Pavel Bárta
3. února 2024 • 16:28

Zajíček vylezl z jamky až do repre. Orct: Nominace překvapila, ale mě ne

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během čtvrtečního zápasu Litvínova s Kometou na Hlinkově stadionu s hrdostí připomněli trojici hráčů nominovaných na Švédské hry. Ondřej a David Kašové, bez debat. Šimon Zajíček? Tohle jméno se moc nečekalo. „Překvapilo mě to. Najde se tady dost skvělých gólmanů, kteří by si zasloužili jet. Ale mám radost a budu se snažit předvést,“ řekl 22letý rodák z Frýdlantu, který za žádný reprezentační výběr ještě nechytal.



Duel proti Brnu byl teprve patnáctým startem Šimona Zajíčka v sezoně. Dva ze tří inkasovaných gólů vzal na sebe, ale v jiných situacích si dlouhovlasý mladík počínal jak démon. S celkovou úspěšností zákroků 92,29 procenta patří ke špičce nejvyšší soutěže. Jiní brankáři spořádali vydatnější porce zápasů. Ale Zajíček nesedí v jamce. Vylezl.

„Vidím ho každý den. Zajda je možná trochu nenápadný, v ústraní. Ale vede si výborně. Strašně v pohodě kluk, velmi zodpovědný, pracovitý. Povahou hodně připomíná Pavla Francouze. Asi spoustu lidí jeho nominace překvapila, mě ne,“ řekl trenér litvínovských brankářů Zdeněk Orct. Počet Zajíčkových startů přitom může budit dojem, že do reprezentace vzali týmovou dvojku. Ale není to tak. Na podzim ho odstavila nemoc, koncem roku zranění. Teď se pravidelně střídají s Matejem Tomkem.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud