Dunajská Streda přeřadila na vyšší rychlostní stupeň, čerstvě se chlubí i odchovancem Paris Saint-Germain

Dunajská Streda přeřadila na vyšší rychlostní stupeň, čerstvě se chlubí i odchovancem Paris Saint-Germain

Španělským trenérem Xiscem Muňozem vedená Dunajská Streda, která je mediálně spojována i se slávistickým zadákem Tarasem Kačarabou, nepřestává zbrojit. Zatím naposledy se na jihu Slovenska upsal třiadvacetiletý pravý obránce Romaric Yapi a učinil tak až do léta 2026.

HRÁT ZA DUNAJSKOU STREDU MĚ BAVÍ, BYLO BY ÚŽASNÉ VYHRÁT POHÁR, BERU TO JAKO VELKOU VÝZVU, TVRDÍ ČERMÁK

Mladý Francouz je odchovancem slovutného Paris Saint-Germain, v jehož strukturách strávil sedm let a do Niké ligy se přesunul z druholigové Bastie. Během podzimu v Ligue 2 odehrál 571 minut.

V ambiciózním klubu, který zaměstnává i pět explzeňských hráčů včetně Aleše Čermáka, se stal bývalý svěřenec Thiaga Motty již čtvrtou zimní posilou.

Kromě zmíněných celků z rodné země si v minulosti zahrál také za anglický Brighton nebo nizozemské Vitesse Arnhem, v jehož barvách nasbíral i tři starty v Konferenční lize.

"Po odchodu Alexe Pita jsme potřebovali zvýšit konkurenci na pravé straně obrany. Romaric je odchovancem PSG a přináší zajímavé zkušenosti, které nasbíral ve třech fotbalově vyspělých zemích," představil čerstvou akvizici na stránkách dac1905.sk výkonný ředitel klubu Jan Van Daele.

Sám Yapi je šťastný, že se jeho přestup do slovenského prostředí dotáhl. "Vize klubu, trenéra a celkově podmínky v Dunajské Stredě mě přesvědčily a jsem si jistý, že jsem udělal jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě. Fotbal patří mezi nejkrásnější věci na světě a je všude stejný, všude přitahuje pozornost lidí. V první řadě chci tvrdě pracovat pro mužstvo a klub. Věřím, že přispěji ke společným úspěchům," dodal perspektivní zadák.

Poprvé za svůj nový klub bude moci nastoupit už tuto sobotu v přípravě proti Zlínu. 

Debutoval v domácím chrámu Juventusu, teď bude spoluhráčem pěti explzeňských hráčů na jihu Slovenska

ČERMÁK MŮŽE NAHRÁVAT NOVÉMU ESU. DUNAJSKOU STREDU OSLNIL REPREZENTANT ESTONSKA, KTERÝ PROŠEL INTEREM I AS ŘÍM