Tři nečekaní lídři i vzestup veterána. V Bahrajnu nadále není nouze o překvapení

DP World Tour
Tři nečekaní lídři i vzestup veterána. V Bahrajnu nadále není nouze o překvapení

Tři nečekané lídry má po druhém kole Bahrain Championship. Do bitvy o titul na DP World Tour by se ovšem rád zapojil i Jamie Donaldson, který přitom čeká už dlouhých deset let.


Z trojice lídrů máme největší povědomí rozhodně o Dylanu Frittellim, který i ve druhém kole udělal jedinou chybu, pětkrát zaskóroval a s -9 se před Moving day dostal do čela Bahrain Championship.

Z druhé příčky se na čelo leaderboardu prodral také Joel Girrbach, překvapením je i posun Švéda Jespera Svenssona, jenž loni na Challenge Tour ovládl B-NL Challenge Trophy a na Kaskádě obsadil dělené deváté místo.

Dosavadní lídr Tom Vaillant se propadl na pátou příčku, neboť dnes zahrál ránu nad par. Na stejné pozici najdeme také Jamieho Donaldsona, který se titulu dočkal naposledy před více než devíti lety na Albatrossu.

Rasmus Hojgaard, největší favorit turnaje, je aktuálně dělený devatenáctý se ztrátou pěti ran na trio vedoucích hráčů. Zmínit musíme také ránu dne a výkon druhého kola. K albatrossu neměl daleko Švéd Sebastian Söderberg. Po úžasné ráně z bunkeru doklepl na čtrnáctce do eaglu a cutem prošel bez jakýchkoliv obtíží.

Náročný den poté bez jediného bogey zvládl Francouz Julien Guerrier. Nikdo další ze startovního pole se bez bogey neobešel, díky pěti zásahům navíc poskočil na pátou pozici.