Kozáčik bude spolu s Černým pomáhat české repre. Nabídka mě mile překvapila a upřímně říkám, že i potěšila, líčí

Kozáčik bude spolu s Černým pomáhat české repre. Nabídka mě mile překvapila a upřímně říkám, že i potěšila, líčí

V úterý byl představen kompletní realizační tým, který bude pod vedením nového hlavního trenéra Ivana Haška připravovat české reprezentanty na letošní mistrovství Evropy v Německu.

Jeho součástí bude i slovenský kouč brankářů ve Viktorii Plzeň Matúš Kozáčik, jenž od září 2022 pomáhal ve stejné funkci také své rodné zemi, respektive italskému odborníkovi Francescu Calzonovi.

Tomáše Vaclíka, Jiřího Pavlenku, Matěje Kováře, Aleše Mandouse či Jindřicha Staňka dostane na starost společně s Radkem Černým, který je zaměstnancem konkurenční Slavie.

"Kozáčik podle mě patří mezi nejlepší trenéry brankářů, kteří u nás aktuálně působí. Tato nabídka je oceněním pro celý náš klub i pro něho samotného a jsme rádi, že se mohl stát součástí české reprezentace," uvedl na webu fcviktoria.cz generální ředitel západočeské značky Adolf Šádek.

Devatenáctka byla bez trenéra jen pár týdnů. Na práci Holoubka naváže olomoucký Janotka

To, že bude opět sedět na dvou židlích, mu nevadí. "Jsem si jistý, že je schopný odevzdat maximum jak na klubové, tak reprezentační úrovni. I proto jsme mu toto angažmá jednoznačně schválili," přidal západočeský funkcionář.

Čtyřicetiletý odborník, jenž prošel oběma slavnými "S" i Viktorií a celkem se během své profesionální kariéry radoval hned z pěti českých titulů, je z rychlého návratu do mezinárodní branže nadšený.

"Nabídka mě mile překvapila a upřímně říkám, že i potěšila. Jsem připravený pro národní tým odvádět maximální práci, jako tomu je i ve Viktorce. Zároveň chci ujistit, že tato nová funkce nebude mít vliv na mou práci pro klub, to budu samozřejmě dělat pořád na sto procent," uzavřel držitel nejvyšší trenérské licence UEFA goalkeeper.

Složení realizačního týmu české reprezentace:

Hlavní trenér: Ivan Hašek.

Asistenti trenéra: Jaroslav Köstl, Jaroslav Veselý.

Trenéři brankářů: Radek Černý, Matúš Kozáčik.

Kondiční trenér: Michel Dufour.

Technický vedoucí: Michal Černý.

Hlavní analytik: Miroslav Soukup.

Videoanalytici: Jan Bauer, František Ševinský.

Pozorovatel: Miroslav Jirkal.

Tiskový mluvčí: Petr Šedivý.

Bezpečnostní manažer: Jakub Schoř.

Fyzioterapeuti: Martin Janoušek, Bronislav Schreier, Jan Čápek (jen ME 2024).

Maséři: Jan Skoupý, Eduard Poustka.

Lékaři: Petr Krejčí st., Petr Krejčí ml., Petr Čechal, Petr Zeman.

Kustodi: Jan Karbulka, Josef Hamšík.

Kuchař: Rudolf Juriga.