Půvabná magistra

První zkušenosti s moderováním začala Pavla Charvátová (*17. dubna 1974) sbírat ještě jako vysokoškolačka, a to na TV Premiéra v pořadu S.O.S. (1997). Další rok přála hezké ráno divákům ve Snídani s Novou.

I židli na této stanici měla horkou a přešla k České televizi (1999–2002), aby pořady nejen uváděla, ale podílela se na nich jako editorka. Těmi byly Dobré ráno a ranní zpravodajství. Od ranního vstávaní přešla k Večerníku a Událostem. Kromě toho byla redaktorkou pořadů zaměřených na kulturu.

Další čtyři roky sdělovala divákům významné události v Televizních novinách TV Novy (2003–2007), nejdříve s Pavlem Zunou, poté s Pavlem Dumbrovským. Pak jedna z našich nejsympatičtějších moderátorek z obrazovek zmizela.

Do jiných sfér

Z televizních studií se paní Pavla vypravila na Slapy, kde si její manžel Tomáš, podnikatel a dlouholetý vášnivý golfista s partnery otevřel golfový resort, který byl jeho snem. V něm působila jako manažerka. Úplně jiná práce ji bavila a naplňovala.

Po osmi letech se ozvalo vnitřní volání po změně a možná touha uplatnit se v profesi, kterou vystudovala. Tou je bohemistika. Magisterský titul v ní získala v roce 1978 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

K českému jazyku se vrátila nejdříve jako lektorka, kdy pomáhala žákům připravit se na přijímací zkoušky na střední školy. Spolupracovala také na vypracování celostátních testů. Poté se z ní stala učitelka na „plný úvazek“.

Začala učit mateřštinu na druhém stupni základní školy, k tomu občas přibrala výtvarnou výchovu. Nezanevřela ani na moderování, které už má ale jen jako svého koníčka. Příležitostně uvádí společenské události a akce, kde se může setkat se zajímavými lidmi.

Udržet se v kondici

Ačkoli ji přibývají věk nijak neděsí, snaží se ho oddálit. Pokud jde o duševní zdraví, neustále zaměstnává mozek. Dodržuje zdravou životosprávu a samozřejmě se udržuje se i ve fyzické kondici. Dříve se oddávala adrenalinu, jezdila na motokárách, vyzkoušela i motoskijöring a skoky padákem.

V zimě jezdila na snowboardu, v létě na kole a kolečkových bruslích. Krásy přírody poznávala jako turistka i z koňského hřbetu. V létě vyrážela na vodu, a kromě raftu si užívala další vodní sporty. V posledních letech už trošku přibrzdila, „sportovní adrenalin“ vyměnila za bezpečnější aktivity. S manželem jachtaří a hraje golf.

Ráda čte, chodí do divadla a společnosti. Dnes ji možná nepoznáte. Není to kvůli nějakým plastickým zákrokům či stárnutí. Po odchodu z medií podstoupila laserovou operaci očí, takže se zbavila brýlí. Po čase změnila i účes. Pěšinku vyměnila za slušivou ofinu. Našla si svůj recept na krásu a mládí a ten funguje skvěle. A skvěle proto také vypadá.

Zdroje: zivotvcesku.cz, prozeny.blesk.cz, www.idnes.cz, www.csfd.cz