Hlavní obsah
Sport

Majitel Manchesteru United toho má dost. Ten Hag by měl pořádně zabrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons, CC BY 2.0 DEED

Poslední výkony rudých ďáblů se nedají nazvat jinak než silně nedostačující. Není divu, že vedení rudých ďáblů zvažuje změnu na post hlavního trenéra. Fanoušci i hráči mají z výkonů týmu už plné zuby.

Článek

Každý zápas United je jako loterie. Nikdo neví, jak to dopadne.

Fanoušci jsou opakovaně naštvaní a znechucení, když jejich oblíbený tým dokáže prohrát i s jasným outsiderem. Naposledy se tak stalo na konci minulého roku, kdy Nottingham dokázal zvítězit na domácím hřišti 2:1. Nejeden fanoušek hostů si u toho zápasu vytrhal všechny vlasy. Od té doby se rudým ďáblům daří o trochu více, ale že by důvěra ve klub stoupala, to se říct nedá.

Fanouškům ani nepřidal na důvěře zápas proti Newportu. Nevadí pokud jste do téhle doby o tom týmu neslyšeli, protože já taky ne.

United dokázal vyhrát skórem 4:2, ale inkasovat dva góly od týmu ze 4. anglické ligy, to je i na mě dost. K tomu všemu stav zápasu do 68. minuty byl 2:2. Nebýt následného gólu Antonyho, tak by si Erik ten Hag připsal další nepopulární rekord.

Hag na svojí obranu odvrací kritiku výmluvami. Podle trenéra rudých ďáblů to je zapříčiněno velkou marodkou týmu. „Nemůžeme se kvůli tomu posouvat, je to velká komplikace. Každý zápas musíme měnit sestavu a hráči nemají čas si na sebe zvyknout. Proto máme takové výkyvy.“

Je pravdou, že v posledních zápasech byly mimo hru hvězdy jako Casemiro, Lisandro Martínez nebo Luke Shaw. I tak má základní sestava klubu hodnotu okolo 460 milionů eur. „Na konci ledna se nám hráči vrátí, takže budeme lepší,“ prohlásil Hag, aby ujistil fanoušky. Mám pocit, že se nic zásadně nezlepší, pokud herní styl United zůstane stejný.

Hagova jedenáctka se drží na 7. místě tabulky. Nadcházející zápas s West Hamem ukáže, zda se ďáblové posunou alespoň do top 6 anglické Premier League. Bude ovšem zázrak pokud se nynější trenér Manchesteru United udrží v týmu i na další sezonu.

Zdroje: livesport.cz, theguardian.com/football

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz