19_20230822_181100.jpg
1049_20240129_141809.jpg

Žákyně Eagles na turnajích

Žákyně Eagles Praha se pochlubily skvělým vystoupením na nedávném zimním halovém turnaji.

Hned následující víkend po indoor turnaji na Joudrs, žákyně Eagles poctily další zimní halový turnaj, tentokráte Piranhas Winter Cup U13 Mix. Jak již název napovídá, byla tu možnost zahrát si proti klukům. V sobotu zahajujeme proti našemu již tradičnímu soupeři na zimních turnajích, Sabatu Praha. Po solidním výkonu jak v obraně, tak v útoku vítězíme 7:1. Tentokráte se tedy nekonalo prokletí prvního zápasu dne. Následující soupeř je tvrdší oříšek - domácí Piranhas. Je paradoxem, že ač jsme nakonec v šesti směnách prohráli vysoko 10:0, dal nám tento zápas asi nejvíce z celého turnaje. Piranhas hráli bezchybně v obraně a dokázaly zahrát auty i z velmi podařených odpalů. Na pálce se pak projevila znalost "domácí" haly a "domácího" nadhazovacího stroje. Většina odpalů končila na ochozu haly nebo vysoko na obvodových zdech, a tomu se špatně brání.

V dalším utkání proti Joudrs si ale vybíráme opět jeden nepovedený zápas. Nedůraz na pálce a několik zbytečných chyb v obraně znamená porážku 4:2. Je to sice zlepšení oproti minulému víkendu, ale výsledek znamená pád do spodní části pavouka turnaje. Nyní je jasné, že nás v neděli čeká minimálně jeden zápas s žákovským týmem, protože druhá skupina turnaje byla složena jen z žákovských družstev.

V prvním nedělním zápasu nás čeká tým Canaries Sedlčany, vedený legendárním Tomášem "Roburem" Doubkem. Velmi rychle se ale ukazuje, že hráči Canaries jsou opravdu začátečníci, mají velký problém s pálením na nadhazovací stroj a naopak jakýkoli odpal do pole znamená skoro vždy safe. Zápas končí po čtyřech směnách naším vítězstvím 24:1. Hráčům Sedlčan ale patří uznání za velké nasazení a zápal pro hru. Ze svého jediného bodu pak měli opravdu radost.

A nás čekal poslední zápas turnaje o páté místo s týmem Snails Kunovice. Už na první pohled bylo vidět, že hráči Kunovic jsou jiná "liga" a zápas proti nim nebude nic jednoduchého. Začátek zápasu pak odpovídal předpokladům. Silný začátek pálky soupeře získává bod a naopak bezchybná hra Snails v poli znamená vedení soupeře 1:0 po první směně. Pak ale přichází obrat. Daří se nám dostávat hráčky na mety a agresivní využívání jakékoli chyby soupeře v obraně znamená přibývání bodů na straně Eagles. Dokázali jsme dostat soupeře pod tlak a jejich zprvu bezchybná hra se začala drolit. To se přeneslo i do soupeřova útoku a nakonec vítězíme v šesti směnách 11:3 a obsazujeme 5. místo na turnaji.

Jako trenéři jsme měli velkou radost z velmi dobré hry v obraně a pálka také doznala oproti minulému víkendu zlepšení. A konečně se nám podařilo být agresivní na metách. Bylo dobře, že se holky přesvědčily, jak snadno se i na první pohled silný soupeř, dá dostat pod tlak, který nakonec může znamenat jeho porážku. Doufáme, že se nám podaří v tomto pokračovat i ve zbytku sezóny.

Jako poslední poznámku snad jen to, že nejužitečnější hráčkou Eagles Praha byla vyhlášena Josefína Dvořáková, a Julča Hlavinková si poprvé vyzkoušela pozici zadáka, kde obstála na výbornou. Pro naši novou hráčku, Kristinu Kupkovou, to byly první ostré zápasy, a rozhodně Eagles nedělala ostudu.