Delegace ukrajinského velvyslanectví navštívila Prahu 4


Delegace ukrajinského velvyslanectví navštívila Prahu 4.

Městskou část Praha 4 navštívil v pondělí 29. ledna 2024 Chargé d’affaires a.i. velvyslanectví Ukrajiny v České republice pan Vitalij Usatyj. V Rozhovoru se starostou Ondřejem Kubínem (ODS) a 1. místostarostkou Irenou Michalcovou (ANO 2011) poděkoval za pomoc, kterou městská část Praha 4 poskytuje válečným uprchlíkům z Ukrajiny.

Od vypuknutí válečného konfliktu na Ukrajině poskytla městská část Praha 4 pomoc zhruba 600 uprchlíkům. K dnešku je v zařízeních městské části ubytováno celkem 174 ukrajinských uprchlíků, převážně matek s dětmi.

„Od ruské agrese proti Ukrajině poskytujeme uprchlíkům pomoc při řešení různých životních situací, jako je hledání míst z základních a mateřských školách a orientace na pracovním trhu,“ uvedl starosta Ondřej Kubín. „Spolupracujeme také se spolkem Nová Ukrajina, kterému jsme bezúplatně poskytli prostory v Kulturním centru Novodvorská, kde vzniklo ukrajinské komunitní centrum.“

Za ukrajinskou stranou byl setkání rovněž přítomen referent pro konzulární otázky Oleksandr Lutsenko a za Prahu 4 pak i tajemník úřadu Jaroslav Strouhal.

Další foto ze setkání v malé fotogalerii na odkazu ZDE .

Delegace ukrajinského velvyslanectví navštívila Prahu 4.Delegace ukrajinského velvyslanectví navštívila Prahu 4.Delegace ukrajinského velvyslanectví navštívila Prahu 4.
Aktualizováno: 29.01.2024 – Vít Drbal
Vytisknout