Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

DOBROVOLNÉ KOUKÁNÍ NA STRAŠNÉ FILMY S ALKOHOLEM? BLÍŽÍ SE FESTIVAL NARUBY. POSLECHNĚTE SI PODCAST S JEHO ORGANIZÁTOREM.

Humor i v nejvážnějších situacích: Matka v trapu odhaluje další postavy

Nový český film Matka v trapu slibuje divákům „skorokomedii ze života“. Ženská životní krize a cesta k jejímu řešení – to ve filmu podle úspěšné knihy Uljany Donátové mimo jiné nabídne režisérka Hana Hendrychová. Kromě Petry Hřebíčkové v hlavní roli uvidíme také Lenku Vlasákovou, Janu Švandovou nebo Jaroslava Plesla. Posledně jmenovaný si zahrál manžela hlavní hrdinky a v novém videu se zamýšlí, že se i v nejvážnějších situacích najdou vtipné momenty, kterým se můžete smát. Do kin se novinka podívá už 22. února.

Jaroslav Plesl si ve filmu zahrál manžela hlavní hrdinky Sylvie, nepříliš úspěšného malíře Tomáše. Ten si tak trochu zvykl spoléhat na svou ženu a možná proto se jejich manželství ocitlo ve svízelné situaci. A oba hledají cestu, jak z téhle šlamastyky ven.

„Tenhle film hledá mimo jiné odpovědi i na to, z čeho vzniká krize ve vztahu. Protože na krizi ve vztahu musí být vždycky dva. Takže se snažím Tomáše trochu obhajovat a nacházet právě ty důvody, které vedou k tomu, že jeho manželství dočasně neklape,“ říká Jaroslav Plesl a dodává: „Matka v trapu je film o vážných věcech, ale snažíme se je vidět s humorem. A proto se myslím, že to je chytrá, citlivá a pravdivá komedie.“

Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželství, dobrou práci. Je pracovitá a zodpovědná. Sylvie všechno zvládne. Proto na ni ostatní spoléhají. Jenže… Najednou má pocit, že se jí život hroutí pod rukama a už to prostě nedává. Má chuť od všeho utéct, získat oddechový čas, aby promyslela, jak dát věci zase do pořádku. Hlavně ovšem musí dát do pořádku sama sebe. Ale kam se dá ukrýt? Kde najít kamarádku, která by jí uvařila meduňkový čaj, poslouchala a na nic se neptala? Je to šťastná náhoda nebo osud, že Sylvie v téhle chvíli potkává Annu? Anna (Lenka Vlasáková) je na první pohled tvrdá ženská, kterou nic neporazí. Ale taky potřebuje kamarádku. Jenom to ještě neví.

A pak je tu Sylviina máma Regina (Jana Švandová), která má vždy připravenou nějakou kritickou poznámku, zvláště co se týká Sylviina manžela Tomáše (Jaroslav Plesl). Podle ní není ani vhodný manžel pro Sylvii, ani vhodný otec pro Sylviiny děti. A jako zeť je… naprosto nesnesitelný.

Komedie Matka v trapu vychází ze stejnojmenné knihy Uljany Donátové, která je také autorkou scénáře. Film natočila režisérka Hana Hendrychová v produkci Svatky Peschkové a Nely Schlaichertové.
„S nadsázkou říkáme, že jsme taková ženská síla,“ tvrdí scenáristka, režisérka i obě producentky„Ženské přátelství cítíme jako určitou životní jistotu, něco, co člověka podrží a zároveň nakopne. A druhou důležitou věcí je humor. Chceme, aby příběh Matky v trapu vyprávěl o obyčejných lidských věcech s nadhledem, protože pak je všechno v životě o chloupek jednodušší. Naše hrdinky se dokáží zasmát samy sobě a věříme, že s nimi se zasměje i divák v kině,“ dodávají.

Matka v trapu – Jana Švandová, Petra Hřebíčková (foto: Falcon)

V dalších rolích se představí Marek Němec, Bob Klepl, Martin Pechlát, Elizaveta Maximova, Anastázie Chocholatá, Matyáš Svoboda a Valerie Vachková.

Do kin Matku v trapu uvede Falcon 22. února 2024.

-red-
foto/video: © Vojtěch Resler, Mateo Production, Falcon 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast