Search
Close this search box.

Jak se zbavit chutí na sladké při hubnutí

Zdroj: Freepik.com

Sladké pokrmy mohou být velkým lákadlem. Pokud chcete zhubnout, může být obtížné odolat touze po sladkém. Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, které vám mohou pomoci zbavit se chutí na sladké a dosáhnout vašich cílů.

Jezte vyváženě a pravidelně

Jednou z nejčastějších příčin chuti na sladké je nízká hladina cukru v krvi. Abyste této situaci předešli, je důležité jíst pravidelně a vyváženě, jídlo by mělo obsahovat bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky. To pomůže udržet stabilní hladinu cukru v krvi a zmírnit chutě na sladké.

Konzumujte dostatek bílkovin

Bílkoviny jsou známé svou schopností udržet pocit sytosti a snížit chutě na sladké. Zahrňte do svých jídel zdroje bílkovin, jako jsou kuřecí prsa, ryby, luštěniny, tofu nebo vejce. Bílkoviny vám pomohou cítit se sytěji a sníží nutkání sáhnout po sladkých dobrotách.

Zvyšte příjem vlákniny

Vláknina je další důležitou živinou, která může pomoci snížit chutě na sladké. Vláknina pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a udržuje pocit sytosti po delší dobu. Konzumujte potraviny bohaté na vlákninu, jako jsou ovoce, zelenina, celozrnné obilniny a luštěniny.

Pijte hodně vody

Někdy mohou chutě na sladké vyplývat z dehydratace. Pokud máte pocit, že máte chuť na sladké, zkuste si dát sklenici vody. Pití dostatečného množství vody může pomoci potlačit chutě na sladké a udržet vás hydratované. Vodu si můžete ochutit citronem, limetkou nebo jiným ovocem.

Vyhněte se umělým sladidlům

I když se může zdát, že používání umělých sladidel je řešením pro snížení příjmu cukru, může to mít opačný účinek. Některá umělá sladidla mohou stimulovat chuť na sladké a zvýšit chuť k jídlu. Zkuste se vyhnout potravinám a nápojům obsahujícím umělá sladidla a zaměřte se na přírodní sladidla, jako jsou med nebo stévie, pokud je to nezbytné.

Zbavte se chutí na sladké něčím jiným než sladkostí

Pokud máte chuť na sladké, zkuste ji zahnat něčím jiným než sladkostí. Místo sladkého pečiva si dejte kousek čerstvého ovoce nebo si připravte osvěžující smoothie. Místo sladkého dezertu si dopřejte sklenici jogurtu s čerstvým ovocem. Hledání zdravých alternativ může pomoci zahnat chuť na sladké bez negativních dopadů na vaši dietu.

Sdílet na Facebooku

Audiron

Další zajímavé články

Tělo a kondice

Jak se dostat do formy po porodu

Porod je jedinečným a krásným zážitkem, který přináší radost, ale také změny na vašem těle. Po příchodu nového člena rodiny se mnoho

Tělo a kondice

5 tipů, jak zatočit se špatnou kondicí

Špatná kondice může ovlivnit náš každodenní život a bránit nám v plném využití našeho potenciálu. Ale nezoufejte! Existuje několik tipů, které vám