Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Richarlisonův dvougólový návrat do Goodison Parku k vítězství nestačil, v Newcastlu padlo osm branek

Popáté za sebou skončilo utkání mezi Evertonem a Tottenhamem v Goodison Parku remízou, tentokrát 2:2. Favorizovaní hosté ve 23. kole Premier League dvakrát vedli po trefách bývalého hráče domácích Richarlisona, ale Jack Harrison a v nastaveném čase Jarrad Branthwaite dokázali odpovědět. Nerozhodně skončil také duel v St. James' Parku, kde domácí Newcastle remizoval 4:4 s Lutonem, ačkoli prohrával 2:4. Aston Villa porazila poslední Sheffield 5:0 a posunula se na čtvrté místo.

Richarlison z Tottenhamu (vlevo) v souboji s Jamesem Tarkowskim z Evertonu
zdroj: REUTERS

Richarlison otevřel skóre ve 4. minutě a následně vrátil Tottenhamu vedení čtyři minuty před pauzou oku lahodící střelou poté, co Everton vyrovnal zásluhou Harrisona. Podruhé se domácí radovali až ve čtvrté minutě nastavení. Garnerův centr z přímého kopu prodloužil obránce hostů Cristian Romero na zadní tyč, kde ho usměrnil do sítě stoper Branthwaite.

Brazilský reprezentant Richarlison nicméně proti svému bývalému zaměstnavateli potvrdil fantastickou střeleckou formu. V posledních deseti zápasech v Premier League dal devět gólů.

První poločas mezi Newcastlem a Lutonem skončil 2:2. Domácí dvakrát poslal do vedení Longstaff, hosté vyrovnali díky brankám Oshoa a Barkleyho. Luton se po pauze dostal do dvoubrankového vedení poté, co se z penalty trefil Morris a další zásah přidal Adebayo. Straky znovu srovnaly po brankách Trippiera a Barnese. Newcastle se propadl na deváté místo, Luton je v tabulce šestnáctý, bod od sestupového pásma.

Aston Villa si během prvního poločasu vybudovala čtyřgólové vedení. Postupně se trefili McGinn, Watkins, Bailey a Tielemans. Ve druhém poločase završil jasné vítězství Moreno. Sheffield ztrácí na příčky zaručující záchranu deset bodů. Aston Villa využila remízy Tottenhamu s Evertonem a vystřídala ho na čtvrtém místě.

Předposlední Burnley díky dvěma brankám lednové posily Davida Datro Fofany remizovalo s Fulhamem 2:2. Brighton porazil Crystal Palace 4:1 a utnul sérii tří zápasů bez výhry.

Anglická fotbalová liga – 23. kolo:

Everton – Tottenham 2:2 (30. Harrison, 90.+4 Branthwaite – 4. a 41. Richarlison), Brighton – Crystal Palace 4:1 (3. Dunk, 33. Hinshelwood, 34. Buonanotte, 84. Joao Pedro – 71. Mateta), Burnley – Fulham 2:2 (71. a 90.+1 Fofana – 18. Palhinha, 21. Rodrigo Muniz), Newcastle – Luton 4:4 (7. a 23. Longstaff, 67. Trippier, 73. Barnes – 21. Osho, 40. Barkley, 57. Morris z pen., 62. Adebayo), Sheffield United – Aston Villa 0:5 (12. McGinn, 16. Watkins, 20. Bailey, 30. Tielemans, 47. Moreno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články