Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

 Nástup předem se osvědčil,
tržby v Ústí stouply

 Ostravská MHD velkolepě
oslaví výročí 130 let

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

Cestující ČD loni vypili tři cisterny kávy i piva

ČESKÁ REPUBLIKA - Více než 400 tisíc šálků kávy, ale i pivo nebo cappuccino. Tyto nápoje jsou nejoblíbenější položky, které se prodávají v minibarech Českých drah. Mezi oblíbené občerstvení patří i croissanty.

Celkově loni stevardky a stevardi minibarů obsloužili skoro jeden milion sto sedmdesát tisíc cestujících, což potvrzuje čím dál větší zájem o tuto službu...


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

"Minibary našim zákazníkům zpříjemňují cestu a já jsem rád, že je o tuto službu čím dál větší zájem. Za symbolickou cenu 15 korun si cestující mohou koupit třeba čaj, kávu nebo drobné občerstvení. Mám také radost, že byl velký zájem o pivní speciál Kryšpín. Výtěžek z tohoto piva půjde na finální část renovace lokomotivy třistapětašedesátky," popsal náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Jiří Ješeta. Mezi nejoblíbenější položky roku 2023 v nabídce ČD Minibaru patřila instantní káva, které se prodalo 287.883 porcí.

Mezi dalšími oblíbenci z nabídky byla značková káva Manuel s 113.306 prodanými porcemi, instantní cappuccino s 147.245 porcemi a čaj byl zakoupen v 103.327 případech. U cestujících boduje také neperlivá voda, a to v 95.279 případech následovaná jemně perlivou vodou s 83.579 prodanými porcemi. Mezi nápoji vede také pivo Pilsner Urquell, kterého se prodalo 144.459 kusů, Budweiser Budvar s 93.147 kusy a Kofola s 111.440 kusy. Prodalo se také 99.405 croissantů 7 days a 94.338 baget. Kávových nápojů a piva tak cestující vypili dohromady skoro celé tři železniční cisterny.


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

Oblíbené mezi cestujícími je třeba i sušené maso, kterého se prodalo skoro třicet tisíc balení. Své fanoušky má i jedlý hmyz, kterého se prodalo skoro sedm tisíc balení. Téměř vyprodán je také pivní speciál Kryšpín, jehož koupí zákazníci podpořili opravu parní lokomotivy 365.024. Renovace této lokomotivy právě probíhá v dílnách ČD Muzea v Lužné u Rakovníka. Během letních prázdnin byla v minibarech spuštěna bezhotovostní platba. Tento způsob úhrady zvolilo už více než 115 tisíc cestujících. Další novinky se v minibarech ČD připravují i pro rok 2024. 

Služba ČD Minibar je v současném jízdním řádu zajištěna ve 171 spojích, v dalších vlacích jsou umístěné také prodejní automaty s občerstvením. "Jedná se o linky Západní expres, Krušnohor, Hradečan a Krakonoš v úseku Praha – Hradec Králové, Ostravan, Slovácký expres, Vysočina, Rožmberk, Svitava a Moravan," vyčíslil závěrem vlaky, na kterých je možné se s touto doplňkovou službou nejčastěji setkat, tiskový mluvčí Českých drah Lukáš Kubát. 


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!