Příběh lásky George a Amal Clooneyových: Budoucí ženu mu přivezl domů kamarád, svatbu jim předpověděli už před seznámením

Bývalý nejatraktivnější starý mládenec Hollywoodu George Clooney a příběh lásky s jeho osudovou ženou Amal
Zdroj: Profimedia
George Clooney a jeho žena Amal se seznámili před více než 10 lety v hercově rezidenci u italského jezera Como.Budoucí nevěstu mu tam při cestě do Cannes zavezl společný kamarád.Ještě předtím, než se seznámili, volal Georgovi agent a řekl mu, že si Amal jednou vezme.George Clooney byl přitom zapřisáhlý starý mládenec, kterého do chomoutu nedostaly ani takové hvězdy, jako Renée Zellweger nebo Cameron Diaz.+ 1 fotka+ 2 fotky

On slavný hollywoodský bard, ona velmi úspěšná obhájkyně lidských práv. Na první pohled neslučitelná kombinace, přesto jsou spolu George Clooney (62) a jeho žena Amal (45) už přes deset let. A z notorického starého mládence, u nějž už nikdo netipoval, že se kdy usadí, se stal vzorný taťka od rodiny.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 03. 02. 2024 06:30

George platil dlouhá léta za zapřisáhlého samotáře, kterého po rozvodu s herečkou Talií Balsam (64) v roce 1993 ke společnému životu jen tak někdo nepřemluví. Štěstí mělo jedině prasátko Max, s nímž fešný herec jeden čas sdílel domácnost. Po jeho boku se pak střídala jedna krasavice za druhou. Těmi posledními byly modelka Elisabetta Canalis (45) a wrestlingová zápasnice Stacey Keibler (44).

Clooneyho děvčata nicméně měla krom krásy ještě jednu společnou vlastnost, která hrdinovi Dannyho parťáků u žen imponuje - inteligenci. A ta zřejmě sehrála klíčovou roli v jeho osudovém vztahu s Amal.

Svatbu s Amal mu předpověděl agent

George a černovlasá právnička se seznámili v červenci roku 2013 vskutku netradičně. Herec zrovna pobýval na svém oblíbeném letním sídle u italského jezera Como, když mu zavolal kamarád, jestli by se u něj nemohl zastavit cestou do Cannes. "Vezu s sebou kamarádku, nevadí?" otázal se Clooneyho. Herec nadšeně souhlasil, aniž tušil, co ho čeká.

"Následně mi volal můj agent, že se s onou kamarádkou mého kamaráda setkal a že je to žena, kterou si jednou vezmu. A ono to vyšlo," směje se prošedivělý elegán. "Nejlegračnější na celé záležitosti bylo, že tou dobou u mě pobývali mamka s taťkou. Vydrželi jsme vzhůru celou noc a povídali si. Dal jsem Amal svou emailovou adresu, protože jsem chtěl, aby mi poslala nějaké fotky rodičů, které u mě pořídila. A tak jsme si začali psát. Netušil jsem, jestli se mnou chce chodit. Myslel jsem, že jsme jenom přátelé."

Jenže nebyli. Po měsících intenzivního dopisování se začal rodit vztah. "Na první rande jsme šli v říjnu na večeři do takového neuvěřitelně šik podniku, který vybrala Amal. Když jsme pak vyrazili domů, před budovou stálo asi 50 paparazziů. Ale zvládla to mistrovsky," poukázal George.

Tváře dětí Amal a George úzkostlivě tají

Pak už to šlo ráz na ráz. Vánoce toho roku hrdličky strávily společně v mexickém letovisku Cabo San Lucas a v dubnu následujícího roku se zasnoubily. Svatba se konala na podzim v Benátkách. V únoru 2017 obletěla svět ještě před pár lety téměř neuvěřitelná zpráva: z nezkrotného George Clooneyho bude hned dvojnásobný otec. V červnu téhož roku se pak Amal narodila dvojčata Ella a Alexander.

Jejich tváře pár úzkostlivě tají. Oba totiž moc dobře vědí, jak nežádoucí pozornosti by se jim coby potomkům slavného herce a právničky, která si během kariéry přirozeně udělala spoustu nepřátel, mohlo dostat.

Dnes platí George a Amal za jeden z nejstabilnější a zároveň nejvíce okouzlujících párů showbyznysu. Kromě společné domácnosti a přístupu k výchově potomků je pojí také zájem o politiku a lidská práva.

Zdroje informací:
Elle.com
USWeekly.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články