19_20230822_181100.jpg
1050_20240130_102534.jpg

Zimní příprava kadetek

Tým kadetek se v zimě zaměřil na rozvoj svých schopností, dovedností, znalostí a stmelování přátelských vztahů. V hale jsme se zpočátku věnovaly pouze posílení stavby těla a dovednostních obratností za pomoci silových a celomotorických cviků.

Trutnovská dračice se letos konala už koncem listopadu, a tak jsme pálky vzaly do ruky už před jejím konáním, přestože to bylo hned po nástupu do haly, a běžně pálky vytahujeme až v půlce prosince. Turnaje se zúčastnily především nováčci a hráčky, které přišly ze žákyň, a vše táhla jako zkušená hráčka Sam Gočaltovská. Skončily jsme na 7. místě, a tak jsme zabraly v přípravě na sezónu.

V lednovém víkendu 12.-14.1. jsme vzaly větší část hráček na hory do Velké Úpy, do Horské chaty Slunce. Zde holky měly na starost přípravu snídaní a sobotní večeře a před odjezdem po sobě uklidit celou chatu. Každá skupina svůj úkol splnila velmi dobře. V sobotu jsme strávily téměř celý den na svahu Portášek a sešly se společně u oběda. Jelikož se party netrhla, Barbora Vyklická i se zlomeným malíčkem, tak se s Lídou Gočaltovskou vydaly na expedici – nesla později název Křížem krážem s dosažením cíle Růžohorek a ušly s několika různými převýšeními 14 km. Mimo to se Barča s Lídou dokázaly držet poblíž sjezdovky, a tak se setkávaly na srazech s lyžařsko-snowboardistskou skupinou. Večer po večeři hráčky s trenéry nejdříve rozhýbaly své obličejové a prstové dovednosti díky jemným motorickým cvikům. Poté si na papír nakreslily softbalový míč a do každé části míče napsaly, jak dlouho v softu jsou, jaké jsou jejich cíle a kdo je jejich sportovním idolem. V neděli jsme si téměř všichni zalyžovaly a poté uklidily chalupu, a tím horská sranda skončila.

Koncem ledna jsme se utkaly na Jourds Indoor Cupu, kterého se zúčastnilo 8 týmů. Nejprve jsme měly za úkol být někde na vrcholu naší skupiny, kde s námi byly domácí Joudrs A, pražská Kotlářka a Piranhas Beroun. Po prohře s domácím Joudrs A jsme skončily ve skupině 2. a v neděli hrály o postup s pražským SaBaT a vyhrály ho. Ve finále jsme se opět potkali s Joudrs A, a s nimi jsme opět prohráli. Turnaje se zúčastnili i týmy Arrows Ostrava, Joudrs B, HSM Trutnov. Druhé místo nás těší, protože jsme ani nevytahily nejstarší Esa, a i tak jsme se umístily velice dobře, protože s těmito týmy se léta potkáváme v Superlize kadetek. Nadhazovaly především Sam, Nela a Naty, kterým to chytly Agáta, Madla, Naty, Áďa a Apo. Ve zbytku pole se vystřídaly všechny hráčky, a všechny chodily v každém zápase na pálku. Samantha Gočaltovká dostala ocenění za nejlepší progres v zimní přípravě. Každopádně pracujeme na tom být nejlepší.

V tomto turnaji si zahrály: Nela Švestková, Madla Klímová, Agáta Rollerová, Samantha Gočaltovská, Natálie Budínová, Alice Duchoňová, Sofie Gasowski, Klára Konečná, Apolena Pavlíková, Adéla Prokopová, Majda Hlavinková, Kristýna Barešová, Sofie Bažantová, Mája Možíšová.

Trenérský tým: Headcoach Méďa Čermák a asistenti Jana Chýlová, Lída Gočaltovská a Milan Budín.