Pokojové rostliny podle znamení zvěrokruhu

Výběr pokojových rostlin do vašeho interiéru může být ovlivněn mnoha rozmanitými důvody. Zatímco někteří z nás dávají přednost rostlinám, které se snadno pěstují, pro jiné je důležitý především vzhled rostliny, zda má krásné listy nebo květy. Přemýšleli jste někdy o výběru pokojových rostlin podle znamení zvěrokruhu? I když astrologii nevěříte, můžete si zkusit jednu nebo dvě z nich pro radost vypěstovat.

Vodnář

Vodnáři jsou v jádru svobodomyslní a nemají rádi ve svém životě žádná omezení. Díky tomuto liberálnímu postoji je pro ně ideální volbou břečťan popínavý, který ukazuje svobodnou povahu a osobnost Vodnáře, nebo potos, který čistí vzduch a umožňuje ostatním volně dýchat, což značí pomáhající povahu Vodnářů. Z kvetoucích rostlin se k osobnosti Vodnářů dobře hodí azalky.

Ryby

Lidé ve znamení Ryb jsou nápadití i empatičtí, rádi vyhledávají potěšení a jdou s proudem. Díky tomu je pro ně ideální zamiokulkas, který je známý díky své schopnosti přizpůsobit se špatným světelným podmínkám, nebo aloe vera, která se pro své léčivé vlastnosti dokonale hodí pro empatické Ryby.

Beran

Při setkání s Beranem buďte připraveni na motivovaného, přímého, vášnivého a sebevědomého člověka. Tyto vlastnosti se hodí též k rostlině tenura, která je ale známější pod lidovým názvem tchynin jazyk. Tato rostlina nevyžaduje žádné zvláštní zacházení a její ostré listy připomínají upřímnou povahu Berana.

Další vhodnou volbou jsou pichlavé kaktusovité rostliny, které mají tvrdý ochranný zevnějšek, se kterým si nikdo netroufne zahrávat, stejně jako s člověkem narozeným ve znamení Berana.

Býk

Člověk narozený v tomto znamení je tvrdohlavý, praktický a pracovitý. Všechny tyto vlastnosti najdete u bromélií a fíkusů. Bromélie dávají přednost jasnému světlu a pozornosti, což z nich činí ideální temperamentní rostlinu pro toto tvrdohlavé znamení. Fíkovník lyrovitý je poměrně náročná a péči vyžadující rostlina, tyto vlastnosti též odpovídají znamení Býka.

Blíženci

Blíženci jsou nadšení, optimističtí a flexibilní. Filodendrony a sukulenty sdílejí jejich smysl pro flexibilitu a optimismus, takže jsou pro Blížence skvělou volbou.

Veselé listy filodendronu odrážejí optimismus Blížencům a tato rostlina se též snadno přizpůsobí většině pokojových podmínek. Robustní, odolné, barevné a na údržbu nenáročné sukulenty rovněž skvěle odrážejí vlastnosti tohoto znamení.

Rak

Raci jsou sentimentální, jemní a orientovaní na rodinu. Pachira vodní a zelenec jsou pro toto znamení zvěrokruhu ideální volbou. Starostlivá povaha Raků bude stromek pachiry vodní hýčkat a tato rostlina jim pak na oplátku přinese do domu prosperitu a štěstí. Zelenec se snadno rozmnožuje, a dokonale se tak hodí pro podporující Raky.

Lev

Lvi jsou vřelí, veselí a charismatičtí, což k nim lidi přitahuje. Se sebevědomím, které získají, vynikne i jejich atraktivní fyzický vzhled. Červená aglaonema, toulitka Andréova a pryšec zářivý, známý také jako Kristova koruna, odpovídají ohnivému duchu tohoto znamení. Ohromující červenozelené listy červené aglaonemy doplňují vřelý a veselý postoj Lva.

Žádná rostlina nepřekoná půvab jasně voskově červených listů toulitky, která se může snadno stát ústředním bodem v jakémkoli stylu bytového zařízení a odrážet okázalou povahu Lva. Kristova koruna je atraktivní rostlina s pichlavými trny, které znázorňují sebevědomí.

Tchýnin jazyk.
zdroj: freepik.com

Panna

Panny jsou solidární, důvěryhodné, mají praktický přístup k životu a smysl pro zodpovědnost. Jejich odhodlaná pracovní morálka a podporující povaha se shoduje s orchidejemi a kaučukovníkem.

Orchideje jsou poměrně náročné na péči a navíc jejich krásné květy ukazují kvalitu. Kožovité listy kaučukovníku rovněž vyžadují péči, kterou Panny dokážou zodpovědně vykonávat.

Váhy

Váhy jsou společenské, laskavé, diplomatické a milují umění. Mají také rády aktivity, jako je návštěva muzeí a divadel. Monstera a lopatkovec jsou dvě vhodné volby pro racionální a vyrovnané Váhy. Rozdělené, symetrické a dlouhé listy rostlin monstery znázorňují kultivovaný a společenský život Vah. Eleganci lopatkovce není třeba představovat, bílé listeny dodají každému interiéru další rozměr a doplní vlastnosti Vah.

Štír

Lidé v tomto znamení jsou přímí, rozhodní, nezávislí a nebojí se prosadit svůj názor. Díky své horlivé a upřímné povaze jsou pro Štíry ideálními společníky dracény, tlustice a kalanchoe.

Dracény vám přímo řeknou, co potřebují, například kapky nebo měkké žluté listy ukazují na přemokření. Tlustice jsou odhodlány přežít v extrémních podmínkách, stejnou vlastností disponují též Štíři. Rostliny z rodu kalanchoe se mohou samy množit, což vykazuje nezávislou povahu.

Střelec

Lidé ve znamení Střelce jsou dobrodružní, svobodomyslní, toulaví a ctižádostiví. Pro zvídavé Střelce mohou být vynikajícími rostlinami exotické alokázie a tilandsie. Listy ve tvaru srdce s výraznými bílými žilkami dělají z alokázie, která potřebuje zvláštní péči a lásku, ideální volbu pro milující Střelce. Protože Střelci jsou flexibilní cestovatelé, budou obdivovat přizpůsobivost tilandsií, které nejsou vázány na pěstování v půdě.

Kozoroh

Kozorozi jsou zodpovědní a disciplinovaní. Jsou také realističtí, tradiční a rádi se řídí pravidly. Tomuto ctižádostivému znamení zvěrokruhu nejvíce vyhovují bonsaje a dračince, které jsou známé též jako bambusy štěstí. Bonsaj je stará tradiční rostlina a péče o ni vyžaduje disciplínu a trpělivost, což Kozorozi snadno zvládnou.

Ambiciózní Kozorozi chtějí mít pod kontrolou každý aspekt života, k čemuž rozhodně potřebují trochu štěstí. A co může být pro tento účel lepší než bambus štěstí.

Zdroj: proflowers.com, bhg.com

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu