Singhateh je trochu jiný než Juliš. Hráči i trenéři se snaží být pozitivní, popisuje Gambijec atmosféru na Hané

Singhateh je trochu jiný než Juliš. Hráči i trenéři se snaží být pozitivní, popisuje Gambijec atmosféru na Hané
OBSAHUJE VIDEO

Ze Slavie vypůjčený olomoucký nováček Ebrima Singhateh byl v posledním přáteláku zimní přípravy proti dánskému Vejle (1:1) docela vidět a to v pozitivním i negativním duchu. Díky proměněné penaltě za faul na Štěpána Langera byl jediným střelcem svého týmu a lehkou ztrátou míče se podepsal pod vyrovnání soupeře.

Za druhé dějství však byl chválen, což potvrdil i hlavní kouč hanácké družiny Václav Jílek. Singhateh nabízí i věci, které nejlepší podzimí střelec klubu Lukáš Juliš nemá. "Je to přesně to, co od něj čekáme. Je trochu jiný než Lukáš Juliš, který je spíše hráč do boxu. Umí si najít svoji šanci, pak ji musí proměnit, což se nyní nepodařilo," vyčíslil prostřednictvím stránek sigmafotbal.cz šéf olomoucké lavičky.

Dvacetiletý mladík, který na podzim zářil v druholigové Vlašimi, je podle něj naopak hráčem více do tahu. "Připravil dvě příležitosti, pak si vzal penaltu, kterou proměnil. Ukazuje sílu. Musím ho ale pokárat, protože vyrovnávací situace pramenila z jednoduché ztráty na soupeřově polovině, kdy jsme drželi míč. To jsou věci, které musíme zlepšit," dodal.

Pohyblivost, síla na míči i kvalitní hra hlavou. Druholigový Žižkov potvrdil svou druhou zimní posilu
Holoubek si vybral na Julisce Kozla. Syn libereckého trenéra by ale měl přijít do Boleslavi až v létě

Sám Singhateh, jenž na Starém kontinentu začínal v estonském Paide a v Edenu má platný kontrakt až do léta 2027, po závěrečném hvizdu uvedl, že má Sigma dobrý tým a že umí hrát i lépe, což by měla potvrdit již za pár dní pod Ještědem proti Slovanu Liberec.

Celé turecké soustředění bylo podle něj dobré, nicméně už se bude třeba přeorientovat na ostrý start FORTUNA:LIGY. "Hráči i trenéři se snaží být pozitivní. Připravili jsme se dobře a teď už nás v sobotu čeká první zápas v Liberci. Těším se, ale to, co je důležité, je týmový výsledek. Když budeme bojovat jako jeden tým, věřím, že dosáhneme výsledku, jaký si přejeme," uzavřel expres z Gambie.

I na základě vytížení ze zimní přípravy by bylo překvapením, kdyby si na stadionu U Nisy nezahrál alespoň část utkání.