisujeme ho za tyto podmínky, když čísla dělá všude a zraněnej nebejvá.

Reagovat
Nuno čomes

Rád cestuje.

Reagovat
Largo

Reagovat
10

V Turecku ze základu najednou přestal hrát, prosinec a leden mimo kádr.

V Red Bullu mi přišel jako totální dělo, pamatuju si ty zápasy v LM s PSG nebo United, kde byl k nezastavení a vypadal jak Roberto Carlos.

Asi to bude pohodář do kabiny, no.

Reagovat
Tomanatura

Kdyby v Turecku odehral jeste o zapas vic, tak by ho museli vykoupit a proto se na nej vysrali. Uz Pep se ho kdysi zbavil bez mrknuti oka, ze sportovnich duvodu to asi nebude

Reagovat
10

Reagovat
Truffaldino

Pepa bych nebral jako měrnou minci, řada hráčů v top klubech rychle skončí a pak mají dobré kariéry, navíc tam nehrál. Ale v RB se ho evidentně chtějí zbavit, Hoffenheim měl opci na 20m, Gala mělo obligačku už za 6 po dvaceti zápasech, u nás se píše o 5, přitom všude hrál v základní sestavě, i v Gala odehrál skupinu LM, v Hoffenheimu 12 asistencí a smlouvu má pořád na 2025, ten pokles ceny úplně nekopíruje statistiky. Cicinho no. 2?

Reagovat
Largo

Pro me je v tuhle chvili podstatny, ze nebyva zraneny a umi centrovat, ma dost asistenci. A prichazi bez povinnyho vykupu. Cili ma vsechno, co bekum AS chybi.

Reagovat
10

fotbalista je to kvalitní, teď je to na Danim...když to nepůjde, tak se vrátí do Německa

Reagovat
Truffaldino

Píše se o obligačce v případě 4. místa a já Danimu docela věřím. A třeba to nebude žádné drama, Radja i s kouřením a pařením podával skvělé výkony.

Reagovat
danko10

Vzhladom ku konkurencii by musel byt mrtvy, aby nebol najlepsi.

Reagovat
10

Spina už je tak moc v prdeli? ze začátku sezony hrál dobře

Reagovat
danko10

Vzdy ked sa ukazu naznaky, ze sa dostava trochu do rytmu, vypovie mu telo. Ten je zrely maximalne na nejaky dochodok v Turecku.

Reagovat
10

ve 30 smutný...

Reagovat
Zark

třeba je to gej a nejraději by rozm*dal celou kabinu

Reagovat
AnthonyR

OT: Jaký máte zkušenosti s kupováním lístků na San Siro? Jedeme s kámošem na AC-Napoli a ten online systém od AC nechce spolupracovat (neposílá verification codes na mobily).

Reagovat
Largo

Trapeni, velky trapeni. Zas se vracime k tomu vraceni mice na stopery. Zadna invence, zadnej drajv.

Reagovat
Truffaldino

Dobré tři body, zákroky Llorenteho s Mancinim klidně mohly být soft penalty a VAR by to nevrátil, dneska byl rozhodčí shovívavý.

Posledních pět minut bylo něco, Lukaku asi zapomněl hrát fotbal, Zalewskiho těmi 300k ročně přeplácíme. Celkově jsem čekal víc, to obehrávání přes stopery je strašné, Sharawy dostane míč do prostoru, kde se může otočit a stejně to dá radši dozadu, v první půli se útoční hráči vcelku slušně nabízeli a stejně se míč radši obehrál pětkrát přes stopery a dopředu jsme jej zahráli, až když všichni stáli. Salerno působilo daleko sehraněji a přesněji, tohle je bohužel práce pro trenéra tak na dva roky, ne na deset dní.

Pelleg se snažil, ale jakmile se pokusí zrychlit hru, tak je jeho přihrávka pomalá čudla, co končí na noze prvního protihráče. Lukakovi přihrávky by samy vyplnily silvestrovský program, Bove nepřesný, Llorente v rozehrávce nepřesný, Dybala v obou zápasech úplně mimo dění i formu, Cristante několikrát také nepřesný, přitom se nejednalo o složité přihrávky a ani nebyl pod tlakem. Kdybych Kristensena neviděl na soupisce, tak bych ani nevěřil, že hrál.

Hráči vypadají, že dva roky nehráli fotbal, no bohužel ho opravdu nehráli, na Lukakovi byla v závěru vidět velká únava, De Rossi by se neměl bát střídat dřív a ve větším počtu. Kéž by přišel ten Baldanzi. Danielovi ale pořád věřím, že to nakopne, jen to bude potřebovat hodně času a ten my v této fázi sezóny nemáme.

Reagovat
Nuno čomes

Pokud to mohly být soft penalty, tak ne, penalty to nebyly. Už to přestaňte takhle nazývat tvl. Kde jste nechali koule?

Reagovat
10

Dani přišel s úplně jiným sportem, na to by většina trenérů neměla koule to takhle změnit po prvním tréninku v půlce sezony. Snad ho to neodpálí.

Reagovat
Largo

Llorenteho “zakrok” by VAR ani neresil podle me. Vzdyt ten protihrac padal sam, to bylo uplne jasne videt. Jinak souhlasim, dneska to casto drhlo, nepresnost, sterilita, obehravani pres stopery. Patricio opet nejistej. Dneska se mi nelibil Stephan ani Karsdorp, kteri minule zahrali dobre. Hodne pomaly kombinace bez napadu a drajvu. Ale to chce cas. Taky bych stridal driv, idealne jsem tam chtel videt Belottiho s Costou. Lukakovi to nelepi, mota se mu mic pod nohama….

Reagovat
Lech

Na neho ale ani popravde nejde normalni prihravka, navic Gyober si ho slusne mazal

Reagovat
Gimme

Nějak nerozumím té posedlosti s Costou? Neprijde mi na ligu absolutně připravený a zrovna v tomhle zápase za tohoto stavu by to bylo čistý šílenství ho tam dát. Jestli někdo z juniorku může začít sbírat minuty tak je to IMHO Pissili.

Reagovat
Largo

Pisilli by byl moc fajn. Costa se mi líbil jak v Primaveře, tak v tom přáteláku s Arabama. I když chápu, že to není úplně měřítko. Ale přijde mi, že má dobrý vedení míče, zrychlení, troufá si jeden na jednoho. To bych u nás rád viděl.

Reagovat
Raffaello

Snad dostane Dani čas a prostor. Ukazuje, že dokáže hrát fotbal, na rozdíl od zbožňovaného Josého. Chci věřit, že nehledě na umístění, ať už do pohárů dojde, nebo skončí těsně před jejich branami, dostane i nadále prostor na koncepční práci a pořádnou smlouvu. Trenéři obecně nejsou. A než recyklovat některého z dinosaurů, bude lepší si trenéra vychovat. Navíc trenéra se správnou DNA.

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Přesně tak. Koncepce, dlouhodobá vize a úsilí spolu s římským srdcem, to teď nejvíc potřebujem. Kromě prachů samozřejmě

Reagovat
Pozor skluz!!!

Mi hodně vadí, že jsme úplně přestali využívat pasy od stoperů, přitom Lukaku tam pětkrát šestkrát za mač mává rukama jak magor a má slibný prostor před sebou, obrana soupeře je vysoko, ale Mancini, který by to primárně měl rozdávat, se podívá a pošle to doleva.

Pod Mourem to byla skoro jediná zbraň a proč ji nevyužívat nadále. Buď jsou ti hráči tak tupí, že pod Mourem to dělali furt bez ohledu na to, jestli tam náběh byl nebo ne, a pod Danim vůbec - protože to tak ti trenéři chtějí, nebo nevím.

Do obrany jsme trochu splašení, ale ty goly stejně dostáváme, protože DM nedělá svou práci ve svém prostoru (neřešitelné do léta), nebo protože stopeři jsou pozičně mimo, konkrétně včera Mancini byl vytažený do kraje úplně zbytečně, zbytek se posunul dle něj, ale hrota neměl nikdo. To jsou základy, které trenér do hráčů nedostane.

Takže klidně Huijsen - Ndicka, případně Smalls, pokud ho někdo polije živou vodou.

Některí výkony jako den a noc oproti minulému týdnu, letos už to asi lepší nebude, ale dokud sbíráme body, bude mě těšit jakýkoliv herní progres.

Reagovat
Alberto Aquilani

Budem teraz asi šialene neobjektívny, ale mne ten včerajší futbal neprišiel zas až tak tragický. Ja si fakt po 3 rokoch nakopávania lopty a zbavovania sa jej pri prvej príležitosti užívam, že dokážeme kontrolovať a držať loptu. Áno, bolo to včera pomalé a bez nápadu, a Dybala zatiaľ v dvoch zápasoch pod De Rossim vyzerá ako ľavonohý Pastore. Vypichol by som najmä tragického Cristanteho. Pri jeho včerajšom sledovaní mi ukapla slzička nad vykartovaným Paredesom. IMO sa to zo dňa na deň nezmení, ten team hral 5 rokov vpodstate na 5 vzadu, s neustálymi prihrávkami medzi defenzívnym záložníkom a stopérmi. De Rossi na tlačovke jasne popísal chyby a že toto nie je hra, čo chce vidieť. Snáď už Angelino príde, a osobne by to chcelo minimálne jedného behavého borca na krídlo, čo vie 1 na 1.

Apropo, nechápem, prečo sa zbavujeme Celika na úkor Dolpha Lundgrena - hlavne keď Dán nám ani nepatrí. To bola včera z jeho strany zas šmakotinka.

Reagovat
Maritazzi

Dost podobně jsem se přistihnul, jak jsem si říkal, že by Paredes ten zápas oproti Cristantemu změnil. Salernitana tam občas prostory nechávala otevřený, tohle Paredes hraje. Ale ono to včera dost vycházelo od stoperů. Mancini i Llorente rozehrávka naprosto šílená, je smutný pak vidět přehled Huijsena oproti nim.

Spalovi to taky chvíli trvalo, než to uklidil a to ten tým nebyl tak moc mimo, věřím, že i díky tomu losu si to nějak může sednout.

Reagovat
Truffaldino

S Paredesem jsme si říkal to samé, k němu se nejvíc upínám směrem k dalším zápasům, od Cristanteho jsme nejspíš poslední rok viděli vrchol jeho kariéry, v létě bych ho poslal Mourinhovi do jeho nového dreamteamu, ať to bude kdekoliv. Pro pozici registy nemá vůbec nic, v Danielově pojetí se nikam nehodí.

Soupiska pro ligu je plná, Kumbullu v ní nahradí Jose Angel 2.0, Celik s Kristensenem vyjdou nastejno, je mi v zásadě jedno, který z nich odejde teď a který až v létě. Renata si nikdo nevezme, s Belottim je spojovaná Fiore, ale s historickou neschopností Pinta někoho prodat moc optimistický nejsem, všichni zmínění mají příliš velké platy a to by nám ještě Cagliari chtělo vrátit Eldora. Snad se Pinto rozloučí nějakým pozitivním překvapením.

Daniele bude muset najít způsob, jak zapojit Dybalu s Aouarem a naučit ofenzivní hráče správně se prolínat a křížit náběhy, něvěřím, že by nám jedno křídlo třeba typu Ikoneho pomohlo, v tomhle případě bych bral radši Baldanziho s přesahem do budoucna a klidně ho v šedesáté minutě točil s Dybalou, případně s Pellegrinim.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele