Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jsi vybitej! Jak se teenageři střetávají s mileniály a co všechno mají společné

Z inscenace První rána kapitána v pražském Vzletu. Foto: Jan Hromádko
Z inscenace První rána kapitána v pražském Vzletu. Foto: Jan Hromádko

Na jevišti pražského Vzletu probíhá střet generací. V režii Petra Erbese a Anny Klimešové se v inscenaci První rána kapitána potkávají teenageři s mileniály. A zjišťují, že mají společného víc, než by čekali.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Divadlo pro teenagery patří v České republice dlouhodobě k zásadně nedostatkovému zboží. Cílová skupina 13+ bývá často přehlížena v tom smyslu, že zde nevzniká mnoho produkcí vyloženě pro ni.

Jeden z protiargumentů zní, že pro tak staré děti již nejsou nutné zvláštní ohledy a že se již dokážou vcítit i do „příběhů pro dospělé“. Jde tu ale spíše o poskytnutí prostoru pro témata dospívajících, na která se ve velkém světě pohlíží někdy zbytečně pejorativně či předsudečně.

Téměř úplné absence divadla pro dospívající publikum si všiml i 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Divadlo

Mladá kritika

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější