Dnes Neděle - jasno 21°C
Zítra Pondělí - skorojasno 22°C
Neděle 12. 5. 2024
Svátek má Pankrác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Zpravodajství

Prahu 4 navštívila delegace z ukrajinského velvyslanectví

Radnici Prahy 4 dnes navštívil Chargé d’affaires a.i. velvyslanectví Ukrajiny v České republice Vitalij Usatyj. V Rozhovoru se starostou Ondřejem Kubínem (ODS) a 1. místostarostkou Irenou Michalcovou (ANO) poděkoval za pomoc, kterou městská část Praha 4 poskytuje válečným uprchlíkům z Ukrajiny.  

Od vypuknutí válečného konfliktu na Ukrajině poskytla městská část Praha 4 pomoc zhruba 600 uprchlíkům. K dnešku je v zařízeních městské části ubytováno celkem 174 ukrajinských uprchlíků, převážně matek s dětmi.

„Od ruské agrese proti Ukrajině poskytujeme uprchlíkům pomoc při řešení různých životních situací, jako je hledání míst z základních a mateřských školách a orientace na pracovním trhu,“ uvedl starosta Ondřej Kubín. „Spolupracujeme také se spolkem Nová Ukrajina, kterému jsme bezúplatně poskytli prostory v Kulturním centru Novodvorská, kde vzniklo ukrajinské komunitní centrum.“

Za ukrajinskou stranou byl setkání rovněž přítomen referent pro konzulární otázky Oleksandr Lutsenko a za Prahu 4 pak i tajemník úřadu Jaroslav Strouhal.


Autor: Cen

Peníze od Ministerstva kultury ČR využijí městská divadla a orchestr

Včera v 08:59

Radní Prahy schválili přijetí dvou finančních transferů od Ministerstva kultury ČR v celkové výši 1,8 milionu korun. Peníze budou využity na pokrytí jak investičních, tak i neinvestičních nákladů příspěvkových organizací v kultuře.

Policisté jeli k zásahu, při nehodě převrátili auto

9. května 2024 v 10:27

Ve středu večer havarovali policisté na křižovatce Radlická a Pechlátova v Praze 5, když jeli k zásahu, který byl oznámen na tísňovou linku.

Na střeše hotelové restaurace ležela mrtvá žena

9. května 2024 v 10:01

Na střeše hotelové restaurace v ulici José Martího na Veleslavíně byla ve středu večer před dvaadvacátou hodinou nalezena mrtvá žena. Na hůř přístupné místo se museli záchranné složky dostal pomocí hasičského automobilového žebříku. Příčinu úmrtí se snaží zjistit kriminalisté. Jednou z variant je...

V koši na Hradčanech se našla atrapa granátu

8. května 2024 ve 13:30

Z důvodu nálezu podezřelého předmětu včera večer kolem osmnácté hodiny uzavřeli policisté část Loretánského náměstí. Informovali o tom na síti X.

Další články
Nahoru