metro.cz

Počasí v Praze

9 °C / 24 °C

Neděle 28. dubna 2024. Svátek má Vlastislav

Půlmiliardová Sportega po 21 letech změnila svého CEO a otevřela další 2 zahraniční trhy

  14:33
Praha 31. ledna 2024 (PROTEXT) - Sportega, jenž se rebrandovala z původního názvu Sportobchod, pokračuje v budování nového managementu. V září jmenovala do role CEO Lukáše Lesovského, který má v plánu značku dostat ještě dál a zvýšit její povědomí ve sportovním světě.

Roli CEO po úspěšných 21 letech opustil Josef Mech, který Sportegu vybudoval společně s Martinem Doškem. Oba se nadále věnují aktivní roli ve strategickém směřování společnosti a zároveň zůstávají akcionáři. Stabilní akcionářský tým ve spojení s Enterstore a eRockets se tedy nezměnil.

Lukáš Lesovský:

"Ve Sportega se můžu spolehnout na skvělý tým lidí i silnou akcionářskou strukturu. I když byl poslední rok v e-commerce sportovním prostředí extrémně složitý, podařilo se nám dokončit mnoho projektů, které budou mít střednědobý a dlouhodobý pozitivní efekt. Věřím, že s týmem budeme i nadále růst a posilovat naši pozici na trhu."

Podle nové strategie se soustředí na užší segment produktů a značek, díky čemuž Sportega zajistí nejen dokonalý nákupní, ale i ponákupní zážitek. Lukáš se také zaměřuje na další prohlubování povědomí o značce a na spolupráci s kluby, soutěžemi i osobnostmi v oblasti sportu.

Sportega jako jedna z mála českých e-commerce firem několik let úspěšně expanduje směrem na západ. Po expanzích do Německa, Švýcarska nebo Rakouska v posledních 12 měsících otevřela e-shopy ve Francii a Itálii. V Čechách a na Slovensku je Sportega nyní největším online prodejcem například hokejového nebo tenisového vybavení. Stejného postavení chce dosáhnout v nejbližších letech i v ostatních evropských zemích.

Lukáš Lesovský:

"Expanze je důležitou součástí naší strategie již několik let. Jsme díky ní mnohem méně závislí na lokálních výkyvech jednotlivých trhů a získáváme také mnohem lepší pozici u našich dodavatelů. Pro ty je často prodej na západních trzích důležitou součástí spolupráce. Věříme také, že unikátní služby a nákupní zážitek, který Sportega nabízí, si zaslouží sportovní nadšenci po celé Evropě."

Medailonek Lukáše Lesovského

Lukáš Lesovský posílil Sportegu minulý rok v březnu po 5 letech strávených ve web developerské a marketingové agentuře OxyShop. Zde měl na starosti vedení marketingových specialistů a strategické konzultace pro jedny z největších e-commerce projektů v Čechách a na Slovensku. Ve Sportega nejprve převzal marketingové oddělení s cílem stabilizovat tým a zvýšit jeho profesionalitu a efektivitu. Na podzim nově přebral roli CEO.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Hlavní zprávy

Když opravdu chcete, tak tomu dáte sto procent, říká běžkyně Marcela Joglová

vydáno 27. dubna 2024  6:48

Otevřela oči mnoha lidem. Přiznala se k bulimii. Sport jí pomohl přes mnohé starosti se „převalit“. To je Marcela Joglová, česká běžecká vytrvalkyně. Když...  celý článek

Co jste dělali Prvního máje roku 1986? Z Černobylu k nám doputoval radioaktivní mrak

vydáno 26. dubna 2024  5:16

Přenesme se o 38 let nazpět, na sever sovětské Ukrajiny, do Černobylu. Máme po půlnoci, technici jaderné elektrárny spouští rutinní test nouzového...  celý článek

Generace Z snižuje průměr ve sjednávání životního pojištění. Co k tomu mladé lidi vede?

vydáno 25. dubna 2024  16:07

Mladá generace se mnohým může zdát jako nezodpovědná. Podle nové analýzy se ukazuje, že tomu tak není. Její zástupci totiž snižují průměr ve sjednávání...  celý článek

Bizár nabírá nové rozměry. Ve vzduchu je touha po pozornosti a dobrovolné ponižování

Strážce streamu
vydáno 26. dubna 2024  14:00

STRÁŽCE STREAMU Streamovací platforma Voyo má ve svém hledáčku několik pořádných bizárů. Naši redaktorku Terezu Šimurdovou v těchto dnech zaujala reality show s názvem...  celý článek