Hlavní obsah
Sport

James Gomez a jeho konec ve Spartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/ Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International Autor:Vincenzo.togni

Ilustrační foto

James Gomez by mohl opustit Spartu po pouhém půlroce. Podle informací Campo.dk se odpojil od letenského týmu na soustředění ve Španělsku a má namířeno do dánského Odense BK,

Článek

James Gomez

Narodil se 14. 11. 2001 ve městě Brikama v Gambii. Každý fotbalista, který zde prokáže jistý talent, začne hrát za nějakou místní akademii. V případě Jamese Gomeze to byla Real de Banjul. Tam si ho vyhlídla agentura Elite Consulting a zprostředkovala jeho přestup do dánského klubu AC Horsens. Jednalo se o hostování s opcí, která byla uplatněna. V klubu se brzo stal členem základní sestavy a jeho výkony zaujali širší fotbalovou veřejnost. Na hostování s opcí o něj projevil zájem španělský Villarreal. Možná proto jej Sparta raději rovnou koupila a zaplatila za něj podle dánských medií 32 milionů korun.

Co se stalo?

Po přestupu řekl Tomáš Rosický pro klubový web: „Je to hráč s fyzickými předpoklady, který má schopnost konstruktivně založit útočnou fázi. Vidíme v něm potenciál, který chceme rozvíjet.“

K tomu nedošlo. Nejprve párkrát nastoupil za Spartu B, kde rozhodně nezklamal a potom začal hrát za první tým. Když to člověk srovná s tím, jak citlivě byl do prvního mužstva zapracováván Martin Vitík a jak se pracuje s Patrikem Vydrou, tak v tom byl velký rozdíl.

Je otázkou, zda bylo správné po zápase s Maldou Boleslaví, který se mu nepovedl, ho znovu nominovat do zápasu s Glasgow Rangers klubu, který převyšuje svojí kvalitou kluby, proti kterým dosud hrál. Zde je potřeba uvést, že v Dánsku hrál o záchranu a to neúspěšně.

Nasazení proti takovému soupeři hráče buď udělá, a nebo ho odrovná. Jamese Gomeze to odrovnalo, Další šanci už nedostal.

Co bude následovat

Následovat bude návrat do dánské ligy, je to soutěž, kterou zná a kde má velký předpoklad uspět. Jedná se pořád o mladého 22letého hráče, který má kariéru před sebou. Napadají mě dva hráči s podobným osudem. Jaroslav Zelený, který byl odejit ze Slavie jako neperspektivní a Patrik Schick, kterého se z podobných důvodů zbavili v AS Roma. Oba ještě stihli udělat nádhernou kariéru.

James Gomez ve Spartě neuspěl, to se stane. Určitě to nebyla jen jeho vina, je teď jenom na něm, zda se jednalo jen o dočasný neúspěch a nebo zbytek kariéry stráví v provinčním klubu.

Zdroj: inFotnal, Wikipedia Sparta Praha

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz