Špatně načasovaná spolupráce. Rune po měsíci a půl propustil trenéra Lüthiho

31. 1., 10:24
Aktuality 24
Sedmý tenista světového žebříčku Dán Holger Rune po měsíci a půl ukončil spolupráci s trenérem Severinem Lüthim, jenž dlouhá léta vedl hvězdného Švýcara Rogera Federera. Runeho matka a zároveň manažerka Aneke dánské televizi TV2 Sport řekla, že Lüthi by nemohl být s dvacetiletým hráčem tak často, jak doufali. V Runeho týmu tak po neúspěchu na Australian Open zůstali Boris Becker a Kenneth Carlsen.
Profily hráčů
Holger Rune (© Profimedia)

"Načasování se Severinem nebylo optimální, měli by na sebe málo času. Holger potřebuje trenéra, který bude pořád s ním," uvedla tenistova matka.

Pro Lüthiho byl Rune prvním svěřencem po Federerově konci kariéry, zároveň však kapitánem daviscupového týmu, který čeká na konci týdne kvalifikace v Nizozemsku.

Rune na grandslamu v Melbourne před dvěma týdny vypadl už ve druhém kole po prohře s Francouzem Arthurem Cazauxem. Tento týden plní roli nasazené jedničky na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier. Ve sbírce má čtyři trofeje z turnajů ATP včetně jedné z podniku Masters 1000 (Paříži 2022).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
australan.tenis
Sorry, ale pro mě byl Luthi vždycky bullem Mirky. Pamatuji si, jak vždycky po vítězném míči Rogera... placla Severina přes stehno v loži, hezky nenápadně. Skoro jsem si až potom říkal, že Roger po nocích plnil úlohu cuckolda či bety. Kdo ví, jestli děti nejsou Luthiho a ne Rogera.

PS jsem v Tasmánii, konečně budu moc zreflektovat své zážitky z AO a z Rod Laver arény.
Reagovat
Nola
vacsina tu neriesi podstatu clanku, ale nejake vztahove otazky....
mne ten Luthi vzdy pripadal ako taky Fedexov privesok, nie ako trener, nieco ako Vallverdu u Andyho, mozno boli sparingami, ale ako hlavnych trenerov som ich nikdy nevnimala.....
Reagovat
enfee
Povahu jejich vztahu nezname. Muze byt patologicky, ale jako kazda mamca miluje sveho syna a tezko z takove pozice dobrovolne odejde, pokud ho tam jakoze dostala a on ji to "trpi"
Reagovat
Blondie
Um... jasně, rodiče mají děti provázat a podporovat, Runemu je teprve 20.
Ale jsem jediná, kdo má z té jeho matky lehce husí kůži a pocit, že tam je něco... nezdravého?
Reagovat
Blondie
*provázet
Reagovat
George_Renel
A jablko nepadlo daleko od stromu.
Reagovat
Patik
Niesi určite jediná.
Reagovat
annah
Vypadá podivně...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už jsem psal, že vypadá jak z hororu Vůbec ten jeho box bývá pestrý. Možná , že Severin spíš utekl, když to viděl zblízkasmile
Reagovat
Blondie
Mně asi nejde o její vzhled, prostě má tu smůlu, že vypadá o hodně starší, než je - to se velice hubeným ženám stává, natož když to přehání se solárkem a úplně to neumí s make-upem. Vzhled je mi fuk.
Ale to, jak komentuje každý jeho krok, jak má zapotřebí dávat i veřejná vyjádření o jeho vztazích a pod - jako je mi z toho fakt nepříjemně.
Připadá mi jako taková ta matka, která má velký problém nechat syna odejít a která vedle něj pak nesnese jinou babu.

Nicméně nemám pro to žádná tvrdá data, spíš jen pocit z toho jejího vyjadřování, socek a pod.
Strašně slizký, nezdravý pocit :/
Reagovat
hippos
Manipulativní narciska jak vyšitá. Chudák kluk.
Reagovat
Blondie
NO DO P....

https://preview.redd.it/holger-rune-and-his-mother-aneke-cover-euroman-magazine-v0-rjif4p7fs9ec1.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=110a9a737599d69542c2fb3d3595759e9d392c9f



To je scary...
Reagovat
annah
Ta se teda nacpe všude.
Reagovat
Blondie
Ta poza, ona ho drží jak svého chlapa, partnera, trofej...

Holgere, můj oblíbenec rozhodně nejsi, ale mazej za terapeutem, jinak to špatně dopadne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
brrr
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile ve zkratce a výstižně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně tak, to moje jako z hororu právě nebylo jen o vzhledu, ale celkově, jak to píšeš. Zvláštní je, že táta se moc nikde neobjevuje a Rune je příjmení po matce. V Dánsku se prý nepřipouští prostřední jméno (příjmení). Táta byl prý navíc 40. na ATP, ale to jsem neověřoval... Prý peníze z tenisu dal do podnikání a dost se mu daří, takže synkovi, pardon Spratkovi udělal zázemí hlavně on.

Jinak třeba Hubertová je taková Stiflerka. Taky trochu zvláštní vztah, ale trénuje ho nebo trénovala a až takovýhle pocit z ní nemám. Runova mi přijde, že má nos moc vysoko... Krom toho všeho.
Reagovat
Nola
jejda, tak mlady je odpisany kvoli matke, ved aj Andy Murray mal matku vacsinou v boxe, vztah otec - hracka je vacsinou OK - napr. Serena, Venus, ale opacny sa nepripusta......

tvoj idol Tomas poskytol zaujimavy rozhovor, kde sa vymedzil voci zenskemu tenisu, co ty nato?

https://sportweb.pravda.sk/tenis/clanok/697763-tomas-smid-jannik-sinner-australian-open-novak-djokovic/

Mužské finále opäť totálne zatienilo to ženské, však?

Teraz budem maximálne úprimný a pre niekoho možno aj nediplomatický, no ženy by mali ďakovať mužom, že majú rovnaké odmeny na grandslamoch. Ženský tenis by bez mužského neprežil, to je fakt.

Keby som bol riaditeľom turnaja, na centrálny kurt dám maximálne ženské semifinále a finále. Nehnevajte sa, ale inak to nikoho nezaujíma, na mnohé zápasy nepredáte ani lístky. Navyše, tam je naozaj všetko možné.
Reagovat
Blondie
Dát Andyho a jeho matku jako dobrý příklad -
A děláš si srandu? O patologickém vztahu trenér otec/dcera hráčka byly popsány STOHY papíru, tak nedělej, že se o tom nemluví.

Osobně jsem z tohohle nervózní i kvůli sestrám Fruhvirtovým, tam vidím patologii naprosto ukrutnou. Úplně převrátit vztah, kdy mají rodiče krýt nedospělým dětem zadek, vzdát se práce a plně se spoléhat na to, že budoucnost odedřou holky ve věku 12 a 14 (tehdy), je prostě peklo. Nejsem dost narcistická, abych to obdivovala a ani dost hloupá a naivní, abych to viděla jako vznešenou oběť.

Takoví ti ----, kteří si programově řekli, že když oni sami nic, tak na jejich děti bude valit oči celý svět, se mi bytostně hnusí.
Reagovat
Nola
preco si nervozna? nie je to tvoja vec, ani vec tenisovych fandov, je to cisto ich sukromna zalezitost, je zaujimave, ze vacsina tu ma potrebu riesit cudzie vztahy, kazdy nech si radsej nazrie do vlastneho sukromia a neprepiera verejne inych, vobec nic o nich neviete, nezijete ich zivot..... snad nemyslis, ze Rune ma incestny vztah s matkou, ci?
Reagovat
Blondie
Někdo se zajímá jen o sebe.
Další jen o sebe a svou rodinu.
Pak někdo o sebe, rodinu a nejbližší komunitu.
Jiný má tu kapacitu širší a když vidí problém, trápení či potenciál nějakého průšvihu, nenechává ho to chladným. A pak jsou tu i lidé, které zajímá psychologie a různé společenské fenomény.

Nicméně jako já nikdy nepochopím ty na prvním řádku, nečekám, že někdo pochopí mě
Reagovat
George_Renel
Pokud si dobře vzpomínám, měli Fruhvirtovi prosperující firmu.
Reagovat
Blondie
Bytový design...
A prosperující? To nevím :)
Poslední účetní uzávěrku jsem našla z roku 2010. Pokud si tedy nějakými shodami okolností nepletu jména a firmy. Samozřejmě rozjezd podnikání si žádá nějaké investice, na začátku to nebude extrémně ziskové.
A mediální zájem o firmu tohoto jména nulový, od roku 2000 ani jeden článek.

Ale jako jo, může to být shoda jmen.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist