Debutoval v domácím chrámu Juventusu, teď bude spoluhráčem pěti explzeňských hráčů na jihu Slovenska

Debutoval v domácím chrámu Juventusu, teď bude spoluhráčem pěti explzeňských hráčů na jihu Slovenska

Třetí zimní posilou Dunajské Stredy se stal v Itálii vyrůstající ghanský křídelník Brian Safo Oddei, který dorazil na jih Slovenska z nejvyšší chorvatské soutěže HNL.

Tým, jehož součástí je i pět explzeňských hráčů Aleš Čermák, Christián Herc, Miroslav Káčer, Matej Trusa a Filip Kaša, získal jednadvacetiletého mladíka na přestup z celku NK Rudeš.

Na nové adrese bude nosit na zádech číslo 22 a smlouvu má do konce ročníku 2023/2024, s tím, že součástí je i opce na další tři roky.

"Je to perspektivní hráč na křídlo, který už v mládí nasbíral zkušenosti v různých evropských zemích. Doufáme, že naplno využije nabídnutou šanci. Věřím, že ho dostaneme do správné kondice a ukáže svůj potenciál," uvedl na webu dac1904.sk výkonný ředitel Jan Van Daele.

HRÁT ZA DUNAJSKOU STREDU MĚ BAVÍ, BYLO BY ÚŽASNÉ VYHRÁT POHÁR, BERU TO JAKO VELKOU VÝZVU, TVRDÍ ČERMÁK

Nejoblíbenější pozice Oddeie, který se přesunul na Apeninský poloostrov už ve dvanácti letech a jeho první klubovou zastávkou bylo Maranello, je na pravém křídle.

Právě na tomto postu se později vypracoval až na kapitána devatenáctky Sassuola a lednu 2021 debutoval za stejný klub i v Serii A, když si odbyl premiéru na turínském Juventus Stadium. Ve stejné sezoně pak dostal šanci i proti Neapoli, Interu Milán nebo AS Řím.

ČERMÁK MŮŽE NAHRÁVAT NOVÉMU ESU. DUNAJSKOU STREDU OSLNIL REPREZENTANT ESTONSKA, KTERÝ PROŠEL INTEREM I AS ŘÍM

V barvách Crotone si o něco později vyzkoušel také Serii B a loňský rok pomáhal Rudeši k postupu mezi chorvatskou elitu, v níž se však nakonec zdržel pouhého půl roku.

Na co vše se mohou fanoušci aktuálně pátého celku Niké ligy těšit? "Rád vyhledávám situace jeden na jednoho. Budu se snažit potěšit příznivce góly a asistencemi. Viděl jsem prostředí, kvalitu v mužstvu i atmosféru na stadionu a moc se těším, až vše zažiju na vlastní kůži," přidal ofenzivně laděný hráč, jenž byl v roce 2018 vyhlášen ghanským talentem roku.

Poprvé se bude moci ukázat již v sobotu 3. února v přípravě proti zlínským "ševcům".