Celebrity

4. února 2024 06:00

David Laštovka

Dcera Petra Muka považuje tátu za svůj vzor. Dává na mě pozor každý den, říká

Rozhovor s Noemi Mukovou

Nebýt předčasné tragické smrti, oslavil by Petr Muk 59. narozeniny. Poté, co zemřel, se vdova Eva i s jejich dcerou Noemi odstěhovala na Slovensko. Jak se jim dnes daří a jak na nezapomenutelného zpěváka vzpomínají?

Zpěvák Petr Muk byl dvakrát ženatý. S první manželkou Michaelou měl dcery Michaelu a Šárku, s druhou ženou Evou dceru Noemi. Když v pouhých 45 letech zemřel, byly té nejmladší tři roky. Vdova Eva se s ní krátce nato odstěhovala do rodné Bratislavy na Slovensko, kde žijí spokojeně dodnes.

„Dala nám (Bratislava) s mámou svobodu. Vnímám to jako to nejlepší, co máma mohla udělat. I když se do Prahy plánuji vrátit, momentálně je mi nejkrásnějším domovem Bratislava. Našla jsem si tady skvělé kamarády, jaké jsem si jen mohla přát,“ prozradila Noemi v rozhovoru pro MF DNES, který poskytla společně se svou matkou.

Táta na mě dává pozor každý den, říká dcera

Noemi otcovu podobu nezapře, vydala se v jeho šlépějích a věnuje se umění. Studuje konzervatoř v Bratislavě, zpívá, a dokonce se stala mistryní světa v tanci. „Co se mi vybaví, když se řekne Petr Muk? Táta, hudebník, vzor a zejména víra, která mi dodává sílu a dává na mě pozor každý den,“ zmínila zpěvákova dcera. „Noemi mi Péťu připomíná pohledem, pokorou a vnímáním. Opravdovou dobrotou v duši, pracovitostí, citlivostí, láskou v ní a prsty na nohou,“ uvedla její matka Eva Muková.

Čtěte také: Nejmladší dcera Petra Muka: Čím jsem starší, tím je pro mě odchod táty bolestivější

Petr Muk zemřel 24. května roku 2010. Před sebou měl řadu hudebních plánů. Právě mu vycházela nová deska, od které si hodně sliboval. V osudný den vyrazil s kamarády do centra Prahy. Měl k tomu pádný důvod. Jednak se hrálo finále hokejového mistrovství světa, v němž si to Česká republika rozdala o zlato s Ruskem. A také měl lístky na koncert své oblíbené kapely Kiss, která ten den vystupovala v hlavním městě.

Když naši hokejisté odvěké rivaly porazili a získali zlaté medaile, zpěvák po koncertě skupiny Kiss začal bujaře oslavovat a pokračoval v tažení noční Prahou. Když nad ránem dorazil domů, aby nevzbudil manželku s malou dceru, odešel si lehnout do dolní části bytu. Tam ho dopoledne našla jeho žena mrtvého. Příčinou úmrtí bylo stanoveno udušení zvratky. V krvi byly nalezeny stopy alkoholu a léků na jeho duševní chorobu. Trpěl totiž maniodepresivní psychózou.

Sdílejte článek
Štítky výročí alkohol smrt rodina deprese manželství narozeniny dcera zpěvák Petr Muk Noemi Muková Eva Muková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 5. 2024

Zpoždění při přijímání sdělení ze vzdáleného místa by se dnes mohlo ukázat jako frustrující, Berani. Možná se těšíte na dovolenou, ale povinnosti, které se náhle objeví, by mohly cestu odložit. Pravděpodobně to nebude nutné, ale je třeba udělat úpravy, abyste mohli dělat to, co chcete, a zároveň plnit své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.