Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

Na ledě vybojovali baseballisté Třebíče stříbro

autor: Robert | datum: 30.01.2024 | Kategorie: Všechny kategorie

Nejlepší české baseballové týmy si již tradičně zpestřují čas zimní přípravy na novou sezónu turnajem v ledním hokeji hraném pod otevřeným nebem ve sportovním areálu Na Hvězdě v Třebíči. Na toto neoficiální mistrovství se o víkendu sjela na Vysočinu hned pětice celků z baseballové Extraligy.

A stejně jako na fieldu i na ledové ploše opět jasně dominovali Draci Brno, kteří ani s bruslemi na nohou a hokejkami místo baseballových pálek nenašli přemožitele. Boj o další příčky byl mimořádně vyrovnaný a o konečném pořadí na druhém až čtvrtém místě rozhodovalo skóre ze vzájemných zápasů. Hokejový turnaj tak vlastně kopíroval i průběh posledního ročníku nejvyšší baseballové soutěže. Ta totiž nabídla také velmi vyrovnaný průběh.

Domácí hráči Třebíče Nuclears v úvodním duelu drželi s jasným favoritem krok až do poloviny zápasu, kdy byl stav 5:5. Draci ale nakonec splnili svoji roli a vyhráli 7:12. Nejnapínavější průběh pak nabídlo utkání Třebíče se Sokolem Hluboká, ve kterém se vedení přelévalo z jedné strany na druhou a z těsného vítězství 10:9 se v závěru radoval tým z jihu Čech. Turnaj byl také mimořádnou příležitostí vidět české baseballové reprezentanty v nezvyklých rolích. Branku Hluboké například hájil Martin Mužík, který svým homerunem na World Baseball Classic v Japonsku významně přispěl k historickému vítězství České republiky nad Čínou. A podobně dobře jako s pálkou si počínal i v brankářské výstroji na ledě.

Ve druhé části hokejového turnaje čekaly na Nuclears dva pražské týmy. A v obou případech se zástupci Vysočiny podařilo prosadit. Tým Eagles porazila Třebíč 17:8 a Tempo Praha pak v závěrečném duelu 12:20. Baseballisté Nuclears tak obsadili za Draky Brno druhou příčku. Třetí místo patří Tempu Praha, čtvrtý skončil Sokol Hluboká a páté místo obsadili hráči Eagles Praha. Hokejový turnaj baseballových týmů se v Třebíči konal už počtvrté. Stejně, jak roste jeho popularita, se také zvyšuje počet účastníků. Zatímco prvního ročníku se účastnila trojice zájemců, letos na ledě bojovalo hned pět celků. „Velký zájem extraligových baseballistů o hokejový turnaj nás samozřejmě těší a do budoucna se určitě nebudeme bránit jeho dalšímu rozšíření.“ Řekl v rozhovoru pro reportéra Baseball Czech hlavní organizátor a zároveň předseda klubu Třebíč Nuclears Jan Urbánek. Už příští ročník by se tak podle jeho slov mohl rozšířit na vícedenní akci.

 

Text k foto č.: …9803: Na neoficiálním mistrovství extraligových týmů baseballistů v ledním hokeji vybojovali hráči Třebíče Nuclears druhé místo. Oblíbený turnaj pod otevřeným nebem hostil už počtvrté sportovní areál Na Hvězdě v Třebíči.

Foto: Robert Vávra

Text k foto č.: …0475: Jan Urbánek z Třebíče Nuclears se snaží překonat brankáře Sokolu Hluboká. Tím je baseballový reprezentant Martin Mužík, který na World Baseball Classic v Japonsku svým nezapomenutelným homerunem přispěl k historickému vítězství České republiky nad Čínou

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto č.: …0313, …9519: Výraznou posilou třebíčského klubu Nuclears je již několik sezón Kanaďan Ryan Johnson (vpravo), který je univerzálním hráčem nejen v baseballu, ale i mezi sporty. K oporám týmu patří i v hokeji.

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto č.: …0302, …9752: Jan Urbánek bojuje v dresu Třebíče Nuclears o puk na neoficiálním mistrovství baseballových týmů české Extraligy v ledním hokeji. Jako hlavní organizátor turnaje si dovede představit jeho rozšíření na několikadenní akci.

Foto: Robert Vávra

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Aktualita není svázana s žádnou fotogalerií
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist