Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika 2024

Být druhý na zlatém mítinku je super. Je vidět, že jdeme dobrým směrem, těší Staňka

Poprvé po šesti a půl letech porazil mistra světa z roku 2017 a dvojnásobného halového světového šampiona Toma Walshe, ale triumf v Ostravě mu přesto těsně unikl. Koulař Tomáš Staněk skončil výkonem 21,33 metru druhý o pět centimetrů za Američanem Rogerem Steenem a ve srovnání se vstupem do sezony v Jablonci se o půl metru zlepšil.

Walshe podle statistik Světové atletiky předčil teprve potřetí ze 45 závodů, v nichž se potkali. "Já tu bilanci s nejlepšími nesleduju, to bych se z toho asi zbláznil. Pamatuju si milníky, kdy jsem porazil třeba Ryana Crousera, ale jinak moc ne. Myslel jsem si, že jsem Walshe porazil poprvé," řekl Staněk. Předchozí úspěchy si připsal v září 2016 v německém Thumu a v srpnu 2017 na Diamantové lize v Bruselu.

Po posledním pokusu novozélandského favorita v Ostravě vedl, ale pak zaútočil Američan Steen a dostal se na poslední chvíli před něj. Staněk měl radost z posunutí svého nejlepšího sezonního výkonu, ale pořád cítil rezervy. "Volnými pokusy dávám 21,20 nebo 21,30 úplně v pohodě, ale když to rozjedu, není to úplně ono. Chybělo málo, abych trefil nějaký úleťák. Třeba příště," uvedl pětinásobný medailista z halových šampionátů.

Nejdelší pokus v soutěži zaznamenal po dvou nezdarech, kdy poslal kouli do ochranné sítě. "Byl to de facto zajišťovák. Přemýšlel jsem, jak se srovnat. Úplně jsem kouli netrefil, ale překvapilo mě, že tam bylo 21,30," řekl.

Pomohlo mu, že vynechal zlatý mítink World Indoor Tour v Astaně. "Stoprocentně. Bylo vidět, že i když jsem házel blbě, bylo to o půl metru dál než v Jablonci," poznamenal. I ostravský závod letos patří do nejvyšší kategorie. Také proto si Staněk výsledku vážil. "Být druhý na zlatém mítinku je super. Je vidět, že jdeme dobrým směrem," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články