Zkušený Ondřej Šiška se po osmi letech vrátil do Brna

Přidat na Seznam.cz

Rozehrávač Ondřej Šiška je stálicí v české nejvyšší basketbalové soutěži mužů. Ligové prostředí velmi dobře zná, když za poslední tři roky vystřídal tři kluby. Před probíhající sezonou se stal vítanou posilou celku Brna, kam přestoupil z Kolína.

Na snímku brněnský basketbalista Ondřej Šiška (konec ledna 2024).

Šiška ale zanechal výraznou stopu na severu Čech, konkrétně v Děčíně, kde strávil sedm povedených ligových ročníků.

I když jsme nezískali titul, byly to pro mě v Děčíně takříkajíc zlaté časy. Velice rád na to vzpomínám. Za sedm sezon jsme byli za mého působení třikrát ve finále ligy, navíc dvakrát ve finále Českého poháru. Takže i tak to mohu brát, že z toho vzešlo dohromady pět medailí. Prostě krásné zážitky,“ líčil Ondřej Šiška pro SportDeník.cz.

Fanoušci i odborníci mají v paměti, že v minulých letech kraloval českému klubovému basketbalu celek Nymburka. A Děčín tak neměl ve finále proti němu valné šance.

Jasně, tak to bylo. Ale už bych si z toho nedělal hlavu. I stříbro jsme vnímali jako velký úspěch. Loni a možná i letos je Nymburk pro soupeře hratelnější,“ uvažoval Šiška.

V Děčíně byl součástí velmi kvalitního týmu.

Přišel jsem tam po jeho prvním stříbru v lize, hráči Robert Landa, Kuba Houška, Pavel Houška, Pavel Bosák, Luboš Stria. Rozehrávačskou dvojici jsme tvořili s Tomášem Vyoralem, co je teď Pardubicích. Z mých spoluhráčů v Děčíně zůstali Tomáš Pomikálek a Filip Kroutil,“ ohlíží se ještě jednou Šiška.

V Brně teď „kroutí“ po příchodu z Kolína svoji první sezonu.

Ale vrátil jsem se do Brna po osmi letech, takže to není pro mě úplně něco zcela nového. Vidím však rozdíly v tom, že klub od té doby pokročil a dostal se na kvalitní úroveň. Jsou tady zkušení borci jako Viktor Půlpán a Jakub Krakovič. Je na nás, abychom tým táhli. Máme určitou zodpovědnost za týmovou chemii. Nijak se tomu nevyhýbám,“ dodal Šiška ke své brněnské současnosti.

Zdroj: autorský článek