Lerch v Turecku dvakrát sledoval Baník a věří, že je k poražení: Jeho systém a styl hry je pořád stejný

Lerch v Turecku dvakrát sledoval Baník a věří, že je k poražení: Jeho systém a styl hry je pořád stejný

Poslední tým FORTUNA:LIGY z jihočeského Střeleckého ostrova má za sebou deset dní na pobřeží Středozemního moře. Hlavní trenér Dynama Jiří Lerch mohl být se soustředěním v turecké Antalyi spokojen i z toho důvodu, že jeho mužstvo v konfrontaci se třemi prvoligovými evropskými soupeři ani jednou nepropadlo.

Úplně bez komplikací se však herní kemp neobešel. Kapitán Lukáš Havel nebyl schopen kvůli zranění nastoupit ani do jednoho zápasů a se zdravím bojovali i Jiří Skalák s Martinem Práškem.

"Lukáš už se zraněním laboruje od začátku přípravy, pořád ho to bolí. Do zápasu s Ostravou s ním asi ještě počítat nemůžeme. Zranění Práška a Skaláka tady ze soustředění by měla být jen drobnější a snad nám nebudou dlouho chybět. Dlouhodoběji nám chybí Zajíc a Dejanović, který je po operaci," připomněl spolupracovník Jiřího Kladrubského na webu dynamocb.cz.

V prvním týmu by se mělo pro jarní část české nejvyšší soutěže udržet i několik hráčů z B-týmu a devatenáctky. Podle něj si to zaslouží, protože svou příležitost chytili za pačesy...

"Napevno počítáme se třemi hráči, kteří jsou s námi už od začátku přípravy, což jsou Martin Prášek, Tomáš Hák a Petr Zíka. S Jirkou Kladrubským jsme se dohodli, že s námi ale minimálně ještě první týden včetně zápasu s Baníkem zůstanou všichni mladí hráči, kteří s námi byli na soustředění. Byli jsme s nimi maximálně spokojení, co se nasazení i taktických pokynů a herní disciplíny týče. Popasovali se s tím dobře," chválil dravé mladíky.

Letošní výsledky Dynama:

2:2 s Vysočinou Jihlava
6:3 s Amstettenem
1:0 s Koronou Kielce
2:0 s Buducnosti Podgorica
1:1 s Kolosem Kovalivka

Současná atmosféra v kabině je dobrá a za cílem udržet elitní status i pro ročník 2024/2025 půjde celý tým až do posledního muže.

"Je vidět, že kluci jsou odhodlaní, chtějí se o to poprat. Věřím, že nějaké problémy, které teď kolem nás jsou, se brzy vyřeší a budeme se moci soustředit už jenom na fotbal," dodal dvaapadesátiletý odborník, jenž strávil většinu profesionální hráčské kariéry ve Slavii.

První ostré jarní utkání s Baníkem Ostrava, který na turecké půdě také neokusil hořkost porážky, už je velmi blízko. Na jihu země se bude hrát o body do tabulky už za necelý týden.

"Pohybovali se tady v Turecku blízko nás, dvakrát jsem se na jejich utkání byl podívat. Budeme ještě v týdnu dělat pořádnou přípravu, aby kluci měli všechny potřebné informace. Věřím ale, že jsou k poražení. Jejich systém a styl hry je pořád stejný, navíc tady v přípravných zápasech také hodně míchali sestavou. Nějakou představu o základní jedenáctce ale máme," navnadil jihočeské fanoušky Lerch.

Holoubek si vybral na Julisce Kozla. Syn libereckého trenéra by ale měl přijít do Boleslavi až v létě