Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi si střelecky pochutnali na Polsku, kvalifikaci MS uzavřou proti Slovensku

Nekompromisním výsledkem 15:0 zakončili čeští florbalisté jakožto favorité svoji skupinu D proti domácímu Polsku. Kvalifikaci na prosincové mistrovství světa v Malmö, kam se bezproblémově reprezentanti dostali, uzavřou nedělním duelem o první místo ve druhé evropské skupině se Slovenskem, které ovládlo skupinu C.

Florbalisté si v kvalifikaci MS hladce poradili s Polskem
zdroj: Český florbal

Češi porazili Polsko i v sedmém vzájemné utkání a tentokrát vůbec nejvyšším rozdílem. Pěti body za hattrick a dvě asistence se na kanonádě podílel Filip Langer. Gól a tři přihrávky si připsal Matěj Havlas. Gólman Lukáš Bauer, který má na kontě v národním týmu 78 utkání, vychytal premiérové čisté konto.

"Museli jsme se připravit na to, že v hale bude plno a fanoušci poženou Poláky, kteří budou hodně namotivovaní. Řekli jsme si, že hlavně musíme chytit začátek, nedovolit soupeři skórovat a pustit ho tak do hry. To se nám povedlo a zbytek zápasu už jsme si pohlídali," řekl útočník Martin Gattnar webu Českého florbalu.

Už v 7. minutě vedli svěřenci trenéra Jaroslav Berky 4:0 a do konce druhé třetiny dovršili "desítku". Ve třetí části přidali své druhé trefy v utkání Milan Meliš s Filipem Zakonovem. V 52. minutě dovršil hattrick Langer. Bauer uhájil čisté konto i při vyloučení Jiřího Besty.

Duel navštívilo 682 diváků. "Je to super. Nezažíváme běžně, že by na naše zápasy v superlize, vyjma play-off, chodily plné haly. Je vždycky fajn si zahrát před takovouto kulisou, i když fandila soupeři," podotkl Gattnar, který měl už v 18. minutě na kontě dvě trefy a mohl pomýšlet na premiérový hattrick v národním týmu.

"Napadlo mě to, ale snažil jsem se na to nesoustředit. Dát hattrick ve třetím zápase za reprezentaci by bylo krásné, ale věřím, že přijde v nějaké důležitější chvíli. Myslím si, že mé výkony mohou být ještě o něco lepší. Dal jsem ale gól v každém zápase, s tím panuje spokojenost. Chci nechat na hřišti všechno a porvat se o stabilní místo v kádru," dodal Gattnar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články