Vlastním jménem Carlos Ray Norris Jr. Je nejstarším synem irské baptistky a Indiána z kmene Čerokézů. Narodil se 10. března 1940, tudíž brzy oslaví 84. narozeniny. Když se jeho rodiče rozvedli, vyrůstal s maminkou ve slunné Kalifornii, kde později narukoval k vojenskému letectvu.

Cesta ho zavedla do Korei, kde se poprvé setkal s bojovým uměním. Svou pílí, náročným tréninkem a nemalou dávkou talentu se probojoval až k hnědému pásu v judu a v karate si došel dokonce pro černý pás.

Když se v roce 1962 vrátil, založil školu karate, kde se mimo jiné učil třeba i slavný hollywoodský herec Steve McQueen. Dokonce vymyslel i svůj vlastní bojový styl, který se nazývá Chun Kuk Do. O šest let později se on sám stal mistrem světa v karate a svoje prvenství obhajoval každoročně až do roku 1974, kdy se rozhodl s profesionálním sportem seknout.

S filmem měl co do činění poprvé když zastával funkci odborného poradce ve snímku Demoliční četa. Nicméně skutečně se předvést mohl až po boku Bruce Lee v jeho posledním kung-fu počinu Drak přichází. 

Chuck Norris umí vypít vodu z kohoutku na ex

Díru do světa ale udělal až díky populárnímu seriálu Walker, Texas Ranger, který se vysílal v letech 1993 – 2001. Zde ztvárnil hlavní roli neohroženého ochránce všech nevinných a nepřítele všech padouchů. Žádný si na něj nepřijde, protože Walker, Texas Ranger je zkrátka dokonalý.

Díky někdy až komicky vystavěným potyčkám se Chuck Norris stal hrdinou bezpočtu vtipů. Žádná nástraha ho nepřekvapí, nepřítel neporazí a mnohdy má divák pocit, že snad před ním uhýbají i kulky. Pár z těchto vtípků už zlidovělo, jako například, že Chuck Norris dokáže vydržet v nonstopu do zavíračky a nebo že umí vypít vodu z kohoutku na ex.

Dnes už je seriálový hrdina v hereckém důchodu, odešel do něj vcelku stylově, a to snímkem Expandables: Postradatelní 2 z roku 2012. U fanoušků se setkal s nadšením, a to se ne každému povede.

Svatba v osmnácti a utajená dcera

Velmi často také hrával ve filmech svého bratra Aarona a v roce 1996 poctil svou návštěvou i Českou republiku, když zavítal do Prahy. Jeho osobní život byl trochu jako na horské dráze. Poprvé se oženil už osmnácti letech se svou spolužačkou Dianne Holechek.

Ze vztahu vzešly dvě děti, avšak jedno bylo nemanželské. O existenci utajované dcery se Norris dozvěděl ale až když z ní vyrostla slečna a bylo jí 26 let. Údajně šlo o velmi dojemné setkání a otec s dcerou se vídají dodnes.

Z Norrisova druhého manželství vzešel další syn a do třetice si se svou ženou Genou pořídili dvojčata. Nicméně Geně lékaři diagnostikovali revmatoidní atritidu a postupně jí začaly selhávat orgány. To bylo znamení shůry i pro tvrdého bojovníka jako je Chuck Norris, a tak se stáhnul do ústraní, aby mohl trávit čas s rodinou.

Dědeček, co staví sněhuláky

Nyní už je na tom Gena lépe, ačkoliv s následky se potýká dodnes. Péče jejího manžela, který údajně spal na gauči v jejím pokoji, aby se o ni mohl starat 24/7, jí jistě pomohla se zotavit rychleji.

Že se rodina vzchopila je vidět i sociální síti Chucka Norrise, kde pózuje s postaveným sněhulákem a přeje všem krásné prožití svátků. Nicméně hrdina už zdaleka nevypadá tak, jak jsme zvyklí ho vídat z televizních obrazovek. Ačkoliv má kořínek určitě dostatečně tuhý, známky stárnutí se projevují i na nedosažitelném Rangerovi.

Podle webu suggest.com žijí Chuck Norris a jeho rodina poklidně v americkém Texasu. Kdo by si ale pomyslel, že si na stará kolena užívají důchodu, tak se mýlí. Manželé provozují vodárenskou společnost CForce a skrze jejich neziskovou organizaci KickstartKids učí děti karate.

Zdroje: Suggest, Hollywood Life

Související články