Čermák může nahrávat novému esu. Dunajskou Stredu oslnil reprezentant Estonska, který prošel Interem i AS Řím

Čermák může nahrávat novému esu. Dunajskou Stredu oslnil reprezentant Estonska, který prošel Interem i AS Řím

Slovenská Dunajská Streda představila poslední lednové úterý svou druhou zimní posilu, jíž se stal stále teprve dvacetiletý estonský reprezentant Oliver Jürgens, jenž má za sebou velmi pestrou klubovou historii.

V roce 2019 se dostal do akademie Hellasu Verona, odkud se později přesunul do mládežnických výběrů Interu Milán, AS Řím i FC Turín. Se zmíněnými Nerazzurri například ovládl dorosteneckou Primaveru.

Mladík, jenž je v rámci ofenzivy využitelný na vícero místech, se loni v létě přesunul do maďarského celku Újpest FC, kde však vydržel pouhého půl roku a s NB I se rozloučil po 128 odehraných minutách rozprostřených do šesti dílčích startů.

Na zbrusu nové adrese, jejíž součástí je i Aleš Čermák a další explzeňští hráči, se dohodl na kontraktu do konce soutěžního ročníku 2026/2027.

Vybrané ndividuální úspěchy:

- nejlepší střelec estonské ligy do 17 let v sezoně 2017/2018
- nejlepší kanonýr italské ligy v kategorii U18
- vítěz třetí ligy s béčkem Nomme Kalju, za které v jedné sezoně nasázel 28 branek

"Týdenní zkouška se mi moc líbila. Cítil jsem, že chce přestoupit právě sem. První dojmy jsou výborné. Chci pomoci mužstvu dosáhnout nejvyšších met. Vím, že k tomu mohu přispět hlavně góly a asistencemi. Potřebuji nějaký čas na adaptaci a zlepšení souhry s novými spoluhráči, ale jsem maximálně motivovaný a odhodlaný splatit důvěru, kterou do mě klub vložil," oznámil na webu dac1904.sk Jürgens.

V týmu, který je v Niké lize po podzimu pátý, si vybral číslo 14. "Na evropské úrovni je známý jako talentovaný hráč a jsme rádi, že se nám podařilo dotáhnout jeho přestup z Újpestu. Přeju mu hodně úspěchů ve žluto-modrém," přidal výkonný ředitel Jan Van Daele.

Jürgens, který se stal prvním Estoncem v historii Dunajské Stredy, už v rámci testů odehrál ve žlutomodrých barvách přípravný souboj proti Hartbergu a dokonce se mu podařilo vstřelit vítěznou branku.

P.S.: Po dvou letech opustil Dunajskou Stredu pětadvacetiletý pravý obránce z Portugalska Alex Pinto, jenž neodolal vábení Gil Vicente FC, kterému aktuálně patří v tamní Primeira Lize desátá příčka. V klubu už nefiguruje ani dvaadvacetiletý gólman Dániel Veszelinov, jenž po třech a půl letech na Slovensku nově patří maďarskému týmu Fehérvár FC.

Slovan zatoužil po chváleném kapitánovi Partizanu, v hlavním městě Srbska ale dostal košem