Dcera Jakuba Smolíka získala velkou roli! Bude ji režírovat Filip Renč!
Zdroj: herminapress

Dcera Jakuba Smolíka získala velkou roli! Bude ji režírovat Filip Renč!

Vytvořeno dne 31.01.2024

Přestože je pro zpěváka Jakuba Smolíka jeho sedmnáctiletá dcera stále Petruška, mladá slečna Petra Smolíková je už skoro samostatně fungující jednotka. Zpívání je její velký koníček, a i proto se přihlásila na konkurz do pohádky Zlatovláska, kterou uvede Malá scéna Hudebního divadla Karlín. A roli získala!

„Byla jsem nadšená a táta samozřejmě také. Pana režiséra Filipa Renče zná už dlouho, a když zjistil, že jdu na konkurz do HDK, hodně mě podporoval. Dostala jsem roli jedné z princezen a všichni doma byli nadšení. Ještě o roli doma nemluvíme, zatím jsme jen jásali. Ale v březnu začínáme Zlatovlásku zkoušet a určitě za tatínkem s něčím zajdu,“ usmívala se půvabná Petra.

Petra Smolíková s jevištěm už zkušenosti má. Několikrát si zazpívala na tátových koncertech. Nyní vystupuje ale sama za sebe. „Hodně mých nynějších kolegů znám z předchozího muzikálu Jeden den u Dvořáků, který na Malé scéně HDK také hrajeme. A s těmi novými kolegy jsem se rychle sžila. Jsme skvělý kolektiv, všichni se určitě budeme podporovat.“

Rodinou muzikálovou pohádku Zlatovláska začínají v karlínském divadle zkoušet v březnu a premiéra se bude konat 15. dubna 2024. Jak Petra skloubí studium a zkoušení divadla? „Studuji obchodní akademii a tam se absence hlídá docela přísně. Ale snažím se to vychytat. Zatím je to v pořádku, stíhám.“ A Petra Smolíková bude stíhat ještě lépe. Protože je táta známý milovník aut, pomalu Petru připravuje, aby mohla sednout za volant. „Už na to přišla řeč a už pár týdnů mě pomalu tlačí do řidičáku. Hned jak mi bude 18, tak pojedu. Jo, jdu do toho!“

Premiéra pohádky Zlatovláska s hudbou Angelo Michajlova a v režii Filipa Renče, se bude konat 15. dubna 2024. V roli Zlatovlásky se představí Pavlína Púpalová či Ema Šilarová, Jiříka si zahraje Jan Franc či Šimon Obdržálek. O roli Otce Zlatovlásky se podělí Bronislav Kotiš a Martin Sochor. Dušan Kollár a Martin Sochor si zahrají Zlého krále. Sestry Zlatovlásky ztvární Nela Dobiášová, Anna Marie Fenclová, Alisa Gertsovskaya, Petra Smolíková, Klára Šmídová, Agáta Tandlerová, Viktorie Tandlerová, Petra Zábrodská.  Mušky si zahrají Valerie Autratová, Anna Dolečková a Darja Kňavová.