More

    První výstava ledových soch pro děti v Praze

    V kouzelném prostředí pražských Riegrových sadů v Praze se přes zimu nachází poprvé výstava soch z dětských filmů vytvořených z ledu. Výstava je inspirována známými pohádkami a nabízí 70 ledových soch z 8 dětských filmových témat, což představuje 180 tun ledu na ploše 300 metrů čtverečních výstavní plochy. Ledové sochy vytvořilo 23 uměleckých řezbářů v čele se slovenským umělcem Adamem Bakošem, kteří na tom celkem strávili 3 000 hodin tvorby.

    Výstava ledových soch je rozdělena do několika tematických oblastí, které znázorňují postavy a monumenty z filmů Ledové království, Doba ledová, Včelka Mája, O krtečkovi, Mimoni, Adamsovi rodiny a jiné. Malí návštěvníci se mohou sklouznout po ledové klouzačce z Ledového království.

    Výstava by měla být dostupná do dubna 2024. Návštěvní prostory jsou ledovými zdmi rozděleny do tří výstavních místností, ve kterých se teplota vzduchu pochybuje kolem -5°C.

    Výstava se nachází nejblíže autobusové zastávce U Prdlavky, která je známá z klasického českého vánočního filmu Vrchní, prchni, na jejímž otevření se podílel i scénárista Zdeněk Svěrák. Návštěva výstavy je vhodná pro rodiny s dětmi i další zájemce o ledové umění.

    Zdroj: ICE Magic Praha

    Přihlásit přes Seznam