Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika 2024

Po Lecce předvedl obrat také AC Milán, Frosinone skolil Jovič

AC Milán v italské lize otočil utkání 23. kola na hřišti Frosinone a zvítězil 3:2. Rozhodující gól vstřelil střídající Luka Jovič v 81. minutě. To Fiorentina zažila smolný obrat, když se z totožné výhry 3:2 radovalo Lecce díky dvěma gólům v nastavení. Po čtyřech zápasech slavili výhru i hráči Boloni, kteří doma porazili Saasuolo 4:2 a posunuli se na páté místo.

Luka Jovič z AC Milán slaví gól
zdroj: Reuters autor: Alberto Lingria

Milánští otevřeli skóre v 17. minutě Giroudovou hlavičkou. Z vedení se ale radovali pouze sedm minut, domácí vyrovnali díky penaltě Soulého. Dvacetiletý fotbalista hostující z Juventusu se stal prvním hráčem Frosinone, jenž dal alespoň deset branek v jedné sezoně. Stejný hráč v 65. minutě asistoval u branky Mazzitelliho na 2:1 a dal příznivcům domácího celku naději na historický triumf nad Rossoneri.

Premiérovou prohru s Frosinone však hráči AC odmítli. Nejprve v 72. minutě srovnal Gabbia a po pár desítkách vteřin na hřišti rozhodl Jovič.

AC Milán ztrácí z třetího místa na první Inter pět bodů, Nerazzurri však odehráli o dva zápasy méně. Frosinone je čtrnácté s náskokem pěti bodů na sestupové pozice.

Sassuolo v Boloni dvakrát vedlo, ale domácí třemi góly v druhém poločase zápas otočili. Vítězný gól dal v 83. minutě Ferguson.

Fiorentina v předehrávce kola prohrála 2:3 na hřišti Lecce, přestože ještě na začátku nastaveného času vedla. Lecce poslal do vedení v 17. minutě z přímého kopu Oudin. V 50. minutě srovnal Mandragora a v 67. minutě dokonal obrat Beltrán, jenž vystihl rozehrávku brankáře Falconeho a srazil míč do sítě.

Otočku ale předvedli i domácí, kteří uspěli v lize po šesti utkáních. Na začátku čtyřminutového nastavení se prosadil hlavou Piccoli a skóre uzavřel vzápětí z dorážky další střídající hráč Dorgu.

Italská fotbalová liga – 23. kolo:

Lecce – Fiorentina 3:2 (17. Oudin, 90.+1 Piccoli, 90.+2 Dorgu – 51. Mandragora, 68. Beltrán), Empoli – FC Janov 0:0, Udine – Monza 0:0, Frosinone – AC Milán 2:3 (24. Soulé z pen., 65. Mazzitelli – 17. Giroud, 72. Gabbia, 81. Jovič), Boloňa – Sassuolo 4:2 (24. vlastní Viti, 73. Fabbian, 83. Ferguson, 86. Saelemaekers – 13. Thorstvedt, 34. Volpato).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články