Hlavní obsah
Sport

Šilhavý do Asie? Trenér české reprezentace převezme tým Ománu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons, CC BY SA 4.0

Poté co Jaroslav Šilhavý (62) rezignoval z české reprezentace, nahradí chorvatského trenéra Branka Ivankoviče (69) ve funkci trenéra Ománu. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz má souhlasit s podmínkami smlouvy.

Článek

Jaroslav Šilhavý na své angažmá dlouho čekat nemusel. Po odchodu z reprezentace nepodával žádné rozhovory a jen čekal na nabídky. Ta dorazila ve chvíli, kdy Omán potupně vypadl z Asijského poháru v základní skupině. Všechnu kritiku tak nesl Branko Ivankovič.

Kvalifikace na Euro byla horská dráha emocí pro nejednoho českého fanouška. Po úspěšném zápase s Moldavskem, kdy Češi uhráli výsledek 3:0 byl už jasný postup do vyřazovací fáze Eura.

Spousta příznivců českého fotbalu ale věděla, že tudy cesta nevede a pokud chce Česko uhrát obstojné výsledky na turnaji, musí se něco změnit. Po mnoha spekulacích a kauzách se sám Jaroslav Šilhavý rozhodl, že nebude chtít pokračovat jako trenér reprezentace. Šilhavého tak po nějaké době nahradil lehce kontroverzní Ivan Hašek.

Pro Šilhavého se naskytla zajímavá příležitost u ománské reprezentace. Už dříve totiž Omán trénoval český trenér Milan Máčala. V posledních dnech se šilhavý domlouval se zástupci Ománu na podmínkách smlouvy. Situace tak vypadá pozitivně na obě strany a v následujících dnech se má smlouva dotáhnout do konce. Trenér si sebou chce na pomoct vzít dva asistenty Jiřího Chytrého a Pavla Čvančaru, kteří mu pomůžou s angažmá.

Zdroje: isport.blesk.cz, sport.ceskatelevize.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz