InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pavel Jindřich: Mám životní formu a lépe bych pro sebe trať nepostavil

Pavel Jindřich v cíli letošního MČR. , Autor: Karolina Kabíčková

Pavel Jindřich v cíli letošního MČR.     Autor: Karolina Kabíčková

TÁBOR - Pavel Jindřich (ČEZ Cyklo Team Tábor) skončil na letošním MČR v cyklokrosu v Táboře na 4. místě, nicméně mezi jezdci kategorie do 23 let byl nejlepší. Právě v této kategorii uvidí fanoušci tohoto dvacetiletého závodníka i na táborském mistrovství světa, kde bude v sobotu 3. února od 12.30 hodin usilovat o co nejlepší výsledek. Pavel Jindřich promluvil o svém výkonu na MČR, o tom, jak mu sedí trať, o formě a ambicích na světovém šampionátu nebo o trénincích se Zdeňkem Štybarem.

 

Jak hodnotíte osobní výsledek na MČR v cyklokrosu?
Závod probíhal od začátku hodně hladce. Nečekal jsem, že by cesta k vítězství v kategorii do 23 let mohla být tak jednoduchá. Od začátku jsem si jel svoje tempo. Na tři nejlepší mezi eliťáky (Boroš, A. Ťoupalík, Štybar) jsem letos prostě ještě neměl.
Co říkáte na průběh závodu?
Tři nejlepší byli přede mnou, ale vnímal jsem hlavně situaci za sebou. Už ve druhém kole jsem si vytvořil na konkurenty v kategorii U23 komfortní náskok asi okolo půl minuty. Tento náskok jsem si hlídal po celý závod.
Bylo pro vás snadné jet sám?
Závod proběhl fakt hodně v klidu. Čekal jsem hektičtější průběh, proto mě překvapilo, jak v pohodě to všechno bylo.
Jak se vám zalíbila trať, na které se pojede i závod mistrovství světa?
Trať byla hodně zmrzlá a dost to drncalo. Co se týče výkonnostního hlediska, sedí mi skvěle! Lépe bych pro sebe trať nepostavil. Trošku by ale mohla na závod mistrovství světa povolit. Byl bych rád, kdyby povrch ještě o trochu více klouzal.
V jaké se cítíte formě a jaké máte na šampionátu ambice?
Myslím, že aktuálně mám nejlepší formu, jakou jsem kdy v životě měl! Loni na Světovém poháru jsem tu byl devatenáctý. Myslím, že na mistrovství světa je reálná určitě první patnáctka, ale myslím na první desítku, kam bych se chtěl vejít. Dám do závodu všechno a uvidím, co z toho bude.
Připravujete se na bouřlivou a skvělou atmosféru, která bude na šampionátu jistě panovat?
Na to se asi připravovat nemusíme a myslím, že pořádná atmosféra může nám všem jen pomoct. Předpokládám, že všem pomůže k ještě lepším výsledkům. Věřím, že žádné negativní dopady na nás mít nebude.
Poslední soustředění před šampionátem jste absolvovali v Táboře i s trojnásobným mistrem světa v cyklokrosu mezi eliťáky Zdeňkem Štybarem. Co vám čas strávený s ním na tréninku dal?
Bylo to skvělé a zajímavé zpestření. Zejména silniční tréninky byly o dost těžší, než když tu Zdeněk Štybar nebyl. V terénu jsme si vyzkoušeli několik nových věcí, které pro nás připravil. Celkově se nám snažil poradit a je to s ním fajn.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace